Președinții Rusiei și Kârgâzstanului au asistat la faza activă a exercițiului “Centru-2019”

Sursa: mil.ru, tzvezda.ru, remnmilitaryblog.com

  Departamentul pentru informare și comunicații în masă aparținând Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 20.09.2019, președintele rus, Vladimir Putin, și omologul său din Kârgâzstan, Sooronbay Jeenbekov, au asistat la faza activă a exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Centru-2019, care s-a desfășurat în poligonul Donguz din Regiunea Orenburg.

 

“Cooperarea militară este în curs de desfășurare, iar unități din Kârgâzstan participă la exercițiul Centru-2019, care reprezintă o etapă importantă în pregătirea Forțelor Armate pentru contracararea unor situații neprevăzute, inclusiv a celor legate de terorism. Pentru statele OTSC acest lucru este foarte important”, a declarat președintele Vladimir Putin.

 

Împreună cu cei doi șefi de state, în punctul de comandă și observare din poligonul Donguz s-au mai aflat ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, șeful Statului Major General al Forțelor Armate, general de armată Valeri Gherasimov, adjunctul ministrului apărării, general locotenent Iunus-Bek Evkurov, comandantul Trupelor Regiunii Militare Centru, general colonel Aleksandr Lapin, și șeful Direcției Principale Pregătire pentru Luptă din cadrul Ministerului Apărării, general colonel Ivan Buvaltsev, precum și conducătorii delegațiilor străine, inclusiv miniștrii apărării din statele Organizației de Cooperare de la Shanghai.

 

La exercițiul Centru-2019 participă 128.000 de militari, peste 20.000 de unități de tehnică militară, aproximativ 600 de aparate de zbor și 15 nave de luptă și auxiliare. Acțiunile principale au loc în perioada 16-21 septembrie în șapte poligoane de arme întrunite dislocate în Regiunile Orenburg, Chelyabinsk, Kurgan, Astrakhan și Kemerovo, în Republica Daghestan și în Ținutul Altai, precum și în acvatoriul Mării Caspice.

 

Pentru desfășurarea de acțiuni comune în compunerea grupărilor de trupe, la exercițiu participă contingente militare din China, Pakistan, Kârgâzstan, India, Kazahstan, Tadjikistan și Uzbekistan.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Pe 21 septembrie se va încheia exercițiul de comandament și stat major la niveel strategic Centru-2019, cea mai amplă activitate de pregătire pentru luptă planificată în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse în anul de instrucție 2019. Probabil, după desfășurarea ultimelor activități de pregătire pentru luptă, trupele participante vor începe revenirea în punctele de dislocare permanentă.

Ca o primă concluzie, se poate aprecia că, spre deosebire de alte exerciții de acest gen, reprezentanții militari ruși au prezentat informații relativ puține referitoare la activitățile desfășurate în cadrul exercițiului. De exemplu, despre acțiunile structurilor de Forțe Terestre, respectiv brigăzi și divizii de infanterie moto sau armate de arme întrunite nu s-a comunicat aproape nimic. Cele mai vizibile au fost activitățile desfășurate de structurile de Aviație și Apărare Antiaeriană.

De asemenea, în ceea ce privește particularitățile exercițiului sau ca elemente de noutate, cu excepția desantării a 200 de mașini de luptă ale desantului, nu au fost făcute alte mențiuni.

Nici categorii de tehnică nouă nu au fost întrebuințate în mod special în cadrul exercițiului.

Astfel, se poate afirma că deși a fost prezentat ca o activitate de proporții, cu participarea a aproape 130.000 de militari, exercițiul Centru-2019 nu s-a ridicat la nivelul altor exerciții de acest gen, ca de exemplu exercițiul Est-2018.

Mulțumim pentru încredere
20 septembrie 2019

   Exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic

 "Centru-2019"

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro