27 septembrie 2019

Sursa: bmpd.livejournal.com

  Corporația Întrunită Constructoare de Avioane (OAK) din Federația Rusă a anunțat că, pe 26.09.2019, primul avion-cisternă modernizat la versiunea Il-78M2 a efectuat primul zbor. În prezent, aeronava se pregătește pentru îndeplinirea programului de teste inițiale.

 

Avionul, care a efectuat primul zbor de pe aerodromul Zhukovsky, este avionul cu nărul de bord 34 albastru (număr de înregistrare RF-94272, număr de uzină 1013404138 și număr de serie 79-05). Lucrările de modernizare a acestuia au fost efectuate la Complexul de aviație C.V. Ilyushin din Zhukovsky.

 

Proiectul de modernizare a aeronavelor Il-78 și Il-78M la versiunea Il-78M2 a fost elaborat de Complexul de aviație C.V. Ilyushin în baza unor cerințe tehnico-tactice confirmate în anul 2011 de Forțele Aeriene ale Federației Ruse. La elaborarea documentației au participat și reprezentanți ai societății V.M. Miasitsev.

 

Modenizarea avionului se referă la sistemele de pilotaj și navigație, de comunicații radio, echipamente de iluminat și uz intern și de apărare a aeronavei. Astfel, echipamentele vechi au fost înlocuite cu unele moderne, care vor prelungi perioada de exploatare a avionului cu 40 de ani.

 

Pe 11 mai 2016, la societatea din Zhukovsky a sosit primul avion Il-78 al Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse pentru modernizare. Era planificat ca modernizarea avionului și pregătirea acestuia pentru testele de zbor să fie realizate în primul trimestru al anului 2017. De fapt, modenizarea acestuia a început abia în anul 2017 și a fost finalizată acum.

 

Potrivit surselor deschise, în prezent, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse dispun de 19 avioane-cisternă Il-78 și Il-78M.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avioanele-cisternă Il-78 se află în dotarea Regimentului 203 Aviație din Ryazan, dislocat pe aerodromul Dyaghilevo, din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

Acestea îndeplinesc misiuni de realimentare în aer nu numai pentru bombardierele strategice, ci și pentru avioanele de luptă ale Aviației Operativ-Tactice

 

Primul avion-cisternă modernizat Il-78M2 al Forțelor Aerocosmice ruse a efectuat primul zbor

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE