27 august 2019

Sursa: notam, navtex

 În perioada 30 - 31 august, Forțele Armate ale Ucrainei și Federației Ruse au planificate teste cu rachete, respectiv exerciții miltiare cu lansări de rachete, în raioane aeronavale care se intersectează spațial și se suprapun ca interval orar. 

 

Pe 23 august, Forțele Armate ucrainene au anunțat ca în perioada 30 - 31 august, intervalul orar 05.00 - 15.00 GMT, desfășoară lansări de rachete într-un raion din nord-vestul Mării Negre, cu suprafața de 6.311 kmp și cu centrul situat la aproximativ 70 km Est Sulina.

 

De asemenea, Forțele Armate ruse au informat (posibil pe 26 august) că în perioada 29 - 31 august, intervalul orar 03.00 - 17.00 GMT, desfășoară exerciții militare cu lansări de rachete într-un raion nord-vestul Mării Negre, cu suprafața de 11.143 kmp și cu centrul situat la aproximativ 180 km Est Sulina.

 

Comentariu BSMAP: De regulă, una din zilele planificate este zi de rezervă, în care activitățile sunt replanificate dacă, din diferite cauze, nu au putut fi desfășurate în perioada anterioară. În mod normal, ar trebui să existe o comunicare între organizatorii activităților pentru evitarea unor incidente militare.

Având însă în vedere faptul că între cele două părți comunicarea este întreruptă și că Rusia folosește des această "tehnică" pentru descurajarea activităților militare ale altor state în Marea Neagră, inclusiv a NATO, se poate aprecia că Rusia urmărește să transmită Ucrainei mesajul că este deranjată de dezvoltarea capabilităților de apărare de coastă.

Astfel, dacă Ucraina nu își va replanifica activitatea, există posibilitatea ca în zona de intersecție a celor două raioane, situată la aproximativ 110 km de Sulina, să fie generat un nou incident militar între cele două părți.

 

Premise pentru un nou incident ruso-ucrainean, în proximitatea României

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE