26 august 2019

Sursa: militarynwes.ru, iz.ru, remnilitaryblog.com

  În cadrul unui interviu acordat agenției de presă Interfax, ministrul rus al industriei și comerțului, Denis Manturov, a declarat, pe 26.08.2019, că lansarea și transferul pentru teste a primului bombardier strategic Tu-160M construit de la zero vor avea loc la sfârșitul anului 2020.

 

Potrivit declarațiilor acestuia, în paralel, va începe construirea primului lot de avioane din producția de serie, în baza unui contract încheiat cu Ministerul rus al Apărării pentru 10 astfel de aparate.

 

De asemenea, acesta a precizat că va fi continuată și modernizarea profundă a bombardierelor Tu-160 aflate în prezent în exploatare.

 

Conform mențiunilor ministrului, la Întreprinderea de Aviație din Kazan, filială a companiei Tupolev, parte de Corporației Întrunite Constructoare de Avioane (OAK), după o pauză de 10 ani, va fi reluată producerea avioanelor Tu-160.

 

Acesta a spus că, la exterior, noul avion nu se va deosebi de aeronava de bază Tu-160, însă, capabilitățile de luptă ale acestuia vor fi crescute în mod semnificativ, inclusiv prin extinderea gamei de armamente întrebuințate. De asemenea, noile avioane vor primi motoare noi NK-32din producția de serie, care vor crește raza de acțiune a bombardierelor strategice cu 1.000 de kilometri.

 

Anterior, șeful companiei Tupolev, Aleksandr Koniukhov, a declarat pentru Interfax că primul avion nou Tu-160M va fi predat Forțelor Aerocosmice în anul 2021.

 

Pe 25 ianuarie 2018, Ministerul rus al Apărării a încheiat cu compania Tupolev un contract pentru 10 avioane Tu-160M, în valoare de 15 miliarde de ruble fiecare. Ministerul intenționează să comande 50 de avioane de tip Tu-160M.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, Aviația cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse dispune de 16 bombardiere strategice de tip Tu-160.

Toate aceste avioane sunt dislocate la Baza Aeriană – Engels din Regiunea Saratov și fac parte din compunerea unu regiment de aviație de bombardament aparținând Diviziei 22 Aviație de Bombardament – Engels.

Din cele 16 aeronave, sunt operaționale întotdeauna 10 sau 12 avioane, restul fiind supuse unor procese de reparații și modernizare.

Alături de avioanele de bombardament Tu-95MS, bombardierele strategice Tu-160 reprezintă componenta aeriană a triadei nucleare a Federației Ruse.

 

Primul bombardier strategic rusesc Tu-160M construit de la zero va fi predat la sfârșitul anului 2020

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE