13 noiembrie 2019

Sursa: militarynews.ru, tass.ru, remnmilitaryblog.com

 Serviciul de presă al Ministerului Apărării din Republica Belarus a informat că, pe 13.11.2019, două avioane de vânătoare multirol de tip Su-30SM achiziționate din Federația Rusă au ajuns pe teritoriul belarus.

 

“Prima celulă de avioane de vânătoare Su-30SM din cele 12 aeronave de acest tip contractate în Federația Rusă a ajuns în Republica Belarus”, se arată în comunicatul de presă.

 

Avioanele au aterizat pe aerodromul Bazei 61 Aviație de Vânătoare – Baranovici (Regiunea Brest).

 

După cum au precizat reprezentanții Ministerului Apărării “avioanele vor întări în mod semnificativ potențialul de luptă al Forțelor Armate, vor crește posibilitățile de acoperire a trupelor și obiectivelor împotriva atacurilor mijloacelor aeriene, de patrulare a spațiului aerian, de descoperire și distrugere a țintelor aeriene și terestre și vor îndeplini misiuni în serviciul de luptă”. Forțele Aeriene și Trupele de Apărare Antiaeriană ale Forțelor Armate ale Republicii Belarus vor primi “un instrument puternic pentru asigurarea securității militare”, s-a precizat la minister.

 

În total, în acest an, Republica Belarus va primi patru avioane de vânătoare Su-30SM. În anul 2017, Ministerul Apărării al Republicii Belarus a încheiat un contract cu corporația rusă Irkut pentru livrarea a 12 avioane Su-30SM, în perioada 2018-2020.

 

Avionul Su-30SM este un avion de vânătoare cu două locuri, de generație 4++. Raza de acțiune a acestuia este de 1.500 de kilometri, iar avionul poate rămâne în aer fără realimentare timp de 3,5 ore.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avioanele au decolat de pe aerodromul Irkutsk din Federația Rusă pe 12.11.2019 și au făcut două escale intermediare la Omsk și în Regiunea Moscova.

Aeronavele au fost fotografiate în timpul escalei pe aerdromul din Omsk. Acestea au numerele de bord 01 și 02 roșii.

Potrivit surselor deschise, a doua celulă de avioane de acest tip va fi dislocată în Republica Belarus în cursul săptămânii viitoare

 

Primele două avioane de vânătoare rusești Su-30SM au ajuns în Republica Belarus

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE