N. Iordan sursa: oranews.tv

  Procurorul italian Antimafia, Nicola Gratteri, într-un interviu acordat cotidianului La Stampa, trage un nou semnal de alarmă cu privire la rolul pe care mafia albaneză îl joacă în traficul de cocaină din întreaga lume și afacerile sale cu mafia calabreză "Ndrangheta”.
 
Cu 10 luni în urmă, într-un interviu exclusiv pentru postul albanez RTV Ora, procurorul italian Antimafia declara că "Mafia albaneză este o mafie în continuă evoluție în Europa și va fi mafia viitorului. Mafia albaneză se răspândește din ce în ce mai mult în America de Sud. În colaborare cu mafia calabreză, "Ndrangheta” este capabilă să importe mari cantități de cocaină în Europa. Mafia albaneză este foarte prezentă și în producția de marijuana, iar tone introduse prin Albania invadează Europa".
 
Azi (09.09.2019), Nicola Gratteri spune că "traficul cu cocaină este aproape un monopol al mafiei calabreze Ndrangheta, dar remarcă creșterea, consolidarea si credibilitatea rețelei criminale a mafiei albaneze. Consolidarea mafiei albaneze este de neoprit ".
 
"În următorii ani vom auzi tot mai multe despre această organizație și nu doar în Italia. Ci și în Olanda, de exemplu, dar și în America de Sud, unde albanezii câștigă roluri de operare directă cu producătorii de droguri. Acest pas al mafiei albaneze, pentru procurorul italian Antimafia, se explică prin motivul rezonabil de acreditare că clanurile albaneze au beneficiat de cartelurile mexicane datorită mafiei calabreze Ndrangheta”. 
 
"Este greu să fii acreditat de oricine ca fiind un cumpărător al producătorului de cocaină din America de Sud", spune procurorul Antimafia, care amintește că recent "traficanți sârbi-muntenegreni au încercat așa ceva, dar au fost măcelăriți în Mexic".
 
Întrebat cum a apărut relația între "Ndrangheta” și mafia balcanică, Nicola Gratteri  spune că "la Sibaritide, în regiunea Calabria, albanezii au garantat mafiei calabreze, în principal, arme Kalașnikov, pentru care nu au avut probleme de aprovizionare. În schimb, albanezii au devenit operaționali în traficul de carne vie. În urmă cu puțin timp, acțiunile lor au marcat un pas mare în traficul de droguri. Am înregistrat contacte între Ndrangheta și mafia albaneză în Mexic, dar deocamdată nu pot spune mai multe".
 
În ceea ce privește traficul de heroină, procurorul italian Antimafia spune că "aceasta, împreună cu drogurile de sinteză, au marcat un progres pe piața internațională. Mexicanii furnizează cantități mari de heroină Americii, 90% din heroina din America provine din Mexic, iar ruta traficului cu heroină din Afganistan livrează acum în principal doar Europei".
 
Procurorul italian Antimafia spune că există o reducere a finanțărilor din SUA pentru combaterea producției de cocaină în Columbia, Peru și Bolivia.
 
Dar mafia calabreză "Ndrangheta” a pus sub monopolul pe afacerea de miliarde cu drogul sintetic Fentanyl. Un kilogram de pulbere costă 10.500 de dolari, care procesat cu alte substanțe produce aproximativ 1 milion de pastile, iar fiecare se vinde cu 20 de dolari.
 
Fentanyl este un drog cu un nivel ridicat de toxicitate și mult mai puternic decât heroina.
 
 
 
 
 
Mulțumim pentru încredere
10 septembrie 2019
Procurul italian Antimafia: Mafia albaneză are rol operativ în traficul cu cocaină la nivel mondial

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

Balcanii de Vest