10 ianuarie 2020

Sursa: ukrinform.ua

 Pe 9 ianuarie, în urma unei întâlniri cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, prim-ministrul român, Ludovic Orban, a remarcat deteriorarea situației din Marea Neagră, datorită intensificări prezenței militare rusești în regiune. 

 

„Am discutat despre situația de securitate din Marea Neagră, care se agravează din cauza creșterii prezenței militare a Rusiei. Am subliniat importanța consolidării rolului NATO în regiunea Mării Negre. Am convenit să continuăm să lucrăm împreună pentru a consolida și dezvolta prezența Alianței pe întregul flanc estic, inclusiv prezența navală”, a menționat premierul român.

 

Potrivit acestuia, România și NATO au convenit să continue sprijinirea partenerilor din regiunea Mării Negre.

 

Comentariu BSMAP: Prim-ministrul Ludovic Orban a efectuat, de marţi până joi, o vizită de lucru la Bruxelles, ocazie cu care a avut întâlniri cu oficiali europeni şi ai NATO. Acesta a declarat joi seara că hotărârile adoptate la nivelul Uniunii Europene creează consecinţe comune, iar România trebuie să devină mai implicată în luarea acestor decizii, pentru a deveni mai influentă.

"Trebuie să existe o mult mai mare atenţie pentru ceea ce facem noi la nivelul instituţiilor europene. Deciziile care se iau acolo creează consecinţe. Or, dacă noi nu ne organizăm sistemul de lobby, dacă nu ne coordonăm, dacă nu încercăm să ne folosim influenţa pe care noi [PNL] o avem în grupul PPE, cei de la USR-PLUS o au în ALDE, cei de la PSD şi Pro România o au în grupul socialiştilor, astfel încât, pe anumite teme în care avem interese clare ale României, care sunt identificate, în loc să ne certăm şi să jucăm o piesă tristă, din care oamenii să nu înţeleagă nimic, noi trebuie să ne coordonăm să avem o acţiune concertată. Să ştiţi că ţările importante din Uniunea Europeană se coordonează în susţinerea intereselor în mecanismele de decizionale. Iar România trebuie să devină mai influentă, mai implicată în luarea deciziilor, astfel încât deciziile de la nivel european să aibă efecte benefice pentru români', a mai declarat Ludovic Orban.

 

Presa din Ucraina: România și NATO au convenit să continue sprijinirea partenerilor din M. Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE