Proteina whey

svg%3E

Uf, ce neplăcut este să amesteci un supliment alimentar care are un miros neplăcut. Nu ți s-a întâmplat niciodată să cumperi o proteină și să fie granulată și să aibă gust de plastilină? Mi s-a întâmplat și mie. Din acest motiv, am început să cercetez online și să întreb oamenii cu experiență care este cea mai bună proteină din zer?

În cele din urmă, am ajuns la rezultatul. De aceea, aș dori să o împărtășesc cu tine în acest articol. Am descoperit cinci opțiuni care nu vă vor strica bezeaua și nu vă vor lăsa un gust amar în gură după ce o gustați. În plus, acestea sunt complet naturale, direct din izolat de zer.

Contrar a ceea ce ați putea crede, nu sunt scumpe, iar unități mai puțin costisitoare și accesibile sunt disponibile gata de cumpărare pe piață. Citiți mai departe ce am pregătit pentru dumneavoastră. Nu uitați să o beți înainte sau după antrenament.

Cele mai bune proteine din zer

Care este cea mai bună proteină din zer?

Acest produs este un supliment foarte bine vândut, deoarece are prea mulți aminoacizi și este ușor de digerat. Alegerea celei mai bune opțiuni este încadrată de posibilitatea pe care o are în construirea mușchilor cu o valoare biologică ridicată, care este unitatea care determină cât de bine organismul poate absorbi substanța.

Ajută, de asemenea, la creșterea energiei și la reducerea stresului în combinație cu oboseala mentală. Nu folosiți această proteină pentru pierderea în greutate, deoarece este strâns legată de creșterea în greutate și de masa musculară prin lanțurile de aminoacizi adăugați și prin conținutul ridicat de zahăr.

De asemenea, este important să obțineți un produs care să aibă o aromă bogată și care să nu fie grunjos, pentru că deteriorează bezeaua pe care o beți și este dezgustător la gust. Nu uitați să o beți după fiecare masă pentru a menține același tonus și consonanță.

Iată cele mai bune proteine din zer:

1. Gold Standard 100% Whey Protein Powder

svg%3E

Vezi pretul Emag

Puritatea este cea care determină fiabilitatea oricărui produs; cu această ocazie, Gold Standard are 90% proteine pure, gata să vă crească mușchii, adăugând și faptul că în fiecare porție pe care o puneți în băutură, veți bea 24 de grame de proteine.

De asemenea, include 5,5 grame de aminoacizi cu lanț ramificat care vor permite formarea de legături covalente și punți covalente care vor ajuta la construirea și formarea grăsimilor pentru a vă dezvolta în continuare mușchii. Conține doar 1 gram de zahăr și 3 grame de carbohidrați pe porție. Și doar 1% grăsime totală.

2. 100% Whey Protein Trec Nutrition

svg%3E

Vezi pretul Emag

Această sursă de azot și aminoacizi vă va ajuta la întreținerea și îngrijirea țesuturilor corpului dumneavoastră, astfel încât să puteți menține creșterea și dezvoltarea masei musculare. Acesta conține 9 aminoacizi pe care organismul nu îi poate sintetiza și pe care este important să îi aibă: histidină, leucină, izoleucină, izoleucină, lizină, metionină, fenilalanină, triptofan, valină și treonină.

Această formulă pregătită de nutriționiști este realizată cu papaina și bromelaina pentru a completa efectul produsului. Conține 2,35 kg de forță și putere pură pentru corpul dumneavoastră.

4. MyProtein

svg%3E

Vezi pretul Emag

Calitatea bună provine din rădăcină. Acest supliment alimentar este fabricat din lapte de vaci hrănite cu iarbă, complet organic, care furnizează vitamine cu valoare biologică adăugată ridicată. Fiecare porție de 25 de grame furnizează 21 de grame de proteine, adică 84% proteine pe porție.

Conține 4,5 grame de BCAA (aminoacizi cu lanț ramificat) și 3,6 grame de glutamină pe porție. Puteți găsi acest produs în peste cincizeci de arome diferite pentru a vă amesteca și asorta shake-ul, astfel încât să vă puteți bucura și mai mult de băutura dvs. în timp ce vă antrenați. Conține 96% zer și lecitină de soia.

5. Prozis 100% Real Whey Protein

400 g de putere pură

svg%3E

Vezi pretul Emag

Solubilitatea și absorbția rapidă sunt două caracteristici de importanță vitală ale acestor unități. Este conceput cu ingrediente de înaltă calitate pentru o digestie ușoară și rapidă. Concentrația de proteine din acest supliment este de peste 80%. Aroma de ciocolată nu pare artificială, ceea ce face ca băutura să fie mai provocatoare.

Își îndeplinește destul de bine funcția și include toți aminoacizii respectivi în lanțuri bine structurate, cu un raport preț-calitate bine definit. Are până la 16 doze complete pentru a-ți dezvolta bine mușchii. Ce mai aștepți să o cumperi?

Ce este proteina din zer?

svg%3E

Este o pudră alcătuită din două proteine: cazeină, care reprezintă aproximativ 80% din proteinele din lapte, și zer, care reprezintă restul de 20%. După ce a trecut prin diferite etape de procesare, este adăugat la batoanele proteice, shake-uri și cereale. Nu are gust și poate fi folosit ca supliment proteic pe lângă alimente sau poate fi consumat ca atare.

Componentele proteinei din zer

Printre componentele sale se numără calciu, potasiu, sodiu, fosfor, acid folic, biotină și vitaminele A, C, B1, B2, B3, B5 și B12. Există o concentrație ridicată de leucină, un aminoacid cu lanț ramificat responsabil pentru creșterea musculară și restituirea țesuturilor. De asemenea, sunt prezente multe subfracțiuni mai mici de albumină, cum ar fi beta-lactoglobulina, alfa-lactalbumina și imunoglobulinele (IgG).

Ce face proteina din zer în organism?

Pentru început, zerul este o proteină completă, conținând toți cei nouă aminoacizi esențiali pentru sinteza albuminei. Numim acești compuși 'esențiali' pentru că organismul dumneavoastră nu îi poate produce și, prin urmare, trebuie să îi consumați în dieta dumneavoastră.

Zerul este deosebit de bogat în grupul de trei aminoacizi primari cunoscuți sub numele de BCAA: leucină, izoleucină și valină. Acestea ajută la construirea și menținerea mușchilor. De asemenea, acestea acționează ca o sursă de energie în timpul antrenamentelor prelungite sau intense. Prin urmare, acest produs este un adjuvant utilizat pe scară largă în rândul sportivilor și al culturistilor care tânjesc după astfel de beneficii.

Care este diferența dintre concentrat, izolat și hidrolizat de zer?

Pentru a înțelege această întrebare, ar trebui să vă uitați la următoarele precepte.

Concentrat de proteine din zer

Acestea conțin între 70 și 80 % proteine, cu cantități reduse de lactoză și grăsimi (dar nu la fel de reduse ca izolatul). Mulți oameni cred că concentratul de proteine din zer este în mod inerent inferior izolatului; cu toate acestea, un condensat de această natură poate fi de fapt o alegere mai bună, deoarece conține niveluri mult mai ridicate de fosfolipide, lipide precum acidul linoleic conjugat (CLA), imunoglobuline și lactoferină.

Izolat de proteină din zer

În acest compus, aproape toate grăsimile și lactoza au fost eliminate, mărind concentrația de proteine de la 90-95%. Prin urmare, dacă sunteți intolerant la lactoză, izolatul de zer poate fi o alegere bună pentru dumneavoastră.

Hidrolizat de proteine din zer

Zerul hidrolizat este adesea denumit 'predigerat', deoarece a fost deja supus unei descompuneri parțiale. Acest lucru reduce timpul de digestie în comparație cu celelalte două forme de albumină. Atât concentratul cât și izolatul de proteine din zer pot fi transformate în hidrolizat, astfel încât conținutul lor de proteine poate varia.

Tipuri de prelucrare

Schimbul de ioni:

Acest tip de albumină se obține prin preluarea unui concentrat și trecerea acestuia printr-o coloană de schimb de ioni. Acest proces necesită utilizarea de substanțe chimice, cum ar fi acidul clorhidric și hidroxidul de sodiu. Prin această procedură se obține cel mai mare conținut de proteine pe gram.

Zerul microfiltrat:

Microfiltrarea este o metodă de prelucrare naturală, fără substanțe chimice, care utilizează filtre ceramice de înaltă tehnologie. Prin utilizarea temperaturilor scăzute, crește randamentul și concentrația ridicată de proteine, menținând niveluri optime de calciu și cantități scăzute de sodiu, precum și reducând nivelurile de grăsime și lactoză.

De ce sunt importante proteinele?

Proteinele sunt esențiale, deoarece oferă organismului dumneavoastră beneficii pe care majoritatea celorlalte substanțe nutritive nu le pot oferi. Este direct asociat cu procesele metabolice ale organismului, cu accent special pe nutriție, construirea și regenerarea mușchilor, reducerea grăsimilor și reglarea apetitului.

Cum obții suficiente proteine?

Deși este adevărat că există multe alimente bogate în proteine, cum ar fi carnea, ouăle și nucile, poate fi dificil să se obțină suficientă albumină doar din surse alimentare. Din acest motiv, completarea dietei calculatorului cu un supliment proteic este esențială. Acestea sunt de obicei comercializate sub formă de pudră, astfel încât le puteți adăuga în shake-uri, sucuri, lapte sau pur și simplu apă.

Cine ar trebui să utilizeze suplimente de proteine?

În trecut, mulți oameni își puteau imagina că suplimentele proteice erau destinate doar culturistilor, halterofililor și sportivilor extremiști.

Cu toate acestea, în ultimele câteva decenii, s-a demonstrat că suplimentele proteice sunt benefice pentru aproape toată lumea, indiferent dacă doriți să vă îmbunătățiți performanța fizică, prin antrenamente atletice intense sau prin condiționarea regulată care vă asigură un stil de viață sănătos.

Ce ar trebui să căutați la o pudră proteică?

Știind că există multe opțiuni în magazinele de produse naturiste, magazinele de sport și informații găzduite pe internet, voi rezuma ce elemente ar trebui să luați în considerare atunci când alegeți un anumit produs:

Valoare

Valoarea economică este un termen de referință. Se aplică și se referă la obiectele disponibile pe piața pentru cumpărare. Așadar, valoarea este o expresie a beneficiilor unui produs (calitatea), minus dezavantajele produsului, împărțită la costul produsului. Altfel spus:

Valoare = Pro: Beneficii (calitate) - Contra: Dezavantaje / Cost per porție.

Calitate

Calitatea este un concept relativ. Să recunoaștem, nu toate pulberile de macronutrienți sunt egale. Unele pulberi proteice provoacă balonare gastrointestinală, crampe și flatulență. Altele au gust de gips și nu sunt foarte ușor de amestecat, conțin glucoză în exces, sau poate sunt atât de groase încât te fac să regurgitezi.

Prin urmare, calitatea unui produs proteic este determinată de îndeplinirea mai multor cerințe: Randament, profilul aminoacizilor (raportul BCAA - EAA), raportul WPI: WPC, procentul de umplutură, gustul, ușurința de utilizare, ușurința de amestecare, digestibilitatea și buna performanță.

Randament

Randamentul se referă la procentul de proteine pe porție pe care îl primește organismul dumneavoastră. Din punct de vedere matematic, ar arăta astfel:

(grame de proteine pe porție x 100) / Porție în grame.

Profilul de aminoacizi

Atunci când se analizează aminoacizii prezenți într-un produs proteic, este important să ne amintim că există 20 de aminoacizi, fiecare dintre aceștia îndeplinind funcții diferite în organismul uman. În acest sens, există două clasificări de aminoacizi pe care ar trebui să le căutați atunci când cumpărați aceste produse. Acestea sunt BCAA (aminoacizi cu lanț ramificat) și EAA (aminoacizi esențiali), iar ambele sunt importante.

În ceea ce privește aminoacizii cu lanț ramificat, aceștia acționează ca purtători de azot, ceea ce ajută mușchii să sintetizeze alți aminoacizi necesari pentru a obține efectul anabolic. Ele stimulează, de asemenea, producția de insulină, care permite ca zahărul din sângele circulant să fie absorbit de celulele musculare și utilizat ca sursă de energie. În plus, în timpul unui ciclu de reducere a grăsimilor, aminoacizii funcționează într-o manieră anti-catabolică, ajutând astfel organismul să păstreze țesutul muscular slab.

Despre WPI și WPC

În ciuda afirmațiilor companiilor de suplimente care încearcă să vândă produse la un cost excesiv (180 de euro sau mai mult), proteinele sunt proteine. Cu toate acestea, ele acționează diferit în funcție de formulare:

 • Concentrat de proteină din zer (WPC)
 • Izolat de proteină din zer cu schimb de ioni (WPI)
 • Izolat de proteină din zer cu microfiltrare în flux încrucișat (CFM)
 • Izolat de proteină din zer cu microfiltrare în flux încrucișat
 • Peptidă hidrolizată din zer (HWP)

Aceste tipuri de albuminoizi se disting prin mărimea diferită a moleculelor și prin digestibilitatea ulterioară în intestin. Cu cât dimensiunea moleculei este mai mică, cu atât este mai ușoară digestia proteinei. În plus, WPI are un rating BV (Biological Value) mai mare decât WPC.

Acestea fiind spuse, atunci când examinați un macronutrient în vederea achiziționării, fiți atenți la ingredientele de pe etichetă și căutați o combinație de zer, cesină, ou și soia. În acest fel, vă veți acoperi toate bazele atunci când vine vorba de proteine.

Procentul de umplutură

Prin însăși prezența sa, umplutura trebuie să reprezinte cel puțin o cantitate mică din masa totală a produsului. Cu toate acestea, în cazul în care o formulă are un randament procentual ridicat și un raport excelent între BCAA și EAA, este evident din punct de vedere matematic că substanța de umplutură ar trebui să constituie doar o proporție neglijabilă din masa totală a produsului.

Totuși, nu vă faceți griji, acești alți compuși sunt, de obicei, din cacao, care este folosită în procesul de aromatizare, cenușă, umiditate, acid glutamic, unele grăsimi, carbohidrați etc.

Gust

Dacă vrei să știi vitaminele încep sau un macronutrient cu gust bun pentru a-ți începe rutinele de antrenament și a obține creșterea musculară, dar cu un gust savuros, cel mai bine este să întrebi prietenii, familia și chiar colegii pasionați de fitness despre ce produse au folosit și care sunt cele mai tolerabile din punct de vedere al gustului.

Acest lucru este foarte recomandabil, deoarece important este să găsiți o pudră proteică care să vă placă cu adevărat, care să nu fie calcaroasă, cu cocoloașe sau prea apoasă și, bineînțeles, să nu aibă gust de bălegar. În acest fel, nu numai că veți oferi organismului dumneavoastră ceea ce are nevoie pentru a iniția repararea mușchilor, dar veți lua ceva pentru care corpul dumneavoastră vă va mulțumi de multe ori.

Ușor de utilizat

Această caracteristică se bazează pe factori precum mixabilitatea și digestibilitatea. De exemplu, este important să găsiți o pudră de albumină care să funcționeze bine în blender, dar care să nu necesite întotdeauna utilizarea unui blender. Acest lucru se datorează faptului că, dacă sunteți într-o sală de gimnastică sau terminați o rutină de antrenament acasă, pentru comoditate, veți dori ca proteina din zer să se amestece ușor , și fără bulgări plutitori, așa cum fac mamele pentru a pregăti o sticlă, sau pur și simplu pentru a o putea dizolva cu o lingură.

De asemenea, trebuie să vă asigurați că nu se lipește de părțile laterale ale blenderului, astfel încât să nu trebuiască să răzuiți marginile recipientului cu un cuțit.

În ceea ce privește digestibilitatea, verificați dacă proteina nu vă face să vă simțiți balonat, deoarece pulberile sunt adesea fabricate cu ingrediente crude și cu un exces de zaharoză, pe care intestinul o absoarbe cu dificultate.

Rezultate

Indiferent de beneficiile sau de integritatea unui produs, ceea ce contează în cele din urmă este ca acesta să funcționeze cu adevărat pentru corpul tău, așa că nu te lăsa dus de val de ambalaje fabuloase care te asigură că enzimele tale digestive vor funcționa perfect cu concentratul de proteine, sau că mușchii tăi vor crește în timp ce dormi, totul sună a teleshopping...

Recomandarea în acest caz este de a efectua o cercetare comparativă și prealabilă în rândul colegilor culturiști și sportivi din lumea fitness-ului. Veți vedea că nu durează mult să descoperiți o înșelătorie sau să o cunoașteți pe cea mai recomandată și veți economisi mulți bani înainte de a trece de la un produs la altul.

Găsirea zerului potrivit

Atunci când vă gândiți să achiziționați o pudră proteică, trebuie să luați în considerare mai multe variabile importante, cum ar fi:

 • Performanța
 • Profilul de aminoacizi (raportul BCAA - EAA)
 • Raportul WPI: WPC, procentul de proteine, gustul, ușurința de utilizare, ușurința de amestecare, digestibilitatea și rezultatele.

În plus, este întotdeauna recomandabil să achiziționați un produs sănătos de bună calitate și să fie fabricat de companii recunoscute, care vor certifica faptul că componentele formulei sale au fost testate și sunt cele mai bune pentru organismul dumneavoastră.

În cele din urmă, ar trebui să alegeți între băuturi izolate sau izolat, care este o formă mai pură de zer, astfel încât obțineți mai multă albumină și mai puțini carbohidrați și grăsimi pe porție, sau macronutrienți concentrați, care sunt mai puțin costisitori deoarece filtrarea include alte componente neproteice ale laptelui.

Calculați conținutul de proteine

Dacă tot ceea ce doriți este o 80% proteine pure în băutura dumneavoastră, nu ar trebui să plătiți pentru o mulțime de materiale de umplutură și suplimente care cresc costul produsului. În acest sens, împărțiți numărul de grame de proteine pe porție la dimensiunea porției individuale a produsului în grame, care de obicei este egală cu o lingură.

Atenție la îndulcitori

Este important să nu uitați să vă completați cu proteine, nu cu zahăr. Prin urmare, experții sugerează ca, înainte de a cumpăra un supliment proteic, să verificați pe eticheta produsului dacă există ingrediente precum fructoză, 'zahăr din trestie de zahăr', 'maltodextrină' și 'sirop de porumb în stare solidă' și să nu vă lăsați păcăliți de eticheta naturală, deoarece zahărul este zahăr și nu oferă nicio valoare nutritivă, mai ales dacă urmați o dietă.

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale proteinei din zer?

Acum că sunteți familiarizați cu preceptele de mai sus, probabil că veți dori să aflați mai multe despre beneficiile specifice ale consumului acestui macronutrient, așa că iată o listă precisă.

Crește efectele antrenamentului de rezistență

Atunci când combinați consumul acestor suplimente din zer cu exerciții de rezistență, s-au dovedit beneficii mai mari în ceea ce privește forța musculară și dezvoltarea țesutului muscular decât exercițiile de rezistență singure. Un studiu publicat în International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism, a concluzionat că cei care au ingerat proteine din zer în timpul antrenamentului de rezistență au avut o creștere cu aproape 5% mai mare a masei de țesut slab , comparativ cu cei care nu au consumat-o.

Sprijină pierderea sănătoasă în greutate

Proteinele din zer sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a sprijini pierderea sănătoasă în greutate, deoarece reprezintă cel mai satisfăcător macronutrient în comparație cu grăsimile și carbohidrații. Dietele mai bogate în proteine pot contribui, de asemenea, la stimularea metabolismului, ceea ce duce la pierderea în greutate pe termen lung .

Suplimentarea cu acest nutrient din zer este, prin urmare, o modalitate ușoară de a vă crește aportul zilnic de proteine și, dacă este combinată cu o dietă hipocalorică, vă va ajuta să pierdeți în greutate. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să săriți peste antrenamentul de rezistență.

Ajută la reducerea foamei

După cum probabil ați observat, zerul este un produs proteic care reprezintă soluția nutrițională perfectă pentru a controla poftele și foamea dintre mese. Alternativ, atunci când îl bei, poți adăuga câteva linguri de cereale în shake-ul tău, astfel încât să te simți mai satisfăcut.

Beneficii suplimentare ale proteinei din zer

 • Este o sursă echilibrată de aminoacizi și peptide esențiale.
 • Are o rată ridicată de eficiență proteică.
 • Este o sursă excelentă de aminoacizi cu lanț ramificat (leucină, izoleucină, valină).
 • O sursă excelentă de l-glutamină.
 • Trece rapid prin stomac și este absorbită mai eficient în intestin în comparație cu cazeina micelară.

Cum și când ar trebui să luați zer?

Iată câteva sfaturi esențiale pentru ca tu să știi cum și când să bei acest zer minunat pentru a profita de beneficiile sale.

Înainte sau după un antrenament ca supliment

Proteina din zer cu acțiune rapidă este administrată de obicei în doze de 25-30 de grame, fie cu 1-2 ore înainte de antrenament, fie imediat după antrenament. Cu toate acestea, nu vă recomand să prelungiți consumul mai mult decât atât, deoarece acest lucru poate împiedica creșterea și repararea mușchilor, precum și să vă simțiți mai dureros pentru următorul antrenament.

Ca sursă de proteine în alimentație

Lapte bătut este un instrument nutrițional versatil. Este o băutură care reduce pofta de mâncare între mese și poate fi adăugată la fulgi de ovăz la micul dejun sau la un smoothie. Chiar dacă urmați o dietă ketogenică, puteți coace cu această proteină și să obțineți rezultate excelente la sfârșitul lunii.

Este proteina din zer cu adevărat eficientă?

Unele studii arată că leucina este aminoacidul cu cea mai mare putere anabolică (de promovare a creșterii), în timp ce cisteina contribuie la creșterea nivelului de antioxidanți celulari. Prin urmare, proteina din zer s-a dovedit a fi deosebit de eficientă în promovarea creșterii la om. De fapt, laptele matern conține 60% zer, față de 20% în laptele de vacă.

Pot să iau proteina din zer cu apă?

În ciuda tuturor beneficiilor pe care le aduce administrarea de proteine din zer cu lapte, opțiunea de a consuma suplimentul cu apă are și ea avantajele sale:

Absorbție mai rapidă

Scopul administrării suplimentelor din zer cu apă, este tocmai viteza de livrare a aminoacizilor către mușchi. Cu toate acestea, după cum tocmai ați văzut, cazeina încetinește digestia și poate furniza inițial o cantitate mai mică de aminoacizi către celulele musculare. Prin urmare, pe scurt, proteina din zer cu apă are o absorbție mai rapidă accelerând recuperarea musculară .

Intoleranța la lactoză

Unul dintre motivele pentru care mulți oameni recurg la administrarea de zer cu apă este conținutul scăzut de lactoză. Cu cât cantitatea de proteine este mai mare, cu atât concentrația de zaharuri lactice este mai mică. Așadar, dacă aveți intoleranță la lactoză, cea mai bună opțiune este să beți lapte bătut cu apă, deoarece are o concentrație mare de zaharuri.

Mai puține calorii și mai sănătos

Dacă bei zer și vrei să slăbești, ar trebui să renunți inițial la lapte, deoarece acesta are cel puțin 70 de calorii pe porție. Poate că nu pare mult, dar dacă beți două shake-uri pe zi, se adună 140 kcal, sau echivalentul câștigării a jumătate de kilogram de grăsime pe lună.

Un alt avantaj este că, dacă îl beți cu apă, nu veți mai consuma cel puțin 6 grame de grame de grăsimi saturate, care pot prezenta riscuri pentru sănătatea inimii.

Proteinele din zer pot să mă facă să iau în greutate?

Ca și alte macronutrienți, inclusiv grăsimile și carbohidrații totali, albuminele conțin calorii. Fiecare gram de proteine conține aproximativ 4 calorii, astfel încât, pe măsură ce creșteți cantitatea de proteine din dieta dumneavoastră, creșteți și aportul caloric total. Astfel, deoarece organismul poate procesa doar o cantitate limitată de proteine, orice exces va fi depozitat sub formă de grăsime corporală sau va fi excretat.

Ar trebui să beau proteine din zer înainte sau după antrenament?

După cum am văzut, proteinele sunt extrem de necesare pentru formarea și întreținerea țesuturilor corpului. În plus, acestea sunt esențiale pentru recuperarea și antrenamentul muscular. Din aceste motive, sportivii obișnuiesc să consume shake-uri imediat după terminarea activității, deoarece aportul de aminoacizi reușește să crească țesutul muscular atunci când este folosit în proporția corectă.

Consumul unui shake înainte de antrenamente poate fi, de asemenea, benefic, deoarece ajută la prevenirea catabolismului muscular . Aceasta se întâmplă atunci când organismul descompune fibrele musculare pentru a obține energie în loc să folosească grăsimile ca și combustibil în timpul exercițiilor fizice, ceea ce este foarte frecvent dacă vă antrenați la primele ore ale dimineții, fără să fi luat micul dejun.

În mod similar, atunci când o femeie alege o dietă bogată în proteine și săracă în carbohidrați, corpul ei începe să ardă grăsimi, experimentând o pierdere a poftei de mâncare. În acest caz, acestea ar trebui consumate ca înlocuitori de mese, cum ar fi prânzul și cina.

Pot să iau creatină cu proteine din zer?

Când vine vorba de creșterea rezistenței, suplimentele din creatină și proteine din zer sunt cele mai populare datorită eficienței lor incontestabile. De fapt, studiile efectuate de University of California Los Angeles, sau UCLA, au arătat că combinarea celor două suplimente, împreună cu un antrenament riguros de forță, ajută la creșterea masei musculare, precum și a nivelului de forță, în comparație cu persoanele care au folosit doar unul dintre cele două suplimente, indiferent care a fost acesta.

Câte proteine ar trebui să adaug în shake-ul meu?

Persoanele care fac exerciții fizice la intensități ridicate ar trebui să consume între 1,2 și 1,8 grame de proteine pe kilogram de greutate corporală. Pe de altă parte, persoanele care fac antrenamente cu greutăți și de rezistență ar trebui să își mărească aportul la 1,5 până la 2,0 grame pe kilogram de greutate corporală.

Proteinele din zer sunt dăunătoare pentru organism?

În ciuda beneficiilor sale, cu siguranță, dacă proteinele nu sunt consumate în doza corectă și chiar dacă începeți să luați prea mult din ele pretinzând că veți obține rezultate mai rapide, ați putea face o greșeală gravă. Prin urmare, dacă doriți să evitați efectele secundare, nu numai că este recomandabil să consultați un nutriționist cu privire la administrarea acestui produs, dar și să o faceți în măsura potrivită.

Care sunt efectele secundare ale proteinei din zer?

Iată câteva dintre efectele negative asociate consumului dezechilibrat al acestei proteine:

 • Creșterea excesivă a grăsimii corporale
 • Formarea de pietre la rinichi
 • Probleme digestive
 • Risc de gută
 • Alte probleme renale