21 februarie 2020

Sursa: tass.ru

 Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 21.02.2020, primul remorcher din cadrul noului Proiect 23470, Serghei Balk, a fost introdus în dotarea flotei.

 

“Astăzi, în cadrul Bazei Navale Principale a FRMN din Sevastopol, în compunerea detașamentului de nave de asigurare al flotei auxiliare a fost introdus remorcherul maritim Serghei Balk. Înaintea ridicării drapelului Sfântului Andrei, pe navă a fost oficiată o slujbă, la care au participat conducerea FRMN, echipajul remorcherului, reprezentanții uzinei producătoare, veterani ai flotei și credincioși”, se arată în comunicatul de presă.

 

După introducerea remorcherului în compunerea FRMN, echipajul acestuia va desfășura pregătiri pentru ieșirea pe mare. Ulterior, remorcherul va trece la îndeplinirea misiunilor planificate.

 

Destinația remorcherului Proiect 23470 constă în remorcarea navelor pe mare, în condiții de gheață sau apă limpede, pilotarea în apele portului, punerea navelor la dane, desfășurarea de operațiuni de escortă pe mare, stingerea incendiilor la instalațiile plutitoare, obiectivele de coastă și la combustibilul care arde pe mare, precum și scoaterea navelor din adâncuri.

 

Capacitatea noului remorcher este de 200 de tone. Distanța de navigație 300 de mile, iar autonomia 30 de zile.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Remorcherul Serghei Balk a fost introdus în dotarea Detașamentului 205 Nave Auxiliare – Sevastopol din cadrul FRMN.

Remorcherul este prima dintr-o serie de cinci nave de acest tip comandate de Ministerul rus al Apărării și produse la Șantierul Naval din Yaroslav.

Construcția navei a început pe 30.10.2014, iar lansarea la apă a avut loc pe 27.12.2016. La începutul lunii iunie 2018, nava a fost adusă în Marea Neagră pentru finalizarea construcției și predarea către FRMN. Remorcherul a sosit la Sevastopol pe 17.07.2018, fiind finisat la Șantierul Naval Perseus.

 

Primul remorcher Proiect 23470, Serghei Balk, a fost introdus în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE