12 iunie 2019

Sursa: militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

 Publicația electronică americană Defense One a informat, pe 12.06.2019, că, în ultimele 18 luni, Federația Rusă a dislocat forțe și armamente suplimentare pe teritoriul Peninsulei Crimeea.

 

La dispoziția publicației au fost puse imagini prin satelit ale Planet Labs, care au fost luate din ianuarie 2018 și până în aprilie 2019. Publicația susține, în special, că din imagini rezultă că numărul de baterii de rachete antiaeriene S-400 este mai mare decât se știa anterior. De asemenea, în fotografii se pot observa avioane de vânătoare dislocate în patru locații diferite.

 

În prezent, în Crimeea se află 30.000 de militari ruși, iar autoritățile de la Moscova intenționează ca, în următorii patru ani să mai aducă alți 13.000 de militari, a informat publicația, citând o sursă din serviciile secrete americane. De asemenea, sursa a precizat că în Crimeea se află dislocate 81 de avioane și elicoptere militare rusești.

 

O altă sursă citată de publicație a menționat că Flota rusă din Marea Neagră (FRMN) a primit recent 10 nave capabile să lanseze rachete cu rază lungă de acțiune de tip Kalibr. Aceste rachete, permit FRMN să lovească ținte îndepărtate, inclusiv din statele Europei de Sud și până în Siria, fără ca măcar să părăsească Sevastopolul.

 

Potrivit surselor publicației, întărirea forțelor din Crimeea asigură Moscovei nu numai un control mai mare asupra Mării Negre, ci și aducerea navelor și avioanelor mai aproape de Orientul Mijlociu.

 

Sarah Bidgud, expert al Centrului James Martin pentru Studierea Neproliferării Armamentelor de la Colegiul Middelbury, a numit întărirea forțelor rusești drept semnificativă și a spus că, din această cauză, aliații NATO din regiune exercită presiuni considerabile asupra Alianței.

 

Un alt expert din cadrul centrului, Jeffrey Lewis, a spus că “Peninsula Crimeea se împănează cu rachete ca un arici”.

 

Presa americană: Federația Rusă a dislocat forțe suplimentare în Crimeea

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE