04 iunie 2019

Sursa: radiosvoboda.org, 112.international

  Întâlnirea președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu liderul american Donald Trump ar putea avea loc după summitul G20 programat pentru 28-29 iunie (Osaka), după cum a declarat Borys Tizengauzen, consilierul special al președintelui, pentru Radio Liberty.

 

"Probabil că întâlnirea va avea loc după întâlnirea dintre Trump și Putin, întrucât aceștia intenționează să se întâlnească la summitul G20. Dar faptul că administrația Trump îl invită pe Zelenski la o întâlnire înseamnă că Zelenski are credibilitate în SUA. Cred că Administrația Casei Albe speră să rezolve o problemă dificilă, care este în impas", a afirmat acesta.

 

Tizengauzen presupune că motivul care stă la baza întâlnirii este ancheta împotriva companiei ucrainene furnizoare de gaze naturale Burisma Holdings. "Fiul lui Joe Biden este implicat în acest caz. În prezent, Biden are o activitate internă primară în rândul democraților, adversarii lui Trump. Având în Ucraina anumite pârghii care ar putea influența reputația lui Biden, Zelenski devine cel puțin un oaspete de dorit pentru administrația Trump", consideră acesta.

 

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mulțumit președintelui american Donald Trump pentru invitația de a efectua vizita oficială la Washington.

 

Foto: Colaj radiozvoboda

 

 

 

 

 

 

Prima întâlnire dintre V. Zelenski și D. Trump va avea loc după summitul G20 din iunie

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE