Pompa pentru bicicleta

mejor-bomba-para-bicicleta

Orice persoană care merge pe bicicletă știe că, în momentul în care se află pe drum, există o șansă ca una dintre cele anvelope să sufere o pană. De aceea, un biciclist trebuie să aibă la îndemână cea mai bună pompă de bicicletă de pe piață pentru a-și umfla singur anvelopele în caz de urgență, sau pur și simplu pentru a verifica presiunea aerului din acestea.

Presiunea corectă a anvelopei depinde de multe lucruri: dimensiunea anvelopei, grosimea pereților laterali, greutatea pilotului, condițiile de rulare și multe altele.

41fHrQrPYHL

Vezi pretul Emag

Această pompă de picior este excelentă pentru curse și turism. Nu este potrivit doar pentru biciclete, ci și pentru alte articole gonflabile, cum ar fi mingile.

De înaltă calitate, cu manometru mare, ușor de citit și o presiune maximă de 160psi, această pompă este ușor de utilizat, cu un cap de supapă inteligent care poate fi utilizat cu supape Presta și Schrader, fără scurgeri de aer.

Baza sa este stabilă și durabilă, în plus, țeava lungă din oțel/aluminiu înseamnă că mai mult aer este împins prin fiecare pompare, ceea ce face ca procesul să fie mai rapid.

Dimensiuni: 61 x 24,1 x 12,7 cm și greutate: 907 g. Are un preț economic care, în opinia noastră , merită cu siguranță.

5. Airbone Mini

41hZGTuKDsS

Vezi pretul Emag

Cu o calitate superioară și un finisaj uimitor, această mini-pompă este perfectă pentru bicicliștii de munte, bicicliștii de șosea sau cei de la BMX. Dimensiunile sale sunt de 10 x 2 x 2 cm și cântărește doar 49 g, iar costul său este accesibil pentru toate calitățile pe care le posedă.

Este potrivit pentru FV/DV și are un adaptor A/V. Se poate umfla până la o presiune maximă de 100 PSI și este prevăzut cu un suport propriu. Dimensiunile și greutatea sa sunt perfecte pentru a-l atașa la bicicletă, a-l păstra în rucsac sau pur și simplu pentru a-l depozita oriunde în casă.

6. Patarcle Booster ACT PRO

41oLo1kgoeL

Vezi pretul Emag

Această mini-pompă este mai puțin costisitoare decât cea precedentă, cu 19,4 x 1,9 x 1,9 cm și 159 g. Structura sa integrată face ca presiunea maximă (100 PSI) să fie foarte scăzută. Structura sa integrată face ca presiunea maximă să ajungă până la 260psi, ceea ce o face mai eficientă decât pompele obișnuite. Este, de asemenea, potrivit pentru supapele Presta și Schrader.

Suportul său este fabricat din metal robust și este livrat cu un kit de reparații în caz de rupere. Este, de asemenea, potrivit pentru umflarea mingilor de sport.

7. Enkeeo Mini BC

41i7TBqbPxL

Vezi pretul Emag

Cu un corp din aluminiu și mâner pliabil din plastic, furtun reglabil și conector robust, această mini-pompă are o capacitate maximă de 150psi. Capacitatea sa de pompare este puternică, ușor, rapid și precis de utilizat datorită designului telescopic și mânerului ergonomic. Poate fi conectat la supape Presta și Schrader și umflă mingile de sport.

Fabricat din materiale de înaltă calitate , are o greutate de 220 g și o lungime de 29,5 cm. Acest lucru este, fără îndoială, foarte eficient pentru anvelopele de șosea, de munte și BMX, iar prețul său excelent scăzut.

Cum să alegeți o pompă de bicicletă?

Compatibilitatea supapelor

Bicicletele folosesc supape Presta sau franțuzești și supape Schrader sau pentru automobile.

Supapele Presta sunt în prezent cele mai frecvent utilizate, în special pe bicicletele de șosea, deoarece jantele acestora au o tijă de supapă înaltă și subțire și un contrapiuliță pentru a ajuta la asigurarea etanșării, iar acestea sunt înguste.

Pe de altă parte, supapele Schrader au un volum mai mare, dar sunt mai ușor de utilizat. Așadar, atunci când alegeți, asigurați-vă că tipul de supapă se potrivește cu pompa. În prezent, cele mai populare pompe sunt dotate cu două capete pentru a se adapta la ambele tipuri de pompe.

O a treia opțiune ar putea fi Dunlop. Atunci când achiziționați , trebuie remarcat faptul că pompele cu preț mai mic pot necesita un adaptor pentru a se potrivi la supapă.

Este recomandat pentru cei care au mai multe biciclete să folosească același tip de supapă universală . În acest fel, îl veți avea întotdeauna la îndemână pe cel corect sau ideal.

S-ar putea să vă intereseze și : Cele mai bune lumini pentru biciclete

Pompe de podea

Acestea sunt perfecte pentru a le avea în garajul de acasă sau într-un magazin de biciclete. Acestea au o capacitate mare de umplere cu aer și funcționează într-o varietate de scopuri, în plus față de utilizarea lor principală, care este pentru anvelopele de bicicletă, precum și pentru a efectua lucrări de pompare de înaltă presiune pe care alte pompe portabile mai mici nu le pot face în mod normal.

Aceasta este cu siguranță cea mai sigură și mai rapidă opțiune pe care o puteți cumpăra.

Pompe pentru șasiu

Aceste pompe se montează rapid în cadrul unei biciclete de șosea , care în mod normal se află sub tubul superior, fără a fi nevoie de feroneria suplimentară de montare pe care o necesită pompele mini.

Desigur, pompele cu cadru sunt mult mai grele și mai lungi decât cele mini, dar funcționează mai repede. Acestea sunt fabricate cu o capacitate mare de umplere a anvelopelor de înaltă presiune (până la 160psi) pe care le au bicicletele de șosea, motiv pentru care sunt cea mai bună alegere pentru bicicliștii care folosesc biciclete de șosea.

Trebuie remarcat faptul că aceste pompe cu montare pe cadru sunt disponibile în diferite dimensiuni, cum ar fi S, M, L etc. Pe baza dimensiunii totale a cadrului, care se măsoară în centimetri, sau a lungimii tubului superior, care se măsoară în milimetri.

Este extrem de important să vă uitați bine la măsurile bicicletei înainte de a cumpăra.

Mini-pompe

Acestea sunt mici și destul de ușoare, astfel încât vă oferă o soluție rapidă, ușoară și eficientă atunci când aveți o pană de cauciuc în mijlocul drumului.

Cele mai multe pot fi atașate sau conectate oriunde pe cadrul bicicletei, unele se potrivesc chiar și sub locul în care se află sticla de apă, cu condiția să folosiți accesorii de montaj sau o curea antiderapantă sau antiderapantă. De obicei, bicicliștii de munte vor prefera să își transporte mini-pompa mai sigur în interiorul rucsacului sau al pachetului de hidratare, departe de orice obstacol.

La cumpărare, luați în considerare capacitatea PSI a acestei pompe. De exemplu, pompele de 90psi sunt bune pentru bicicletele de munte sau de confort; pompele de 120psi sunt, de asemenea, bune pentru biciclete de munte sau de confort și sunt bune pentru unele biciclete de șosea; cu toate acestea, modelele de până la 160psi sunt cele mai bune pentru bicicletele de șosea.

Multe mini-pompe vin cu un furtun deja încorporat, astfel încât tensiunea de pompare pe tija supapei este redusă, ceea ce s-ar putea rupe cu o pompă rigidă standard dacă este folosită neglijent sau nu este folosită deloc.

Umflatoare sau pompe de CO2

Pompa de CO2 ne permite să avem o soluție rapidă, dar temporară, este o opțiune ușoară și minimalistă. Concurenții îl preferă pentru că le permite să meargă ușor, deoarece încape chiar și în buzunarul tricoului.

Acest kit de umflare constă într-o duză și un cartuș, fără a implica nicio pompare. Cu toate acestea, cartușele sunt destinate unei singure utilizări, deoarece, odată folosite, o parte din CO2 rezidual se poate scurge după câteva ore.

Pentru a-l utiliza, trebuie doar să reparați sau să înlocuiți tubul deteriorat și să îl umpleți cu rafale de CO2. Acest lucru ar putea dura până la sfârșitul călătoriei, iar odată ajuns acasă trebuie să lăsați să iasă tot CO2 din tub și să umpleți din nou janta cu aer.

Luați în considerare următoarele atunci când alegeți: dimensiunea de 16 g este cea mai bună pentru o anvelopă de șosea de 700c; dimensiunea de 20 g poate umple o pereche de anvelope de 700c sau o singură anvelopă de 26' sau 29' pentru biciclete de munte.

Unele nipluri includ o supapă de închidere pentru a face ca umflarea să fie mai precisă, unele nipluri și cartușe sunt filetate, iar altele nu, așa că trebuie să căutați un set compatibil.

Există și alte caracteristici importante care trebuie luate în considerare atunci când evaluați ce pompă de aer să cumpărați:

Stabilitate

Stabilitatea pompei de aer atunci când umplem anvelopele este un factor foarte important, deoarece procesul de pompare poate fi uneori destul de solicitant.

Baza este pe pământ și stai în picioare pe ea. Dacă achiziționați o pompă de podea, asigurați-vă că baza este la fel de rezistentă ca dumneavoastră sau ca persoana care o manevrează, astfel încât să mențină corect forțele de pompare. Cele mai bune baze sunt cele din metal.

Ușurința de atașare/demontare

Este mai bine dacă mandrina de aer a pompei dvs. poate fi atașată cu ușurință la supapa pompei, de exemplu, sunt recomandate cele care se potrivesc în același orificiu fără a fi nevoie să schimbați sau să mutați alte piese. De asemenea, există unele cu modele mai durabile decât altele, acestea sunt cu siguranță cele pe care trebuie să le alegeți.

Din nou, metalul câștigă în acest caz, deoarece mandrinele de aer care sunt fabricate din plastic sunt mai greu de ținut.

S-ar putea să vă intereseze și : Cel mai bun tub rezistent la înțepături

Manometru

Deși nu pare, designul manometrului sau al indicatorului este important pentru a facilita vizualizarea presiunii.

Caracteristici precum schema de culori, înălțimea și dimensiunea numerelor pot face o mare diferență între un indicator bun și unul prost, așa că uitați-vă bine la el și asigurați-vă că este ușor de înțeles.

Există indicatoare digitale, dar sunt greu de citit atunci când sunt în soare, la fel ca atunci când încerci să citești ecranul unui telefon mobil în soare.

Rata de umflare

Acesta este numărul de curse pe care trebuie să le faceți pentru a atinge o anumită presiune predeterminată în anvelopă. Acest lucru va depinde, desigur, de tipul de roată, dacă este vorba de o bicicletă de munte sau de șosea, precum și de capacitatea pompei de aer.

Precizia

În urma unor teste comparative comparative, s-a ajuns la concluzia că precizia rezultatelor inflației tinde să fie mai mare atunci când prețul este mai mare. Deci, din acest punct de vedere, precizia de lucru a pompei dumneavoastră poate varia în funcție de marca și prețul.

Alte lucruri de luat în considerare

Când vine vorba de cumpărarea unei pompe de bicicletă bune, care să fie fiabilă și care să vă păstreze anvelopa nu numai plină, ci și în stare perfectă, există multe lucruri la care trebuie să vă uitați și să nu le treceți cu vederea, citiți mai departe:

Mărime

Depinde de situație, deoarece acest lucru cu siguranță nu va conta pentru dumneavoastră dacă sunteți mai degrabă genul de persoană care lasă totul acasă. Dar dacă vă place să călătoriți cu ea, ar trebui să vă gândiți cu atenție la acest lucru. Există mini-pompe pe piață, dar acestea au o limită de volum de aer.

Greutate

Dacă îl lăsați acasă, nu vă va deranja dacă cântărește mult, atâta timp cât este robust. Dacă intenționați să îl transportați, alegeți un model ușor.

Construcție

În general, cu cât pompa este mai scumpă, cu atât conține mai mult metal. Acesta este un material mult mai solid și mai rezistent decât plasticul, care este ieftin, dar care, în cele din urmă, va înceta să mai funcționeze după o perioadă scurtă de timp.

Service

Nu faceți o investiție mare dacă nu sunt disponibile piese de schimb. Acest lucru este valabil pentru pompele de înaltă calitate, care, la rândul lor, oferă o gamă de piese de schimb de la aceeași marcă, care vor prelungi durata de viață a pompei. Cele mai importante sunt garniturile de etanșare ale capului și ale supapelor , deoarece acestea se uzează mai repede.

Cum să alegeți cea mai bună pompă de bicicletă?

Câteva sfaturi la cumpărare sunt întotdeauna utile, pentru că foarte puțini oameni știu că timpul de pompare este important. Aceasta indică cantitatea de aer pe care o va pompa în bicicletă. Loviturile scurte vor adăuga mai puțin aer decât cele lungi. Este, de asemenea, elementar ca, în cazul în care îl veți purta depozitat pe bicicletă, dimensiunea sa să nu interfereze cu pedalarea în siguranță. Dar, haideți, faptul că este compatibilă cu bicicleta este un alt detaliu super important, la fel ca și durabilitatea acesteia.

Care sunt avantajele pompelor de bicicletă?

Dacă vă gândiți că sunt doar pentru umflarea anvelopelor de bicicletă, trebuie să știți că, dincolo de asta, posibilitatea de a rezolva problema în câteva minute, în confortul propriei case sau în mijlocul drumului, este un avantaj imens pe care vi-l oferă pompele. Dar dacă sunteți aventuros, vă veți bucura să știți că le puteți folosi pentru a umfla o barcă sau pentru a aprinde un foc de tabără.

Ce preocupări ar trebui să aibă cumpărătorii de pompe pentru biciclete?

Durabilitatea și funcționalitatea sunt principalele preocupări. Pentru că atunci când sunteți pe drum, faptul că nu aveți la îndemână o pompă de înaltă calitate vă poate lua timp și vă poate pune mai multă presiune și efort atunci când încercați să rezolvați alte metode.

Pentru a vă asigura o achiziție bună, ar trebui să vă preocupați, de asemenea, că este un model ușor de utilizat, flexibil, cu un racord pentru supape Schrader și Presta. Desigur, vă va preocupa prețul și acesta este un aspect pe care ar trebui să îl negociați puțin, deoarece să vă mulțumiți cu un model ieftin care nu este durabil în timp nu va fi o idee prea bună.

Instrucțiuni de umflare a anvelopelor de bicicletă

Nu subestimați procesul de umflare a anvelopelor de bicicletă, este important să îl înțelegeți și să știți ce trebuie făcut pentru a face acest lucru în cel mai bun mod.

Determinați tipul de supapă

Pare evident, dar adevărul este că este un proces de bază pe care mulți utilizatori îl uită, mai ales dacă sunt la prima experiență, și este adesea subestimat faptul de a determina tipul de supapă a bicicletei, dintr-o dată fără a ști că există cel puțin două tipuri de bază care sunt Presta și Schrader, prima se găsește de obicei la bicicletele de șosea, care necesită o presiune mare de aer, în timp ce a doua este de obicei prezentă la bicicletele de munte. Prin urmare, capetele de pompă pentru biciclete diferă în funcție de tipul de supapă.

După ce ați determinat acest lucru, următorul pas este să găsiți o pompă compatibilă. Cele mai multe dintre ele sunt compatibile dual, deoarece sunt livrate cu accesorii care fac posibilă utilizarea lor cu toate supapele, ceea ce este ideal.

Conectați pompa la supapă

Verificați dacă este pompa potrivită pentru supapă și nu puteți fi 100% siguri decât dacă se conectează perfect. În cazul supapei Presta, veți constata că există un șurub care acoperă supapa și care trebuie mai întâi îndepărtat. Trebuie să apăsați bine pentru ca aerul să nu iasă, altfel nu se va umfla, iar sigiliul trebuie să fie etanș. În cazul supapei Presta, trebuie să aveți grijă la știftul subțire din centru, deoarece este fragil și nu poate fi înlocuit, astfel încât deteriorarea lui ar însemna schimbarea întregii anvelope.

Introducerea aerului în anvelopă

În cele din urmă, asigurați-vă că pompați presiunea corectă a aerului în anvelopă, care se măsoară în PSI (lire pe inch pătrat). Vestea bună este că este destul de simplu să știi care este presiunea corectă pentru anvelopele tale, trebuie doar să te uiți la numărul mic de pe partea laterală a jantei.

Întotdeauna vă recomand să o umflați până la limita maximă recomandată de producător, dar să nu o umflați excesiv. Acestea au întotdeauna tendința de a se dezumfla, dar dacă se umflă prea mult, există riscul de a deteriora camera de aer. Cu toate acestea, în cazul în care anvelopa dvs. nu are această indicație sau aceasta a fost ștearsă, puteți considera ca regulă generală că presiunea recomandată este între 85 și 130 PSI pentru bicicletele de șosea și între 30 și 50 pentru bicicletele de munte.

Este foarte recomandat să investiți într-o pompă suplimentară, una portabilă. Dacă aveți deja acasă o pompă de pistă sau o pompă de pană, știți cu siguranță că, deși sunt excelente și foarte robuste, nu vă pot salva în caz de urgențe. Pentru că știm cu toții că puteți risca să faceți pană în mijlocul drumului și în aceste cazuri nu există nimic mai bun decât o pompă de pistă, deoarece vă va permite să obțineți cu ușurință presiunea corectă pentru anvelopa dumneavoastră.

Ceea ce unii oameni nu știu și ar trebui să țină cont pentru a nu fi luați prin surprindere este că, în timp, presiunea aerului din anvelope scade treptat din cauza uzurii. Prin urmare, trebuie să vă asigurați că verificați nivelul de aer și continuați să pompați atât cât este necesar. Scăderea presiunii aerului poate deteriora anvelopele și crește șansele de înțepături. Este recomandabil să dezvoltați o rutină de verificare a presiunii aerului din anvelope înainte de a conduce.

S-ar putea să te intereseze și : Cel mai bun lubrifiant pentru lanț

Întreținerea anvelopelor de bicicletă

Fie că o faci în mod profesional, pentru distracție sau folosești bicicleta ca mijloc de transport, ciclismul este una dintre cele mai distractive activități, dar trebuie să accepți că implică câteva activități care nu sunt cele mai distractive, iar întreținerea bicicletei este una dintre acestea.

O bună întreținere, cu o frecvență corectă, vă va menține roțile întreținute, va reduce la minimum reparațiile și va prelungi durata de viață a bicicletei dvs. Cum să o faceți în mod corect? Fiți atenți la aceste sfaturi:

Mențineți presiunea corectă a aerului

Indiferent dacă bicicleta este folosită sau nu, este mai bine să umflați în mod regulat anvelopele. În caz contrar, se pot produce daune grave. Atunci când aerul este scăzut, se poate simți ca și cum roata se lipește constant de sol, iar mersul în această situație poate deteriora pneurile.

Pentru cei care merg cu regularitate cu motocicleta, este important să umflați aerul în anvelopă înainte de a merge sau cel puțin o dată pe săptămână. Prin ciupirea părților laterale ale roții este o tactică rapidă și ușoară pentru a vedea dacă anvelopele trebuie umplute, dar puteți opta și pentru o pompă cu un indicator care indică nivelul exact de aer din anvelopă. Important este ca acesta să rămână în intervalul recomandat pentru o performanță optimă a anvelopei. În cazul șoferilor grei, este recomandabil să mențineți pneurile la un nivel de presiune mai ridicat, ținând cont de faptul că greutatea corpului dumneavoastră este, de asemenea, un factor care influențează tensiunea pneurilor.

Curățați-vă anvelopele în mod regulat

Pare simplu, dar impactul pe care îl are curățarea corespunzătoare a anvelopelor asupra prelungirii duratei de viață a acestora este semnificativ. Este un proces simplu, care necesită puțin efort și puțin timp.

Veți avea nevoie de o cârpă și de apă caldă, cu această pereche veți putea îndepărta toate urmele de noroi sau murdărie și toată murdăria care se poate acumula în timp și pe diferitele terenuri pe care mergeți cu bicicleta. De asemenea, puteți adăuga o perie de sârmă în cazul în care dați peste noroi care s-a depus puternic pe roți, de exemplu.

Este important să nu uitați să curățați întreaga jantă a roții, deoarece acest lucru vă va ajuta să depistați eventualele puncte ruginite care ar putea avea nevoie de lubrifiere. Nu este deloc recomandabil să se utilizeze dispozitive precum furtunurile , deși poate părea o opțiune viabilă în principiu, adevărul este că acestea pot exercita o presiune prea mare și astfel pot deteriora părți ceva mai delicate, cum ar fi pernele.

S-ar putea să vă intereseze și : Trusă de scule pentru biciclete

Folosiți anvelope adecvate terenului

Dacă mergeți să alergați, cu siguranță nu veți purta pantofi de petrecere. Același lucru este valabil și pentru biciclete, care trebuie să aibă anvelopele potrivite pentru terenul pe care mergeți. Trebuie să aveți grijă să evitați să folosiți bicicleta pe terenuri pentru care nu a fost proiectată.

Anvelopele de pe bicicleta dumneavoastră de șosea nu sunt potrivite pentru utilizarea pe teren accidentat, dar sunt ideale pentru suprafețe plane. Dacă apăsați prea des bicicleta de șosea pe suprafețe prea denivelate, vă puneți în pericol anvelopele, crescând riscul de uzură sau de înțepături majore. Verificați, de asemenea, dacă roțile se rotesc ușor sau nu se blochează. Cel mai bine este să vă ocupați din timp de aceste detalii neobișnuite.

Întrebări frecvente

Există multe întrebări care apar înainte, în timpul și după achiziționarea unei pompe de bicicletă, iată-le pe cele mai importante două:

Ce se întâmplă dacă manometrul nu funcționează?

Întotdeauna sunt câteva lucruri pe care trebuie să le faceți înainte de a putea utiliza manometrul în mod corespunzător. Trebuie să vă asigurați că furtunul este conectat corect și să suflați în pompă pentru ca manometrul să înceapă să dea o citire.

Veți constata că acest lucru este eficient mai ales în cazul supapei Presta, care nu permite trecerea aerului până când nu există presiune.

Aveți nevoie de un adaptor?

Pompele moderne sunt prevăzute cu ieșiri compatibile atât cu supapele Presta, cât și cu cele Schrader. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să cumpărați un adaptor suplimentar. Cu toate acestea, vă sfătuiesc întotdeauna să aveți la dumneavoastră un adaptor. Nu se știe niciodată când pompa dvs. se poate defecta și va trebui să folosiți o pompă care nu este compatibilă cu supapa dvs.