N.Iordan, sursa: telegrafi.com 

  Primul ministru al Republicii Kosovo, Albin Kurti, a primit o telegramă de felicitare de la prim-ministrul Republicii Grecia, Kyriakos Mitsotakis, care l-a felicitat pentru alegerea sa în funcția de prim-ministru, urându-i succes în noul și importantul său post.
 
"Aș dori să vă felicit pentru alegerea dvs. în funcția de prim-ministru și vă doresc fiecare succes! După cum știți, Grecia a fost întotdeauna un susținător consecvent al perspectivei europene pentru Balcanii de Vest, cu scopul de a promova stabilitatea și prosperitatea în regiunea noastră comună, Europa de Sud-Est.  Sunt convins că punerea în aplicare a reformelor necesare de către Pristina, în conformitate cu recomandările UE, continuarea dialogului între Pristina și Belgrad facilitat de UE și evitarea acțiunilor contrare relațiilor de bună vecinătate vor consolida perspectiva voastră europeană. În acest sens, Grecia va continua să sprijine în mod activ aspirațiile poporului kosovar".
 
Comentariu Declarațiile premierului grec, conform cărora Grecia va continua și sprijini aspirațiile poporului kosovar, par surprinzătoare, având în vedere că Atena nu a recunoscut independența Kosovo. Probabil că poziția Greciei survine în urma soluționării divergențelor cu Macedonia de Nord legate de denumirea acestei țări.

 

 

Mulțumim pentru încredere
27 februarie 2020
Premierul kosovar A.Kurti felicitat de omologul său elen Kyriakos Mitsotakis

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

Balcanii de Vest