02 februarie 2020

Sursa: mil.ru

 Serviciul de presă al companiei Tupolev a anunțat că, pe 02.02.2020, primul bombardier strategic profund modernizat Tu-160M a efectuat primul zbor.

 

“Pe 02 februarie 2020, pe aerodromul Întreprinderii de Aviație S.P. Gorbunov din Kazan, filială a companiei Tupolev, a fost efectuat primul zbor al bombardierului profund modernizat Tu-160M, dezvoltat pe baza avionului Tu-160. Zborul s-a realizat la o altitudine de 1.500 de metri și a durat 34 de minute”, se arată în comunicatul de presă.

 

“În timpul zborului, au fost verificate sistemele și echipamentele actualizate, care au fost instalate pe aeronavă în cadrul procesului de modernizare profundă. Potrivt declarațiilor echipajului, zborul a decurs normal, iar sistemele și echipamentele au funcționat fără probleme”, au precizat reprezentanții Serviciului de presă.

 

Aceștia au menționat că avionul a fost pilotat de un echipaj sub conducerea pilotului de teste Henri Naskidyants din cadrul Bazei de teste de zbor de la Zhukovsky.

 

După cum s-a precizat, la sfârșitul lunii noiembrie 2019, avionul a fost scos din atelierele de producție și predat stației pentru teste de zbor a întreprinderii din Kazan, pentru desfășurarea etapei de teste statice și de zbor.

 

“În cadrul procesului de modernizare profundă, pe aeronavă au fost instalate noi echipamente de pilotaj și navigație, un complex de comunicații de bord, un sistem de conducere, un radar și un complex de contramăsuri electronice. În urma lucrărilor efectuate, s-a reușit creșterea semnificativă a eficienței aeronavei, pentru întrebuințarea potrivit destinației”, au anunțat reprezentanții companiei Tupolev.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Șeful companiei Tupolev, Aleksandr Koniukhov, a anunțat recent că primul avion modernizat profund la versiunea Tu-160M este planificat să fie predat militarilor în anul 2022.

Conducerea militară rusă intenționează să modernizeze toate cele 16 bombardiere strategice de tip Tu-160 aflate în prezent în dotarea Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

Se pare că primul avion profund modernizat Tu-160M este avionul Boris Veremey, care nu se află între cele 16 avioane operaționale de tip Tu-160 din dotarea Aviației cu rază lungă de acțiune. În total, în cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse s-au aflat 18 bombardiere strategice de tip Tu-160, care au primit denumiri istorice, în memoria unor constructori, comandanți sau piloți ai acestui tip de avion. Este vorba despre cele 16 avioane aflate pe aerodromul Engels, care poartă următoarele denumiri: Vasily Reshetnikov (02), Pavel Taran (03), Ivan Yarygin (04), Alexander Golovanov (05), Ilya Muromets (06), Alexander Molodchiy (07), Vitaliy Kopilov (08), Nikolai Kuznetsov (10), Vasily Senko (11), Alexander Novikov (12), Igor Sikorsky (14), Vladimir Sudets (15), Alexey Plokhov (16), Valery Chkalov (17), Andrey Tupolev (18) și Valentin Bliznyuk (19). La acestea se mai adaugă Mikhail Gromov (01), care s-a prăbușit pe 18.09.2003, și Boris Veremey (342), care nu era operațional, fiind folosit pentru prezentări și demonstrații.

În baza unui contract încheiat între Ministerul rus al Apărării și compania Tupolev, în paralel cu modernizarea avioanelor actuale, pentru Aviația cu rază lungă de acțiune vor fi construite de la zero și alte 10 bombardiere strategice Tu-160M.

Primul avion Tu-160M din cele 10 va fi denumit Petr Deinekin, în onoarea fostului comandant-șef al Forțelor Aeriene din perioada 1992-1998. După cum a declarat șeful companiei Tupolev, Aleksandr Koniukhov, pe 25 noiembrie 2019, pentru agenția Interfax, primul avion Tu-160M construit de la zero va fi predat Ministerului Apărării la sfârșitul anului 2021.

 

Primul bombardier strategic rusesc profund modernizat Tu-160M a efectuat primul zbor

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE