Protectie dentara

mejores-protectores-bucales

Fratele meu mai mic este un atlet dur, a trecut de la artele marțiale mixte la antrenamente de box și hai să fim serioși! Deși sunt foarte mândru de el, nu-mi place să îl văd luptând.

Ultima dată când l-am văzut într-o luptă a dat câteva lovituri bune adversarului său, dar lovitura pe care a primit-o i-a zburat apărătoarea bucală, antrenorul ne-a spus că modelul fratelui meu nu era potrivit pentru acest tip de luptă.

Deși acest pumn a pus capăt luptei, pentru meciurile viitoare am decis să-i cumpăr fratelui meu cea mai bună apărătoare de gură disponibilă în ofertă.

Cele mai bune apărători de gură

Care este cea mai bună apărătoare de gură?

Găsirea unui apărător de gură care să se potrivească nevoilor tale înseamnă să știi ce va funcționa cel mai bine pentru maxilarul, dinții și capul tău în general. Prețul este esențial, ar trebui să alegeți întotdeauna modelul cel mai puțin scump , dar care este de calitate.

Primul aspect de luat în considerare este tipul de disciplină pe care o practicați. În unele necesită protecție transparentă , iar în altele, cum ar fi contactul total, poate face parte din personalitatea ta de luptător.

Acest lucru va depinde, de asemenea, dacă aveți nevoie de un simplu sau dublu, dublu modelabil, dublu gel sau dublu laminat.

Trebuie să știți că garda nu îndreaptă dinții, pentru asta există ortodonția, dar îi menține la locul lor. Așadar, dacă încă nu sunteți sigur de alegerea dvs., această listă comparativă vă poate ajuta.

Iată cele mai bune apărători de gură pentru dumneavoastră:

1. Apărătoare de gură 4300 de la Shock Doctor

Modelabilă și confortabilă

41brtQGel5L

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți unul dintre cei care poartă aparat dentar sau ortodonție puternică, această apărătoare de gură vă va fi de folos.

Este fabricat din silicon semi-rigid de calitate medie și oferă protecție atât pe dinții superiori , cât și pe cei inferiori . Acesta previne rănile în disciplinele în care fața este goală și vă oferă canale de aer pentru a vă respira mai ușor.

2. Apărătoare de gură Sisu 1.6 Nextgen Aero

Puternică și funcțională

31Gvr5ApncL

Vezi pretul Emag

Special concepută pentru practicarea fotbalului și pentru sportivii care se antrenează în alte sporturi care poartă protecție pentru față, această apărătoare de gură are o potrivire bună și un design adecvat pentru a vă oferi o mai mare absorbție a impactului.

Are o grosime de 1,6 mm și un design potrivit pentru a vă menține hidratat în timpul antrenamentului și pentru a facilita respirația. Este potrivit pentru adulți sau sportivi juniori și seniori .

3. Protector de dinți Venum Predator

Calitate și protecție

31iqfXDZKqL

Vezi pretul Emag

Pentru a preveni dislocarea maxilarului în sesiunile de antrenament și pentru a proteja dinții marca Venum vă aduce acest protector modelabil special indicat pentru practicarea artelor marțiale și a altor sporturi de contact.

Este fabricat din cauciuc de înaltă densitate și gel termoformabil care îmbunătățește respirația, are grijă de dinți și vă protejează de rănile de pe față.

4. Apărătoare bucală Venum Challenger

Versatilă și modelabilă

31jpLheBfWL

Vezi pretul Emag

Orice efort pe care îl faceți pentru a evita să vă pierdeți dinții în meciurile de box profesionist sau MMA va fi un beneficiu pe care îl veți vedea în timp. Acest echipament de la producătorul Venum vă va ajuta foarte mult în îngrijirea anatomiei dentare anatomie.

Este fabricat din cauciuc, este robust și foarte ușor, are o formă anatomică și are grijă de maxilar.

5. Apărătoare de gură Lapillis Max de Makura

Foarte performantă

41miCnTDtoL

Vezi pretul Emag

Concepută cu o tehnologie specială care vă va oferi trei niveluri de protecție maximă împotriva impactului, această apărătoare de gură este ideală pentru box, sporturi de luptă și pentru acei sportivi care practică discipline precum rugby .

Este un articol de foarte bună calitate, potrivit pentru dinții sportivilor care joacă din greu în timpul antrenamentelor. De asemenea, vă ajută să îmbunătățiți bruxismul.

Tipuri de apărători de gură

Pe piața veți găsi o mare varietate de apărători de gură, multe dintre ele adaptate nevoilor și bugetului dumneavoastră, însă cele mai comune sunt:

Gură

Acestea sunt ideale pentru cei care au aparat dentar și le obțineți cu o vizită la dentist. Acestea sunt făcute pentru adolescenți și adulți și reprezintă o alternativă accesibilă pentru cei care iubesc artele marțiale, boxul și orice fel de sport de contact. Puteți avea mai multă grijă de dinții și gingiile dumneavoastră cu o protecție laterală cu acoperire completă.

Mușcătură

Nu este potrivit dacă urmați un tratament ortodontic sau dacă lucrați la dinți. După cum sugerează și numele, acestea sunt făcute pentru a se potrivi mușcăturii persoanei care le va purta. Funcționează cu tehnologia patentată a stratului interior flexibil. Se mai numește și protecție strânsă.

Confecționate la comandă

După cum le spune și numele, sunt făcute pe măsură, adică pe baza amprentei pe care stomatologul o ia dinților dumneavoastră, sunt mai confortabile și se potrivesc mai bine gurii dumneavoastră, însă sunt cea mai scumpă opțiune din întregul grup.

Cum funcționează apărătoarea de gură

Apărătorile de gură funcționează ca un amortizor de șocuri și ajută la răspândirea impactului forței de lovire pe o suprafață mult mai mare decât doar pe dinți sau pe maxilar. Nu numai că sunt bune pentru dinți, dar, în esență, apărătorile de gură au grijă de maxilarul tău și, în cele mai extreme cazuri, ajută chiar și la tratarea unei contuzii.

Protectori pentru sporturi de luptă: mma, box, muay thai

În afară de formele standard de apărători de gură, veți găsi și alte două categorii, de impact ușor , care sunt pentru antrenamente mai simple și de impact puternic , care sunt mai potrivite pentru sporturi de luptă.

Dacă sunteți un atlet care joacă baschet sau oricare dintre aceste discipline cu impact redus asupra corpului, o simplă protecție va fi mai mult decât suficientă, dar dacă disciplinele dvs. preferate includ contactul total și alte sporturi de contact dur, cel mai bine este să optați pentru o protecție cu impact ridicat.

Protectorii de impact puternic sunt de obicei mai groși, deoarece funcția lor principală este de a vă proteja dinții și maxilarul, în timp ce protectorii de impact redus sunt considerabil mai subțiri.

În cazul sporturilor de contact, cheia este să ai întotdeauna maxilarul strâns atunci când dai sau primești o lovitură, primirea impactului unui cârlig în bărbie cu un maxilar relaxat te poate scoate din centrul luptei, poate provoca mai multe daune și răni mai mari și chiar îți poate face să îți pierzi echilibrul.

Factori de luat în considerare înainte de a cumpăra o apărătoare de gură

Înainte de a lua una direct la antrenament sau la sparring, este esențial să luați în considerare o serie de criterii care vă vor ajuta să selectați cea mai potrivită apărătoare de gură pentru nevoile dumneavoastră de protecție și antrenament

Dimensiunea

Acesta este un factor determinant, dar are câteva detalii care merită analizate. În esență, un protector care este mai mic decât gura ta nu te va proteja de lovituri atât de bine pe cât ar trebui, dimpotrivă, probabil că îți va provoca multă durere, unul foarte mare probabil că nu se va potrivi sau nu va fi nici confortabil. Experții susțin că un apărător de gură bun ar trebui să fie mai degrabă gros decât mare, acest lucru se aplică în special experților în disciplinele de contact.

Când vorbim despre un protector 'mare', dar potrivit pentru tine, este unul care protejează totul: dinți, gingii, maxilare, acestea sunt de obicei groase și proeminente, dar vor avea grijă de tine, problema cu acest tip de protectori este că nu sunt deloc confortabile, dar își fac treaba de a avea grijă de dinții tăi, tind să iasă în afară și va trebui să înveți să respiri cu ele pentru că, în primul rând, să-ți păstrezi respirația în aceste condiții este foarte dificil.

Cel mai recomandat lucru este întotdeauna, atunci când alegeți o protecție bună, ca echipamentul în cauză să vă ofere o protecție bună

Design și stil

În funcție de buget, de preferințe și de ceea ce aveți cu adevărat nevoie, vă puteți gândi la un stil personalizabil și la un design specific pentru protecția dumneavoastră. Deși nu este un detaliu atât de important care să vă afecteze protecția dacă sunteți un profesionist sau dacă aveți o reputație în lumea sporturilor dure, nu strică să aveți imagini, culorile preferate, o frază, un steag sau un logo cu numele dvs. pe protecția pe care o veți folosi la lupte. Nu este chiar o opțiune ieftină , dar poate fi un răsfăț pe care ți-l poți permite dacă ești un luptător profesionist

Confort vs. Protecție

Aceste două calități sunt de o importanță vitală atunci când alegi o protecție, deși ți se poate părea o nebunie că niciuna nu este mai importantă decât cealaltă. O protecție incomodă vă poate distrage din concentrare, vă poate face să pierdeți din vedere antrenamentul, să vă pierdeți performanța și chiar să vă provoace mai multă durere decât este necesar, așa că atunci când alegeți o protecție, aceasta trebuie să fie, neapărat, confortabilă.

Pe de altă parte, nici un protector confortabil care nu-și face treaba nu te va ajuta prea mult, așa că trebuie să te și protejeze. Nivelul de protecție și de confort va depinde, desigur, de preferințele dumneavoastră

Specific sportului

Tipul de sport pe care îl practicați are, de asemenea, un impact asupra apărătorii de care veți avea nevoie pentru a avea grijă de dinții dumneavoastră, deoarece fiecare sport necesită un nivel diferit de protecție, iar unele sporturi au chiar și reguli de utilizare a apărătorilor de gură.

Să știi ce protecție este potrivită pentru sportul tău se reduce la a ști dacă porți sau nu protecție pentru față. Sporturile în care sportivul poartă protecție pentru față necesită protectori subțiri și protecție suplimentară împotriva coliziunilor maxilarului superior și inferior.

În schimb, disciplinele sportive care nu folosesc protecția feței necesită, prin deducție logică, o protecție mai groasă și cu o protecție mai mare în partea din față, care să vă ofere protecție la nivelul capului și al coatelor

Personalizare

Prin personalizare vă puteți face o identitate specifică în disciplina pe care o practicați. După cum v-am spus deja, această caracteristică depinde în întregime de buzunarul și preferințele dumneavoastră atunci când cumpărați

Avantajele utilizării unei apărători de gură

Cu o apărătoare de gură veți scăpa literalmente de mai multe dureri de cap, de la evitarea undelor de șoc pe tot craniul în urma unei lovituri până la îngrijirea dinților și a gingiilor. Dacă practicați discipline sportive în care există riscul permanent de a fi lovit în față, veți observa că o apărătoare de gură poate preveni ca impactul direct al unei lovituri la nivelul maxilarului să provoace contuzii, ciobirea dinților și chiar rănirea articulațiilor și chiar a bazei craniului în sine. După cum veți vedea, purtarea unuia este de fapt crucială pentru a vă asigura că, după antrenament, ajungeți întregi.