19 mai 2019

Sursa: hurriyetdailynews.com

 Pe 19 mai, în cadrul unei ceremonii organizate în provincia Samsun de la Marea Neagră cu ocazia centenarului Războiului de Independență, președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că, "în pofida intervențiilor permanente ale unor puteri străine" guvernul turc va depune toate eforturile pentru a-și atinge țintele stabilite pentru anul 2023, centenarul Republicii Turce.

 

"Nivelul pe care Turcia la atins în libertăți și economie arată că ne-am apropiat pas cu pas de obiectivele noastre din 2023. Totuși, este adevărat și faptul că problemele care au trebuit depășite în ultimii șase ani ne-au încetinit", a declarat Erdoğan.

 

Acesta a reamintit că guvernul său a stabilit aceste obiective în 2011 "în cadrul celui mai asertiv plan de dezvoltare și democratizare din istoria Turciei. Aceste obiective includ transformarea Turciei într-una dintre cele mai mari 10 economii, în 2023".

 

"Cu toate problemele, ținem la obiectivele noastre din 2023. Am stabilit o echipă specială în cadrul președinției în acest scop. Valul de atacuri în domeniul securității și al economiei nu s-a încheiat încă. Respingem câte un nou complot în fiecare zi", a precizat președintele turc. Aceste atacuri includ intervenții asupra economiei turcești prin rate de dobândă și valută, embargouri deschise și ascunse și amenințări cu sancțiuni, a afirmat Erdoğan, sugerând că toate aceste acțiuni sunt "parte a unui complot special împotriva Turciei".

 

Reamintind că guvernele sale au condus Turcia în ultimii 17 ani, Erdoğan a spus că va continua să se îndrepte spre atingerea obiectivelor stabilite pentru centenar, în pofida "intervențiilor maligne ale unor puteri străine".

 

Comentaru BSMAP: Deși a evitat să o spună direct, prin toate "problemele" semnalate Erdogan a lăsat să se înțeleagă că SUA este marea putere care afectează dezvoltarea Turciei la potențialul pe care acest stat îl deține.

 

 

 

 

 

 

 

 

Președintele Erdoğan promite să atingă obiectivele din 2023  "în pofida intervențiilor străine"

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE