02 decembrie 2019

Sursa: ria.ru, remnmilitaryblog.com

 Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat că, pe 02.12.2019, președinții Federației Ruse și Chinei, Vladimir Putin și Xi Jinping, au participat, în regim de videoconferință, la inaugurarea gazoductului Puterea Siberiei.

 

Este vorba despre o conductă principală de gaze pentru transportul de materii prime din centrele de producție de la Irkutsk și Yakutsk către consumatorii ruși din Extremul Orient și către China (ruta estică).

 

Luni, 02 decembrie, a fost deschisă o porțiune a gazoductului, cu o lungime de aproximativ 2.200 de kilometri, de la câmpul Chayadinskoye din Yakutia și până la Blagoveschensk, la granița cu China. În a doua etapă, va fi dat în exploatare încă un segment de aproximativ 800 de kilometri, de la câmpul Kovykta până la Chayadinskoye. În acest fel, gazoductul Puterea Siberiei va avea o lungime totală de aproximativ 3.000 de kilometri.

 

Companiile Gazprom și CNPC din Federația Rusă și China au încheiat, în luna mai 2014, un contract pe o perioadă de 30 de ani privind livrarea anuală a 38 de miliarde de metri cubi de gaz. Valoarea totală a acestuia va fi de aproximativ 400 de miliarde de dolari.

 

Construcția gazoductului a durat peste cinci ani și a costat 1,1 trilioane de ruble (1.100 de miliarde).

 

În anul 2020, Gazpromul va putea să livreze Chinei până la cinci miliarde de metri cubi de gaz, în 2021 zece miliarde, iar în 2022 până la 15 miliarde. La capacitatea proiectată de 38 de miliarde de metri cubi se va ajunge în anul 2025.

 

Șeful companiei, Aleksei Miller, a declarat, în luna iunie 2019, că autoritățile de la Moscova și Beijing analizează posibilitatea unor livrări suplimentare de șase miliarde de metri cubi de gaz pe an.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În perioada următoare, Federația Rusă va inaugura alte două gazoducte, care, împreună cu Puterea Siberiei vor consolida poziția acesteia de lider mondial în ceea ce privește exportul de gaze naturale.

Astfel, pe 08 ianuarie 2020, este planificată punerea în funcțiune a gazoductului Turkish Stream, care leagă Federația Rusă de Turcia prin Marea Neagră, și, la o dată care nu a fost anunțată încă, va fi inaugurat și gazoductul Nord Stream-2, care va furniza gaze către Germania, prin Marea Baltică.

Cele două gazoducte din Europa vor ocoli Ucraina, pentru a elimina dependența Federației Ruse de tranzitul gazelor naturale către partenerii europeni.

Construirea gazoductului spre China reprezintă o intenție de diversificare a piețelor de desfacere către Asia, în condițiile sancțiunilor economice impuse Federației Ruse de SUA și UE.

 

Președinții Federației Ruse și Chinei au inaugurat gazoductul “Puterea Siberiei”

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE