08 iulie 2020

N.Iordan, sursa: kallxo.com

  Protestatarii s-au adunat în centrul Belgradului, marți seară (07.07.2020), pentru a își manifesta nemulțumirea față de decizia președintelui Aleksandar Vucic de a reimpune limite stricte privind adunările și de a readuce carantina pentru weekenduri ca urmare a exploziei de noi cazuri de COVID 19.
 
Încăierări au izbucnit între protestatari și forțele de ordine după ce un grup a încercat să forțeze intrarea în clădirea Parlamentului, iar poliția a replica cu gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea.
 
Mai mult de o mie de persoane au luat parte la protestul care a venit după ce președintele Vucic a anunțat că situația din Belgrad este critică, iar spitalele din capitala cu circa 1,3 milioane de locuitori sunt aproape pline.
 
Autoritățile sârbe au crescut gradual măsurile împotriva pandemiei după o creștere bruscă a numărului de noi îmbolnăviri venită pe fondul redeschiderii rapide cu săptămâni înainte de alegerile din 21 iunie când partidul președintelui Vucic a obținut o victorie foarte clară.
 
Vucic, a afirmat în conferința de presă de marți, că adunările vor fi limitate la 5 persoane de ziua următoare (nr. miercuri) și că va solicita ca grupul de lucru guvernamental să declara carantină totală pentru weekend înainte de o reevaluare a situației.
 
"Trebuie să protejăm cetățenii, așa că nu îmi pasă de reacțiile politice și proteste. Furia lor ar trebui să fie îndreptată spre mine, nu spre doctori", a afirmat președintele sârb.
 
 
 
 

 

Proteste violente la Belgrad după reimpunerea de restricții, inclusiv carantină

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE