N.Iordan, sursa: dw.com 

  Prim-ministrul kosovar, Albin Kurti, într-un interviu acordat ziarului german "Süddeutsche Zeitung", a declarat că oamenii din Kosovo au votat pentru schimbare. "Kosovo și oamenii săi au arătat că opoziția poate elimina guvernul, spre deosebire de unele țări vecine."
 
Albin Kurti a solicitat un mini-plan Marshall pentru Balcani."Avem nevoie de un mini-plan Marshall pentru țările din Balcanii de Vest. Avem nevoie de școli bune, spitale, de o legătură bună între educație și piața muncii, pentru a contracara un nou val de emigrare, care este mai mare decât în ​​timpul ocupației sârbe".
 
În ceea ce privește dialogul cu Serbia, Kurti a declarat: "Nu sunt împotriva unui dialog cu Serbia, dar trebuie să se bazeze pe principii clare care sunt obligatorii pentru ambele părți. Serbia trebuie să accepte realitatea că Kosovo este o țară. Și că nu ne putem întoarce la vremurile lui Milosevic. Cu cât acceptă mai repede acest lucru, cu atât mai bine pentru ambele părți".
 
Kurti și-a exprimat rezerve cu privire la acordul încheiat pe căile ferate și autostrăzi în cadrul Conferinței de securitate din Munchen. El a lăudat acordul ca o expresie a voinței, dar negocierile au fost "încă sub guvernul anterior, nu am fost implicați. Am, printre altele, rezerve în ceea ce privește problema finanțării, dacă este în conformitate cu constituția."
 
Albin Kurti spune că nu a văzut versiunea finală. "Nici ministrul Infrastructurii, nici eu, în calitate de prim-ministru, nu am aprobat semnarea." Cu toate acestea, consideră pozitiv angajarea ambasadorului SUA la Berlin, Richard Grenell, responsabil de dialogul Kosovo-Serbia. "El a adus o nouă energie în dialogul dintre Kosovo și Serbia. Nu cred că nu are intenții bune, dar acum că există un nou guvern în Kosovo, astfel de negocieri nu pot avea loc între președinți. Acest lucru trebuie să-l facă guvernele alese".
 
 
 
 
 
Mulțumim pentru încredere
20 februarie 2020
Premierul kosovar reia tema planului mini-Marshall pentru țările din Balcanii de Vest

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

Balcanii de Vest