21 ianuarie 2020

Sursa: ria.ru

 Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat, pe 21.01.2020, citând o declarație a comandantului-șef al Forțelor Navale ale Federației Ruse, amiral Nikolai Evmenov, că o fregată va deveni prima platformă purtătoare de rachete hipersonice Zircon.

 

“Noile rachete hipersonice Zircon vor fi amplasate pe una din navele de luptă, respectiv pe o fregată. Va fi efectuată modernizarea acesteia și o vom testa pentru a elimina bolile copilăriei. În prezent, testele au loc cu succes. Deocamdată, instalăm rachetele Kalibr pe toate navele de luptă și, în paralel, vom testa și rachetele Zircon”, a spus Evmenov.

 

Potrivit declarațiilor sale, racheta hipersonică Zircon va fi introdusă în dotare în anii următori.

 

După cum a anunțat președintele rus, Vladimir Putin, racheta hipersonică Zircon cu bazare navală va avea o viteză de nouă Mach și o bătaie de peste 1.000 de kilometri.

 

Cu noile rachete vor fi dotate atât navele de suprafață, cât și submarinele, aflate în construcție sau de perspectivă.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, prima navă rusească dotată cu rachete hipersonice Zircon va fi fregata Amiral Gorskov a Flotei de Nord.

Aceasta este considerată una dintre cele mai moderne și mai puternice nave de suprafață din dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse. În înzestrarea fregatei se află complexul de rachete Kalibr-NK, cu două instalații universale de lansare de tip 3S14. Fiecare instalație de lansare dispune de opt celule, ceea ce înseamnă că nava va putea să lanseze, la o salvă, 16 rachete hipersonice Zircon.

În luna decembrie 2019, fregata Amiral Gorshkov s-a aflat în Marea Albă, unde urma să desfășoare, probabil, prima lansare a unei rachete de tip Zircon de pe o platformă navală. Din motive necunoscute, dar care țin, probabil, de bolile copilăriei, lansarea a fost amânată pentru anul 2020.

Conducerea Forțelor Navale ale Federației Ruse intenționează ca, în perspectivă, toate navele de luptă de suprafață și submarinele dotate cu complexe de rachete Kalibr să fie dotate cu rachete hipersonice Zircon. Instalațiile universale 3S14 vor putea să lanseze patru tipuri de rachete antinavă, respectiv Zircon, Kalibr, Onyks și BrahMos.

 

Primele rachete hipersonice Zircon vor fi instalate pe o fregată a Forțelor Navale ale Federației Ruse

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE