21 ianuarie 2020

Sursa: miitarynews.ru

 Agenția de stat BelTA din Republica Belarus a informat că, pe 20.01.2020, președintele Aleksandr Lukashenko i-a înlocuit în funcții pe ministrul apărării și pe șeful Statului Major General (SMG) al Forțelor Armate. Astfel, noul ministru al apărării va fi Viktor Khrenin, care anterior a ocupat postul de comandant al Trupelor Comandamentului Operativ Vest, iar noul șef al SMG va fi Aleksandr Vofovici, fost prim-locțiitor al șefului SMG.

 

“Este foarte important pentru noi acum să creștem importanța trupelor. Atât Khrenin, cât și Volfovici sunt oameni de același calibru, oameni pregătiți. Am studiat cu atenție biografiile lor: au avut cariere similare, în paralel. Au fost comandanți de plutoane, companii și batalioane. Adică cunosc viața armatei și acest lucru este foarte important. Cred că se vor înțelege reciproc. Nu poate fi altfel în armata Republicii Belarus”, a spus Lukashenko.

 

Potrivit declarațiilor președintelui, candidații pentru funcțiile de ministru al apărării și șef al SMG au fost analizați timp de câteva luni.

 

Aleksandr Lukashenko l-a numit pe fostul ministru al apărării, Andrei Ravkov, în funcția de secretar de stat al Consiliului de Securitate din Republica Belarus.

 

Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukashenko, a înlocuit conducerea Forțelor Armate

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE