22 decembrie 2019

Sursa: tas.ru, remnmilitaryblog.com

 Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 22.12.2019, citând două surse din cadrul Complexului Militar Industrial, că varianta modernizată a avionului de vânătoare-bombardament Su-34 va fi creată până în 2022.

 

“În prezent, se desfășoară lucrări de dezvoltare pentru crearea unei versiuni modernizate a avionului Su-34. Primul prototip al avionului ar trebui să fie lansat până în anul 2022”, a declarat una dintre surse.

 

De asemenea, cea de-a doua sursă a confirmat că dezvoltarea noii versiuni a avionului Su-34 ar trebui să fie finalizată în următorii doi ani. Potrivit precizărilor acesteia, pe avion va fi instalat un nou radar de bord, va fi refăcut și complexul de navigație și va fi îmbunătățit sistemul de prezentare a informațiilor în cabina piloților.

 

Sursa a adăugat că avionica de pe Su-34 modernizat va avea o arhitectură deschisă, care va oferi posibilitatea instalării de sisteme dezvoltate pe alte aeronave.

 

În luna august 2019, Ministerul rus al Apărării și compania Sukhoi au încheiat un contract pentru modernizarea avionului Su-34, în baza lecțiilor învățate în Siria.

 

Avionul supersonic multirol de vânătoare-bombardament Su-34 este destinat pentru distrugerea țintelor terestre și aeriene, pe timp de zi și de noapte, în orice condiții meteorologice. Armamentele de bază ale avionului sunt reprezentate de rachete dirijate aer-sol și aer-aer. Distanța de zbor a avionului este de până la 4.000 de kilometri, viteza maximă de până la 1.900 de kilometri pe oră, iar încărcătura de până la opt tone.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Sistemele și componentele care vor fi înlocuite în timpul procesului de modernizare, pot fi considerate punctele slabe ale bombardierelor de tip Su-34 aflate în prezent în exploatare.

Până în prezent, Ministerul rus al Apărării a primit 122 de avioane de tip Su-34, din cele 124 contractate. Acest lucru înseamnă că, până la sfârșitul anului urmează să mai fie livrate încă două avioane de acest tip.

Ultimele două avioane Su-34 au fost livrate Forțelor Aerocosmice pe 03 decembrie. Înainte de primirea acestora, fiecare Regiune Militară din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse dispunea de câte un regiment dotat cu astfel de avioane. Cu excepția regimentului din Regiunea Militară Sud, care are trei escadrile (36 de avioane), toate celelalte sunt structurate în două escadrile (24 de avioane).

De asemenea, o escadrilă de avioane Su-34 (12 avioane) a fost introdusă în dotarea Centrului 4 de stat pentru întrebuințare în luptă și pregătirea personalului navigant a Forțelor Aeriene din Lipetsk.

În total, Forțele Aerocosmice dispun de 10 escadrile complete de avioane de vânătoare-bombardament Su-34.

Deocamdată, nu se cunoaște beneficiarul ultimelor patru avioane de tip Su-34 (cele două livrate pe 03 decembrie și celelalte două, care mai urmează să fie livrate până la sfârșitul anului).

În luna noiembrie, agenția Interfax a anunțat că, până la sfârșitul anului 2019, Ministerul Apărării și compania Sukhoi vor încheia un nou contract pentru livrarea de avioane Su-34. Acesta se va referi la achiziționarea de avioane de tip Su-34 tot în versiunea de bază și nu modernizate.

 

 

Primul prototip al bombardierului Su-34 modernizat va fi creat în Federația Rusă până în anul 2022

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE