Pompa de apa submersibila
A avea cea mai bună pompă de apă submersibilă este o necesitate pentru cei care trebuie să facă întreținerea rezervoarelor de apă, fântânilor, piscinelor și chiar să o implementeze în acele cascade frumoase, acvarii sau acvarii decorative pentru pești de acasă.
Cele mai bune pompe submersibile
Care este cea mai bună pompă de apă submersibilă?
Aici analizăm mai multe pompe de diferite mărci disponibile pe piață pentru a le grupa pe cele cu cel mai bun raport calitate-preț.
Cele menționate aici au specificații remarcabile, au primit un feedback bun din partea utilizatorilor și, datorită prețului accesibil, sunt cele mai bune opțiuni pentru investiții:
Iată cele mai bune pompe de apă submersibile:
1. Bldxbly 33W 2500L pompă submersibilă
Cea mai bună pentru mini acvariul tău
Este o pompă mică de numai 33W, dar cu suficientă putere pentru a genera un jet intens de apă în acele acvarii decorative pe care le ai acasă.
Este fabricat din material rezistent, cu un design compact și o bază din cauciuc pentru a-l stabiliza la suprafață sub apă.
Mașina este eficientă din punct de vedere energetic și are o durată de viață lungă datorită calității sale bune. De asemenea, este ușor de instalat, cu comenzi simple și un cablu de 145 cm pentru o poziționare ușoară.
Pompa electrică vă permite să controlați debitul de apă în funcție de mărimea iazului și funcționează în mod silențios. Are versatilitatea de a se adapta la diferite utilizări și este, de asemenea, economic.
2. Pompă de apă Amzdeal
Cea mai bună pentru grădini
În ciuda puterii sale reduse, este capabilă să facă să circule până la 3000L pe oră și să ridice lichidul la o înălțime de până la 3m.
Este perfect pentru fântâni, cascade sau zone decorative similare pe care le aveți în casă sau chiar pentru a expulza apa pe care doriți să o schimbați sau pentru a demonta piscinele gonflabile.
Include, de asemenea, patru adaptoare pentru duze, pentru a ajusta ieșirea la diferite diametre de țeavă.
Este eficientă și funcționează pentru perioade lungi de timp fără probleme, utilizatorii care o au deja o recomandă, în plus este o pompă ieftină.
3. Pompă submersibilă Einhell GH-DP 7835
Cea mai bună pentru lucrul cu apele uzate
Este o pompă superioară, cu o putere mare pentru utilizări avansate, ideală pentru extragerea apei murdare din iazuri sau fântâni, cu care, datorită celor 780W, va aspira până la 15700L pe oră.
Carcasa este fabricată din plastic rezistent, conceput pentru a rezista la o utilizare continuă și chiar la lovituri. Este robustă și are un mâner pentru a fi transportată ușor și un spațiu de depozitare pentru cablul de 10 m.
Dispozitivul are conexiuni universale pentru furtunuri de 25 mm și 32 mm, precum și filete pentru a asigura o fixare ușoară și sigură.
Unul dintre avantajele acestui utilaj este că dispune de un detector de nivel care permite controlul utilizării între funcționarea continuă sau oprirea automată la un anumit nivel.
4. Einhell GH-SP 2768
Cel mai bun pentru apă curată
Din nou marca Einhell prezintă un alt model cu aceeași calitate și eficiență ca și cel precedent, dar acum cu o putere mai mică, suficientă pentru a scurge până la 6800l de apă pe oră.
Este fiabil în funcționare și este, de asemenea, autoprotejat, deoarece comutatorul flotant va găsi nivelul de siguranță al funcționării în gol.
Un alt avantaj este că dispozitivul este atât de eficient încât este capabil să extragă particule de până la 5 mm care s-ar putea afla în apă, fără probleme de colmatare sau de reducere a puterii.
Echipamentul are practic aceleași avantaje ca și modelul anterior, astfel că este unul dintre cele mai remarcabile dintre sugestiile noastre pentru că are un preț scăzut.
5. Makita PF1110
Cea mai puternică pentru uz profesional
Indiferent dacă este vorba de apă contaminată sau de apă curată, versatilitatea acestei pompe îi permite să lucreze cu orice tip de apă și să o aplice la diferite utilizări, deoarece motorul său puternic de 1100 W face acest lucru posibil.
Designul este superior, are un mâner confortabil, iar carcasa este rezistentă la coroziune, deoarece este fabricată din oțel inoxidabil.
Acesta va pompa solide cu diametrul de până la 35 mm și va extrage până la 250 l pe minut din puțuri adânci.
Pentru că oferă calitatea și rezistența care îl caracterizează, nu este cel mai ieftin, dar este o investiție care și-a lăsat cumpărătorii mulțumiți.
Ce este o pompă submersibilă?
Spre deosebire de o pompă electrică clasică de apă, o pompă submersibilă se deosebește prin faptul că rotorul este sigilat cu o carcasă, ceea ce o face potrivită pentru a lucra sub apă, cu marele avantaj că acest tip de instrument sanitar, are o forță de aspirație pentru a ridica apa fără a avea nevoie de presiunea aerului pentru a ridica lichidul.
Utilizări ale pompei submersibile
Acest tip de pompă are o largă utilitate, fiind folosită în general în drenaj, pentru pomparea apelor reziduale, pentru transferul de lichide în zonele industriale, pentru extragerea apei din puțuri, și chiar pentru realizarea de amestecuri.
Sunt folosite și la fântânile de grădină, la sculpturi și, practic, în orice situație în care, din motive industriale, casnice sau decorative, este nevoie de un lichid în mișcare, motiv pentru care le găsim în diverse dimensiuni și capacități.
Tipuri de pompe de apă și pompe submersibile
Având în vedere existența pompelor centrifuge, de foraj sau a altor pompe cu caracteristicile și utilizarea pe care le pot avea aceste piese, ele pot fi clasificate în mai multe grupe:
Se utilizează pentru rezervoarele de apă în care lichidul trebuie propulsat.
Este ideal pentru evacuarea apei din iazuri sau piscine pentru întreținere. Se deosebește prin faptul că funcționează numai cu apă curată, proaspătă.
Este destinat uzului industrial, are două sau patru motoare și puterea necesară pentru a lucra cu combustibili.
Ceea ce face ca acest model să fie diferit este faptul că poate fi programat să pornească și să se oprească.
Sunt cele mai sofisticate, funcționează cu energie solară în mod normal din grădini.
În acest articol ne concentrăm asupra pompelor submersibile pentru uz casnic și, deși le-am enumerat deja pe cele mai bune, este necesar să faceți anumite considerații înainte de a alege cea mai funcțională pentru dumneavoastră.
Considerații înainte de a cumpăra o pompă submersibilă
- Puterea
- Debitul, exprimat de obicei în litri pe oră.
- Lungimea cablului de alimentare, care este importantă pentru definirea locației.
- Nivelul de adâncime la care poate funcționa.
- Dacă doriți o pompă cu instalare fixă sau una portabilă, acestea din urmă nu sunt atât de voluminoase și au un mâner de transport.
- Dacă are un sistem de autoprotecție care să se oprească în cazul în care se termină apa, astfel încât să nu rămână uscat.
- În funcție de utilizare și de locul în care îl veți amplasa, trebuie să luați în considerare și dimensiunea și greutatea.