N. Iordan, sursa: oranews.tv

Președintele albanez, Ilir Meta, a abrogat (08.06.2019) Decretul nr.10928 din data de 05.11.2018 privind desfășurarea alegerilor locale din 30 iunie 2019. 
 
Imediat după anularea decretului, premierul Edi Rama a declarat că alegerile vor avea loc pe 30 iunie, afirmând că "acestea nu sunt pentru președinte sau partide politice".
 
La Tirana sunt în curs de desfășurare (08.06.2019) proteste ale opoziției. Liderii opoziției albaneze, Lulzim Basha și Monika Kryemadhi, au fost avertizați de administrația SUA că vor fi responsabili pentru eventuale acte de violență.
 
În luna februarie, opoziţia formată din partidul de centru dreapta (Partidul Democratic) şi cel de centru-stânga (Mişcarea Socialistă pentru Integrare) a decis să boicoteze instituţiile statului și a renunțat la locurile din parlament. 
 
Reprezentanții opoziției refuză să participe la alegerile locale din 30 iunie, fiind totodată inflexibili faţă de orice tip de compromis, cerând în continuare demisia guvernului pe care îl acuză ca fiind corupt şi că ar întreţine legături dubioase cu organizaţii criminale. 
 
Opozanţii mai denunţă fraudarea alegerilor din 2017 care i-au oferit lui Edi Rama un nou mandat, acesta fiind la putere încă din anul 2013. 
Mulțumim pentru încredere
08 iunie 2019
Presedintele albanez a anulat decretul privind alegerile locale

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

Balcanii de Vest