09 iulie 2019

Sursa: facebook.co, uawire.org

 Într-un mesaj video din data de 08 iulie, președintele ucrainean, Volodimir Zelensky, i-a invitat pe președintele rus, Vladimir Putin, președintele american, Donald Trump, premierul britanic, Theresa Mai, cancelarul german, Angela Merkel și președintele francez, Emmanuel Macron să particpe la o întâlnire, în Belarus.

 

"Și acum, vreau să fac apel la președintele rus, Vladimir Putin. Trebuie să vorbim? Da, trebuie s-o facem! Propun următorul grup pentru discuții: eu, dumneavoastră, președinte SUA, Donald Trump, premierul britanic,Theresa May, cancelarul Angela Merkel, președintele Franței, Emmanuel Macron. Locul? Cred că Alexandr Lukașenko ne va primi cu plăcere la Minsk. Nu schimbăm și nu anulăm niciun format diplomatic. Noi vă propunem o discuție. Pentru că ar trebui să vorbim, nu?”, a declarat V. Zelenski.

 

De asemenea, președintele ucrainean a adăugat că intenționează să dezbată cu președintele rus problema "cui îi aparține Crimeea și ale cui sunt trupele prezente în Donbas?".

 

Anterior, postul ucrainean Tv “NewsOne”, asociat cu prietenul lui Putin, Viktor Medvedchuk, a anunțat că pe 12 iulie intenționează să organizeze o teleconferință de două ore cu canalul TV "Rusia 1", cu tema "Need to Talk", acțiune inspirată de un eveniment similar desfășurat în 1985 între URSS și Statele Unite. Secretarul Consiliului Național de Securitate şi Apărare al Ucrainei (CSNA) Alexander Danyluk, a numit astfel de acțiuni provocatoare și a subliniat că, în această situație, Ucraina "ar trebui să reacționeze cu încredere, fără emoții inutile și panică". El a adăugat că CSNA lucrează deja la rezolvarea acestei probleme. Șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) a cerut CSNA să impună sancțiuni canalelor TV “NewsOne” și “112 Ucraina”.

 

După ce a câștigat alegerile, Volodimir Zelenski a declarat că se va întâlni cu Vladimir Putin numai după ce teritoriile ocupate de Rusia vor reveni la Ucraina. De asemenea, acesta a promis să ridice problema despăgubirii pentru Crimeea și Donbas.

 

Președintele ucrainean îl invită pe Vladimir Putin să se întâlnească la Minsk 

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE