Proiector

proyector

Cel mai bun proiector vă va ajuta să faceți prezentări la birou și să vă bucurați de jocuri și home cinema.

Fie că este vorba de un mini-proiector sau de un proiector full HD cu sau fără wifi, aceste dispozitive vă vor ajuta să înlocuiți televizorul LED, LCD sau cu plasmă de înaltă definiție cu un ecran mult mai mare, unde vă puteți bucura de filme, emisiuni TV, meciurile echipei de sport sau jocuri video.

Cu aceste proiectoare, nu numai că veți avea o experiență de neegalat acasă, dar le puteți folosi și în scopuri comerciale sau educaționale, realizând o prezentare de diapozitive în săli de spectacole, teatre, lăcașuri de cult etc., folosind programe precum Microsoft Office PowerPoint sau Apple Keynote.

Unele proiectoare funcționează cu sisteme de operare precum Android, care ne permite să folosim toate aplicațiile din Google Play Store, astfel încât nu avem nevoie de alte dispozitive pentru a viziona seriale și filme Netflix sau videoclipuri Youtube.

Cele mai bune proiectoare

Care sunt cele mai bune proiectoare?

Când vine vorba de a avea o cameră de film acasă, căutăm un televizor cu inch și definiție mai mare. Dar, odată cu apariția proiectoarelor, trebuie să căutăm acum cel care se potrivește cel mai bine nevoilor noastre.

Pentru a face acest lucru, trebuie să țineți cont de calitatea imaginii oferite de proiector, de culori, de lumeni, de calitatea și durata de viață a lămpii, deoarece aceasta este dificil de înlocuit, și de numărul de porturi USB și HDMI pentru a-l conecta la alte dispozitive.

Iată selecția noastră a celor mai bune proiectoare aflate în prezent pe piață, cu unele modele de buget și altele pentru bugete mai mari.

Iată dintre cele mai bune proiectoare:

1. Optoma HD141X

Cu tehnologie MHL

41GvuH6q7qL

Vezi pretul Emag

Cu o greutate de 2,4 kg și dimensiuni de 31,5×22,4×11,4 cm, acest proiector care funcționează cu alimentare AC de la 2 baterii AAA vă va permite să aveți un home cinema sau să vă jucați jocurile de acțiune cu o rezoluție Full HD 1920 x 1080 pixeli și tehnologie DLP.

Are un difuzor încorporat de 10 W și două intrări HDMI cu tehnologie MHL, care vă permit să conectați smartphone-uri, tablete sau alte dispozitive portabile prin cablu.

Culorile sale vii au o luminozitate de 3000 ANSI lumeni, iar ecranul are o dimensiune de 150 de inci. În plus, are o ieșire de sunet de 26dB.

2. Philips PPX3411

Cu memorie internă de 4GB

41NEtIOP8JL

Vezi pretul Emag

Cu o greutate minimă de 272gr și dimensiuni de 10,5×10,5×3,1cm vă puteți bucura de acest proiector cu MP4 player și vizualizator Office/PDF integrat.

Suportă formatele video avi, mov, mp4, mkv, codecurile MJPEG, H263, MPEG4 și H264, imaginile JPEG, BMP, PNG și GIF, precum și audio MP3 AC3, iar intrarea audio și video se face prin mini HDMI cu HDCP. În plus, are un raport de contrast de 1000:1.

Este alimentat de o baterie internă de 74V 1800 mAh care poate dura până la 2 ore în modul standard și este livrat cu un încărcător pentru priză.

3. Excelvan CL720D

Poate proiecta pe un ecran de la 25 la 260 de inci

41QzI5w4oaL

Vezi pretul Emag

Cu un raport de contrast de 2000:1 și cu un afișaj excepțional de 16,7 milioane de culori, acest proiector HD LED vă oferă un sistem home theater și un dispozitiv unde puteți viziona jocurile de divertisment cu un difuzor stereo dual de 5W încorporat.

Rezoluția sa este de 1080p, dimensiunile sale sunt de 32×25,5×11,5 cm, cântărește 3 kg și are un televizor digital încorporat.

În meniul său puteți schimba până la 22 de tipuri de limbă și puteți afișa alte prezentări prin cele două porturi HDMI și/sau 2 porturi USB.

4. JmGO G1

Cu sistem Android 4.3 încorporat

Acest proiector HDMI 1080P este o combinație de TV Box, Internet TV și player HD cu un difuzor Bluetooth și are un sistem de operare Windows, Bluetooth și Android, care vă va permite să utilizați aplicații și să găsiți tot ce aveți nevoie.

Corpul său este fabricat din aliaj de aluminiu și magneziu de înaltă rezistență, logo-urile sunt gravate cu laser, iar designul său este rezistent la praf. Cântărește 1,6 kg și măsoară 21,9×21,9×6 cm.

Pe lângă faptul că are un microcip MSTAR 6A918 quad-core TV, are și o grafică Mali-450 și o memorie DDR3 de 2G, iar nivelul de sunet este stereo surround.

5. Luxburg LUX3000

Are acces complet la toate aplicațiile din Google Play Store

41DVESWZwjL

Vezi pretul Emag

Cu un sistem de operare Android 4.2 și conexiune WiFi, vă puteți bucura de un ecran proiectat Full HD 1080p care poate ajunge până la 120 de inci. De asemenea, puteți accesa Youtube sau Netflix fără a fi nevoie de un alt dispozitiv.

Acest proiector alb alimentat cu curent alternativ este perfect pentru prezentări de birou, deoarece cântărește 5 g, măsoară 35x25x13 cm și are 2 porturi HDMI și un difuzor de 2 W încorporat.

Nivelul său de contrast este de 2000:1, ceea ce permite utilizarea în spații luminoase, iar pentru calitatea imaginii are 3000 de lumeni.

6. Optoma HD26

Cu difuzor de 10 W

41a3q09kGSL

Vezi pretul Emag

Cu tehnologia Dynamic black vă puteți bucura de filme 2D și 3D, jocuri, imagini și programele TV preferate datorită calității imaginii Full HD 1080p a acestui proiector. Are un raport de contrast de 25.000:1 și dispune de 2 intrări HDMI cu suport MHL pentru conectarea dispozitivelor dvs.

Este alimentat cu baterii AAA incluse în ambalaj, cântărește 2,5 kg și are dimensiunile de 31,5×22,4×11,4 cm.

Este ușor de configurat și de utilizat. În plus față de baterii, include și un cablu HDMI, un cablu de alimentare și o telecomandă.

7. Flylinktech WIFI Projector

Cu 1GB DDR + 8G RAM

41k6sJoLAFL

Vezi pretul Emag

Un proiector mic și ușor de utilizat, cu o distanță de imagine de 1 până la 2 m, cu luminozitate HD26, raport de contrast 2000:1 și 2600 lumeni. Este alimentat de sistemul de operare Android 4.4, astfel încât puteți accesa toate aplicațiile Play Store fără a fi nevoie de un alt dispozitiv.

Ecranul proiectat poate fi cuprins între 32 și 200 de inci, cu o calitate LED 1080p și WiFi. Cu ajutorul intrării HDMI cu tehnologie MHL puteți conecta, de asemenea, smartphone-ul, tableta sau PC-ul.

Cântărește 2,8 kg, este de culoare neagră și are dimensiunile de 32,4×27,8×19,6 cm.

8. BenQ MS527

Cu tehnologie SmartEco

51x7b6LEqeL

Vezi pretul Emag

Cu dimensiuni de 28,3×22,2×9,5 cm și o greutate de 1,9 kg, vă puteți bucura de filme și jocuri video pe un ecran mai mare cu ajutorul acestui proiector DLP alb care funcționează cu o baterie AA inclusă în ambalaj.

Este perfect pentru acasă, deoarece are o rezoluție SVGA 800 x 600 pixeli și 3300 ANSI lumeni. În plus, puteți viziona 3D, deoarece este compatibil prin HDMI.

Difuzorul încorporat este de 2 W, nivelul sunetului este de 28 dB, contrastul este de 13000:1 și are un raport de aspect 4:3. Raportul preț-performanță este optim.

Ce este un proiector?

Qué-es-un-proyector

Un proiector nu este altceva decât un dispozitiv care face posibilă reproducerea unei imagini sau a unui material video pe un suport sau pe un ecran de dimensiuni considerabile, cu scopul de a mări imaginea și de a o face vizibilă într-un mod cât mai fidel și mai asemănător cu imaginea originală.

Acestea sunt utilizate într-o varietate de scenarii. De exemplu, acestea sunt perfecte pentru cei cărora le plac sistemele de divertisment la domiciliu, deoarece permit vizionarea de filme sau seriale TV pe ecrane mult mai mari decât ar putea oferi televizoarele tradiționale. Proiectoarele pot reproduce imaginea pe suprafețe de 60 de inci, 80, 120 sau chiar mai mult, în funcție de ceea ce sunteți dispus să cheltuiți și de ceea ce aveți nevoie, în timp ce un televizor destul de mare poate rămâne în jurul a 60 de inci.

Aceste seturi sunt, de asemenea, disponibile în diferite modele și forme. Unele pot fi ancorate în tavan pentru a ocupa mai puțin spațiu și a proiecta mai eficient, altele se plasează direct pe mese sau pe suprafețe orizontale și există chiar mini-proiectoare care sunt portabile și, deși produc imagini mai mici, sunt foarte utile și convenabile pentru cei care trebuie să le poarte cu ei peste tot și în confortul buzunarului.

Dar cum funcționează proiectoarele?

Dispozitivul preia semnalul de la un dispozitiv de intrare, care poate fi un smartphone, un computer, un player Blu-ray sau chiar DVD-uri, și îl proiectează pe un mic ecran situat în interiorul proiectorului. Partea de proiecție pe un ecran extern vine mai târziu, folosind o lumină foarte puternică și o lentilă.

Această lentilă funcționează ca o lentilă de mărire, deoarece designul său special permite mărirea imaginii în așa fel încât aceasta poate fi reflectată și vizualizată pe ecrane foarte mari.

Cel mai bun lucru este că nu numai că realizează această mărire, dar sunt, de asemenea, capabile să permită utilizatorului să facă mai multe schimbări și ajustări importante ale imaginii, cum ar fi modificarea nivelului de luminozitate, a clarității sau chiar a setărilor de culoare. Este aproape la fel ca și cum ai avea un televizor, doar că are un ecran mult mai mare.

Tipuri de proiectoare

După cum probabil ați ghicit și după cum ați observat și atunci când ați evaluat diferitele opțiuni de proiectoare de pe piață, acestea nu sunt toate la fel. Principala diferență constă în tehnologia utilizată în ecranele și lentilele lor pentru mărire și reproducerea fidelă a imaginii. În această secțiune vă voi explica ce trebuie să știți despre ambele tipuri de proiectoare: LCD și DLP.

Proiectoare LCD

LCD înseamnă afișaj cu cristale lichide. Practic, acestea utilizează același principiu de funcționare ca și televizoarele sau monitoarele LCD, care reflectă imaginea de mai multe ori pe mii de oglinzi mici din interiorul proiectorului. Acest lucru permite ca claritatea și rezoluția să fie menținute și chiar îmbunătățite atunci când imaginea este proiectată pe ecranul final, adică pe ecranul pe care îl va vedea spectatorul.

Cel mai mare avantaj al acestui tip de proiector este că este destul de ieftin, deoarece tehnologia există de ceva timp și nu este deloc dificil de fabricat.

Proiectoare DLP

DLP înseamnă 'proiecție digitală de lumină' și, în caz că nu știați, acest mecanism de funcționare este cel care oferă cea mai bună calitate și rezoluție, chiar și față de modelele LCD. Acest lucru se datorează faptului că dispozitivele DLP dispun de mii de micro oglinzi, care sunt semnificativ mai mici decât cele de tip LCD și, ca urmare, produc o imagine digitală perfect proiectată.

O altă diferență constă în faptul că aceste proiectoare pot reproduce simultan culorile primare, lucru pe care îl veți observa rapid în nivelurile excelente de claritate a culorilor pe care le oferă proiectoarele DLP. De fapt, acestea sunt atât de bune și de fidele conținutului original, încât chiar și mai multe companii cinematografice au început să le instaleze în sălile lor de proiecție.

Cu toate acestea, după cum probabil v-ați dat seama, aceste dispozitive sunt unele dintre cele mai scumpe de pe piață, deoarece producerea microoglindălor pe care le-am menționat mai devreme este un proces oarecum complicat. Există întotdeauna un preț de plătit pentru o calitate ridicată.

Gândiți-vă la nevoile dumneavoastră

Înainte de a cumpăra și de a alege un model pentru calitatea sau prețul său, este bine să vă gândiți cu atenție la ce intenționați să folosiți aparatul. Totul va varia în funcție de acest lucru. Aici vă voi ajuta să vă gândiți la tipul de proiector care vă va ajuta să vă satisfaceți nevoile specifice.

Este pentru divertisment sau pentru afaceri?

În general, atunci când suntem în căutarea unui proiector eficient pentru muncă, prezentări și întâlniri de companie, atunci ni se vor potrivi modelele mai puțin avansate, cele care sunt capabile să gestioneze imagini statice și PowerPoint, Prezi sau orice alt software de prezentare de diapozitive.

Pe de altă parte, utilizatorii care intenționează să folosească un proiector pentru divertisment, fie pentru a viziona filmele sau serialele preferate, fie pentru a juca jocuri video, vor avea nevoie de un dispozitiv capabil să asigure o redare video lină, clară și de înaltă calitate. În aceste cazuri, dacă doriți să profitați la maximum de calitatea Full HD sau 4K a dispozitivelor dvs. multimedia, fie că este vorba de computere, console sau dispozitive inteligente, trebuie să căutați un model care poate gestiona acest tip de conținut.

În interior sau în exterior

Deși ar trebui să căutați întotdeauna calitate și specificații bune, atunci când căutați un model pentru utilizare în exterior trebuie să puneți mai mult accent pe acestea. Ceea ce se întâmplă este că, atunci când folosim proiectoare în aer liber, trebuie să ne asigurăm că acesta poate face față schimbărilor de lumină ambientală, deoarece uneori ne putem confrunta cu situații de luminozitate ridicată sau, dimpotrivă, cu momente de întuneric, cum ar fi noaptea sau în zilele foarte înnorate.

Din acest motiv, căutați un nivel de luminozitate mai ridicat decât altele, o gestionare excepțională a culorilor, precum și o rezoluție și un raport de aspect care să exceleze. De asemenea, veți avea nevoie de un echipament bun de amplificare a sunetului, care să vă permită să auziți toate detaliile indiferent de zgomotul de fond, precum și de un ecran special care să reziste la intemperii și să ofere cea mai bună calitate a imaginii.

În schimb, proiectoarele de interior nu au nevoie de atât de multă putere și capacitate. De fapt, una dintre cele mai mari preocupări ar trebui să fie zgomotul emis de aparat. Vedeți, aceste dispozitive au ventilatoare și alte componente care pot provoca zgomote oarecum enervante, așa că ar fi bine să găsiți un model care să reducă la minimum aceste neplăceri, mai ales dacă veți folosi dispozitivul în dormitor și pe timp de noapte.

Fiabilitatea

Fiabilitatea are două părți. Primul este să țineți cont de comentariile altor utilizatori înainte de a cumpăra un anumit model, precum și de lista mea de comparație, unde puteți vedea exact la ce excelează cele mai bune modele din prezent. Acest lucru vă va ajuta să determinați în mare măsură cât de eficiente și convenabile pot fi anumite proiectoare.

Un alt lucru este să vă uitați la specificațiile de durabilitate oferite de producător. De exemplu, lămpile utilizate de proiectoare pentru a crea luminozitate au o durată de viață, care se exprimă în ore. Cu cât durata de viață este mai mare, cu atât componenta va dura mai mult și cu atât mai rar va trebui să o înlocuiți.

Un alt sfat este să vă uitați la prețurile pieselor de schimb pentru fiecare model, mai ales dacă intenționați să cumpărați unul singur, care vă va dura mult timp. În acest fel, veți ști cât de costisitoare va fi întreținerea și repararea proiectorului dumneavoastră.

Portabilitate

Portabilitatea vă va afecta dacă trebuie să mutați dispozitivul de la o ședință la alta, de exemplu. În aceste cazuri, este mai bine să cumpărați un model compact, cât mai mic, pentru a-l putea transporta fără probleme. Cu toate acestea, dacă intenționați să îl amplasați într-o locație fixă acasă și nu intenționați să îl mutați în mod regulat, atunci portabilitatea nu va fi de mare importanță.

Costul

Costul poate varia de la câteva sute de euro până la exorbitanta sumă de 10 000 de euro sau mai mult, în funcție de calitatea și caracteristicile oferite de aparat. Cele mai ieftine sunt cele mai simple, cele care se descurcă bine cu prezentările de imagini statice și nu oferă prea multe în ceea ce privește calitatea imaginii și a videoclipurilor sau a setărilor.

Dispozitivele de divertisment, care pot gestiona video cu o fluiditate și o calitate ridicată, sunt ceva mai scumpe și se situează în jurul valorii de 800 EUR, până la aproximativ 3000 EUR. Din acel moment, calitatea crește și, odată ce depășești 10.000, ai atins bariera 4K. Aceste dispozitive sunt, fără îndoială, cele mai bune dintre cele mai bune și sunt recomandate pentru aplicațiile profesionale care necesită cu adevărat acest nivel de calitate.

De asemenea, nu uitați să economisiți o parte din bani pentru ecran și un sistem audio bun, două componente esențiale care vă vor ajuta să profitați la maximum de noul proiector.

Specificații tehnice

Pe lângă faptul că trebuie să vă gândiți la ceea ce intenționați să faceți cu dispozitivul, este esențial să înțelegeți la ce se referă fiecare specificație tehnică. La fel ca în cazul telefoanelor mobile, uneori trecem cu vederea detalii tehnice care sunt aproape de neînțeles pentru noi, dar care sunt extrem de importante pentru a face cea mai bună achiziție posibilă.

Să vedem despre ce este vorba în aceste detalii:

Capacități de ajustare și zoom ale obiectivului

zoom-de-projector

Capacitățile obiectivului în ceea ce privește ajustarea imaginii și zoom-ul sunt esențiale atunci când cumpărați un proiector, mai ales dacă știți că veți ajunge să utilizați dispozitivul într-o varietate de situații și medii. De exemplu, dacă trebuie să redați conținut într-un spațiu restrâns, veți avea nevoie de un obiectiv cu capacități de proiecție scurtă, cunoscut și sub numele de obiectiv cu rază scurtă de acțiune.

În mod similar, dacă intenționați să folosiți aceste dispozitive în spații foarte mari, cum ar fi cinematografele sau sălile de spectacole, trebuie să alegeți unul care acoperă distanțe mari, cunoscut și sub numele de proiectoare cu rază lungă de acțiune.

Un aspect important este că nu numai că trebuie să alegeți unul care să fie potrivit pentru distanța la care doriți să reproduceți conținutul, dar trebuie să fie capabil să modifice dimensiunile și formatul imaginii. În acest fel, puteți deforma imaginea în voie pentru a o adapta mai bine pe suprafețe inegale sau înclinate și pentru ca reproducerea să pară în continuare bine aliniată.

Raport de aspect

Aceasta se referă la forma și dimensiunea videoclipurilor și imaginilor pe care doriți să le redați. În general, televizoarele tradiționale au un raport de aspect de 4:3, în timp ce afișajele mai moderne de conținut HD, Blu-ray sau televizoarele inteligente moderne au de obicei un raport de aspect de 16:9.

Marea majoritate a proiectoarelor moderne vă vor permite să redați conținut 16:9 fără probleme, deoarece sunt concepute pentru a funcționa cu cea mai recentă tehnologie.

Rezoluție

Acesta este un alt aspect care va depinde direct de utilizarea preconizată a proiectorului dumneavoastră. În cazul în care îl folosiți pentru prezentări de lucru, ședințe sau orice alt scop în care folosiți doar diapozitive și imagini statice, puteți economisi niște bani și alege modelele cu rezoluție mai mică, cum ar fi cele cu 800 x 600 pixeli. Nu veți avea nicio problemă cu ei.

Cu toate acestea, în cazul în care proiectorul este utilizat în scopuri de divertisment, este o altă problemă. În acest caz, merită să investiți niște bani în plus și să vă procurați un dispozitiv bun, capabil să reproducă cu fidelitate conținutul HD sau chiar Full HD. În acest sens, recomand modelele cu 1920 x 1080 pixeli. Desigur, s-ar putea să vă doriți și 4K, dar în acest caz va trebui să investiți o sumă mult mai mare și, ca să fiu sincer, gama de materiale disponibile în această rezoluție nu este încă la fel de largă și utilizabilă.

Niveluri de luminozitate

Pentru a afla de ce nivel de luminozitate aveți nevoie, trebuie să evaluați mediul în care veți instala dispozitivul. Este o cameră slab luminată, este în aer liber, în lumina puternică a soarelui, sau intenționați să îl utilizați doar seara, deoarece sunteți ocupat să lucrați în timpul zilei?

Dacă răspunsurile dvs. se îndreaptă mai mult spre utilizarea în medii întunecate sau în scenarii cu lumină slabă, atunci vă veți descurca mai mult decât bine cu proiectoarele cu luminozitate scăzută. Pe de altă parte, pentru locurile foarte luminate veți avea nevoie de cele mai luminoase.

Deci, de unde știi care dintre ele este mai strălucitoare? Este destul de simplu, trebuie doar să verificați specificația lumenului de pe produs. Un proiector de 1000 de lumeni va fi mai mult decât suficient pentru locurile slab iluminate, în timp ce 5000 de lumeni sau mai mult va fi perfect pentru utilizarea în aer liber.

Raport de contrast

Deși nu este o specificație care va determina de una singură soarta achiziției dumneavoastră, aceasta poate avea o influență semnificativă asupra calității imaginii și trebuie luată în considerare. Aceasta se referă la diferențele dintre cele mai luminoase și cele mai întunecate părți ale imaginii. Cu cât acest nivel este mai ridicat, cu atât calitatea percepută este mai bună.

Când spun că nu este decisiv, este pentru că poate fi foarte mult influențat de ecranul pe care îl folosiți, de condițiile de iluminare sau chiar de sursa conținutului.

Conectivitate

Conectivitatea poate fi de mai multe tipuri. În primul rând, este timpul să vorbim despre porturile pe care le aveți, care pot fi VGA, HDMI sau USB. Porturile VGA oferă o calitate mai slabă a imaginii și sunt mai ieftine, așa că ar putea fi potrivite pentru proiectoarele utilizate în birouri și pentru întâlniri. Porturile USB pot fi, de asemenea, perfecte pentru utilizarea la locul de muncă sau pentru studenți, deoarece vă permit să redați conținut de pe unități flash de mici dimensiuni. Cu toate acestea, dacă sunteți un gamer sau doriți să vă vizionați serialele și filmele preferate în format mare, vă recomand modelele HDMI.

Ultimul lucru la care trebuie să vă gândiți este conexiunea la internet, care poate fi prin Wi-Fi sau prin cablu Ethernet. Pentru portabilitate și comoditate, Wi-Fi ar putea fi mai bun, dar dacă veți lăsa dispozitivul într-un loc fix, Ethernet va fi destul de convenabil și va oferi conexiuni mult mai stabile.

Afișajul

Afectează în mod direct calitatea finală a imaginii. Atunci când controlați mediul sau locația în care veți utiliza proiectorul, este ușor să vă descurcați în acest caz, deoarece trebuie doar să vă asigurați că instalați un ecran bun și veți beneficia la maximum de calitatea și caracteristicile noului dumneavoastră echipament de proiecție.

Cu toate acestea, atunci când nu sunteți sigur de locul în care veți folosi proiectorul în permanență, merită să achiziționați un trepied pentru a monta ecrane rulante, de tipul celor pe care le puteți depozita și lua cu ușurință cu dvs. oriunde mergeți.

Există, de asemenea, vopsele speciale pe care le puteți aplica pe pereții pe care intenționați să le proiectați. Acestea funcționează la fel ca un ecran normal.

Sunet

Un alt periferic foarte important, deoarece ne confruntăm adesea cu proiectoare care nu reușesc să reproducă sunetul, sunt difuzoarele. Atunci când modelul le include, acestea sunt, de obicei, de o calitate foarte slabă, în timp ce utilizarea lor fără difuzoare și redarea de sunete direct de la sursa de sunet poate fi un chin, deoarece volumul nu este niciodată decent.

În special pentru sistemele de divertisment la domiciliu, este important să cumpărați o pereche bună de difuzoare externe pe care să le puteți conecta direct la proiector.

Avantajele proiectoarelor față de televizoare

Calitatea mai bună a imaginii

Calitatea imaginii oferită de proiectoare este, de obicei, mult mai bună decât cea a televizoarelor. Acestea pot mări imaginea la dimensiuni foarte mari și, de asemenea, vă permit să vedeți conținutul din diferite unghiuri, ceea ce nu este cazul televizoarelor. Un proiector bun vă va permite să apreciați imaginea pe o rază de vizualizare de 180º și până la peste 100 de inci.

Puteți personaliza dimensiunea

Gândiți-vă doar la ecranele celor mai multe televizoare moderne. În mod obișnuit, unul destul de mare va avea un ecran de aproximativ 50' sau cel mult 60'. Cele mai mici proiectoare pot ajunge până la 77 de inci, în timp ce cele mai bune și mai avansate proiectoare de pe piață vă pot oferi imagini și clipuri video cu dimensiuni de peste 100 de inci.

Cel mai bun lucru este că nu este o dimensiune fixă, ci puteți ajusta dispozitivul și modifica dimensiunea sau pur și simplu îl puteți apropia sau îndepărta de suprafața țintă, adaptând astfel proiecția la spațiul pe care îl aveți la dispoziție. Astfel, ați putea avea propriul cinematograf acasă, cu un ecran care acoperă un perete întreg.

În același timp, îl puteți depozita în timp ce nu îl utilizați, astfel încât utilizarea spațiului poate fi menținută la un nivel minim.

Gestionați-vă mai bine spațiul

Doar comparând un proiector mic (chiar și cele mai puternice sunt destul de compacte) cu un televizor, vă veți face o idee despre cât de mult spațiu puteți economisi. Iar beneficiile sunt imense, deoarece nu numai că puteți ocupa mai puțin spațiu, dar puteți folosi mai mult spațiu atunci când aveți nevoie de el. În cazul televizorului, sunteți limitat la o anumită dimensiune și, cel mai probabil, la o locație fixă, deoarece nu îl veți muta prea mult.

Cu un proiector puteți alege pe ce suprafață să proiectați, ce spații să ocupați și când. Astfel, aveți control total asupra experienței multimedia.

Mai mult confort

Confortul este important și nu este vorba doar de o mai bună gestionare a spațiului sau de liniștea pe care o oferă posibilitatea de a muta proiectorul oriunde doriți și de a viziona serialele, filmele sau jocurile video preferate aproape oriunde. Proiectoarele sunt, de asemenea, mai confortabile pentru ochi.

Da, vizionarea conținutului la o rezoluție bună și pe ecrane mai mari nu vă obosește ochii. De fapt, veți putea aprecia mai bine detaliile fiecărui cadru și vă veți simți mai puțin obosit decât în cazul televizorului.