02 decembrie 2019

Sursa: militarynews.ru, ria.ru, remmilitaryblog.com

 Agenția de presă rusă Interfax a informat că, pe 02.12.2019, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a început, la Soci, o serie de consfătuiri cu reprezentanții Ministerului rus al Apărării și ai Complexului Militar Industrial, pe tema dezvoltării Forțelor Navale.

 

La prima întâlnire, șeful statului a declarat, între altele, că, în anii următori, în compunerea de luptă a Forțelor Navale trebuie să fie introduse fregate și submarine adaptate pentru întrebuințarea rachetelor hipersonice.

 

“În anii următori, trebuie întărite în mod activ capacitățile de luptă ale flotei. În ceea mai mare măsură, acest lucru va depinde de introducerea în compunerea de luptă a Forțelor Navale a unor fregate și submarine adaptate pentru întrebuințarea rachetelor hipersonice de tip Zircon”, a precizat Putin.

 

“Această armă devine extrem de importantă pentru menținerea stabilității strategice”, a subliniat președintele.

După cum a precizat agenția Interfax, navele moderne rusești sunt dotate cu instalații verticale de lansare de tip 3S14. Acestea sunt unificate pentru lansarea câtorva tipuri de rachete Kalibr, precum și pentru rachetele Onyks, BraMos și Zircon.

 

Pe 20 februarie, în cadrul unui mesaj adresat Adunării Federale, președintele Vladimir Putin a declarat că, în Federația Rusă, se desfășoară lucrări la armamentul hipersonic, respectiv racheta cu bazare navală Zircon. Acesta a precizat că racheta va fi capabilă să distrugă ținte terestre și de la suprafața apei la o distanță de peste 1.000 de kilometri, cu o viteză de aproximativ nouă Mach (un Mach = viteza sunetului).

 

Racheta Zircon este dezvoltată de societatea NPO Mashinostroyenia din Reutov, parte a corporației Armament tactic de rachete. Aceasta este destinată pentru dotarea submarinelor nucleare multirol din clasele Yasen-M și Hasky, precum și a navelor de suprafață.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Racheta hipersonică Zircon (3M22) se află în faza testelor, fiind lansată până în prezent de peste 10 ori, la distanțe de câteva sute de kilometri, cu ajutorul unei instalații terestre din zona de coastă.

Până la asfîrșitul anului 2019, este planificată începerea testelor de pe platforme navale (nave de suprafață și submarine).

Fregata Amiral Gorshkov a Flotei de Nord se află deja în Marea Albă, unde în zilele următoare va efectua a lansare a rachetei hipersonice de tip Zircon.

Teoretic, în perspectivă, toate navele de luptă și submarinele dotate cu instalații de lansare de tip 3S14 vor fi dotate cu rachete hipersonice Zircon. Probabil, în prima fază, va fi acordată prioritate navelor mai importante, respectiv fregate și submarine. Ulterior, acestea vor fi introduse și în dotarea navelor de patrulare, navelor mici purtătoare de rachete și corvetelor.

 

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a început o serie de consfătuiri privind dezvoltarea Forțelor Navale

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE