Pungi pentru vidare

svg%3E

Nimeni nu vrea să meargă la caiac, la cățărat sau la camping și să se trezească cu toate lucrurile ude din cauza ploii sau pentru că geanta a căzut în apă. Pentru a evita aceste probleme, există cea mai bună geantă impermeabilă, care are cea mai bună rezistență și impermeabilitate, astfel încât să aveți mereu lucrurile protejate și să vă bucurați mai mult de aventurile dvs.

Nu contează dacă mergeți la surfing, la scufundări sau ceva la fel de simplu ca mersul pe bicicletă pe o ploaie ușoară. Adevărul este că există diferite genți care variază în funcție de mărime și capacitate, dar și de tipul de material din care sunt confecționate și de nivelul de impermeabilizare pe care îl oferă. Există unele care sunt rezistente și până la 100% impermeabile.

Partea bună este că sunt prevăzute și cu tratamente hidrofobe, care adaugă o altă linie de apărare, precum și rezistență la elemente precum praful sau murdăria, astfel încât, indiferent unde mergeți sau ce fel de activitate faceți, aceste genți au o capacitate de mulți litri pentru toate bunurile dvs. și le protejează împotriva oricărui lucru care le poate deteriora.

Dacă sunteți în căutarea unor aventuri distractive și confortabile, fără să vă faceți griji cu privire la stropii sau ploaie, acest articol este pentru dvs.

Cele mai bune genți impermeabile

Care este cea mai bună geantă impermeabilă?

După cum s-a menționat, sacii impermeabili variază în ceea ce privește specificațiile și capacitățile. De aceea, s-ar putea să nu fie atât de ușor să o alegeți pe cea potrivită, deoarece fiecare tip de geantă este conceput pentru activități specifice.

Unele sunt ideale pentru surfing sau caiac pentru că, pe lângă faptul că sunt impermeabile, sunt și submersibile, în timp ce altele rezistă doar la stropi și ploaie ușoară, fiind mai potrivite pentru drumeții scurte sau plimbări cu bicicleta.

De aceea, v-am pregătit această listă comparativă a celor mai bune 5 genți impermeabile de pe piață, în funcție de caracteristicile lor și de nivelul excelent de rezistență la apă și la intemperii.

Iată dintre cele mai bune genți impermeabile:

1. Geantă impermeabilă SYCEES

Spațiu ideal

svg%3E

Vezi pretul Emag

Cu o capacitate de 15 litri, această geantă impermeabilă este exact ceea ce aveți nevoie pentru a vă depozita lucrurile cele mai delicate, cum ar fi telefonul mobil, aparatul foto digital, banii, documentele de identitate și cardurile, chiar și hainele, atunci când sunteți în excursie la plajă sau la pescuit.

Fermoarul său este impermeabil, astfel încât nu există nicio șansă ca ceva să intre în geantă. De asemenea, este spațios în interior, cu un buzunar lateral și curele reglabile.

2. Geantă rezistentă la apă TOMSHOO

Include cutie de protecție pentru telefon

svg%3E

Vezi pretul Emag

Aici protecția nu se limitează la apă, ci vă protejează și bunurile de praf și alți agenți de mediu.

Pentru a-i garanta durabilitatea au fost folosite materiale de calitate superioară, cum ar fi PVC-ul pentru catarame.

Când nu este folosit, acest sac poate fi pliat frumos, este foarte compact, dar odată umflat are o capacitate de 10 litri și poate ține fără probleme obiecte voluminoase, cum ar fi hainele, sau obiecte mai mici, cum ar fi cheile.

3. AcTopp Waterproof Dry Bag

Calitate excelentă

svg%3E

Vezi pretul Emag

Aceasta este o geantă impermeabilă cu o capacitate excelentă de 35 litri pentru a vă transporta toate bunurile. Este disponibil în galben sau albastru, cu o frumoasă ilustrație de operă Peking Opera.

Este fabricat din PVC dens și antiderapant, cu rezistență la abraziune și durabilitate ridicată. Poate fi folosit ca recipient pentru lichide atunci când camping și la pescuit.

Un lucru grozav este că poate fi folosit ca un colac de salvare, deoarece poate păstra aerul în interior pentru o perioadă lungă de timp pentru a pluti și pentru a preveni scufundarea sacului. Acest lucru vă poate salva nu numai bunurile, ci și viața.

În același timp, are curele confortabile, este ușor de transportat și ușor, cântărind doar 890 de grame, și are mai multe buzunare și o plasă de ventilație pe spate.

4. Geanta impermeabilă OPUL Outdoor 25 L

Utilizatorii o adoră

svg%3E

Vezi pretul Emag

Geanta impermeabilă preferată de pe lista noastră este de la marca OPUL, iar utilizatorii o apreciază pentru designul său compact și simplu, pentru cât de ușoară este și pentru cât de practică și comodă poate fi.

Este confortabil, deoarece are două curele de siguranță căptușite, dar este și un rucsac rezistent la apă și la rupere care împiedică pătrunderea lichidelor și deteriorarea lucrurilor tale.

Capacitatea sa este de 25 litri, ceea ce este ideal pentru caiac, înot, ciclism sau sporturi în aer liber. Cu toate acestea, este posibil să nu aibă o capacitate atât de mare pentru drumeții și aventuri lungi.

Se livrează cu supapă, material elastic și o culoare galben strălucitor pentru a vă asigura vizibilitatea în natură și a evita accidentele.

5. GrandBeing Waterproof Outdoor Bag

Capacitate incredibilă

svg%3E

Vezi pretul Emag

Dacă intenționați să faceți tabără pentru mai multe zile, să mergeți la canotaj pentru un weekend sau să vă aventurați în drumeții lungi în care aveți nevoie de multe bagaje, acest rucsac impermeabil cu o capacitate de 40 L este cea mai bună opțiune.

Este rezistent la apă, are un material rezistent la abraziune și este ideal pentru înot și salvamar, deoarece păstrează suficient aer pentru a pluti pentru perioade lungi de timp.

Aceasta este o geantă capabilă să stocheze și să vă protejeze camerele foto, telefoanele și orice dispozitive electronice pe care doriți să le luați cu dumneavoastră.

Este disponibil în mai multe culori: albastru, roșu, galben sau negru; are o greutate foarte mică, de numai 633 de grame, este confortabil datorită celor două curele și foarte economic.

6. OUTAD geantă de umăr rezistentă la apă

Un raport calitate-preț excelent

svg%3E

Vezi pretul Emag

Acest rucsac poate părea un pic cam simplu sau nu suficient de rezistent la exterior, dar este chiar opusul. De fapt, este o geantă etanșă cu o impermeabilitate excelentă și un preț foarte accesibil.

Este ideală pentru activități în aer liber și sporturi nautice pe râuri și lacuri, cum ar fi caiac, pescuit, înot și chiar mersul la plajă și camping pentru câteva zile.

De asemenea, este disponibil în mai multe culori: verde, portocaliu sau albastru și în două capacități: 20 sau 30 litri. Prin urmare, este o geantă pe care o poți alege în funcție de gusturile tale și de cantitatea de bagaje pe care trebuie să o transporți.

Oferă rezistență la intemperii, cum ar fi zăpada, murdăria, praful și nisipul; are un tratament hidrofob cu vinil și cusături etanșe și sigilate. Este rezistent la rupere, ușor și confortabil.

7. Mountaintop 10L / 25L Waterproof Dry Bag

Cel mai bun preț

svg%3E

Vezi pretul Emag

Dacă nu doriți să cheltuiți atât de mult pe o geantă mare și doriți ceva cu cea mai bună protecție împotriva ploii sau a stropilor, dar cu o greutate ușoară , această geantă este ideală pentru dvs.

Este, de asemenea, cel mai puțin scump de pe listă, dar păstrează o impermeabilitate excelentă pentru utilizarea pe plajă și pentru activități pe râuri și lacuri, cum ar fi canotajul, înotul și multe altele. Cu toate acestea, nu plutește și nu poate fi scufundat.

Este acoperită cu un strat hidrofug care adaugă un alt strat de rezistență la intemperii și la apă, și este disponibilă în două mărimi de 10, respectiv 25 de litri.

În interior are o pungă de plastic transparentă și este confecționată din materiale moi, flexibile și confortabile. De asemenea, este disponibil în diferite culori: albastru, galben, gri și negru.

Istoria țesăturii impermeabile

svg%3E

Confortul pe care alpiniștii și pasionații de activități în aer liber îl simt în legătură cu echipamentul lor este unul dintre cei mai importanți factori pentru ca aceștia să se distreze și să se bucure. Și, din fericire, au existat mari progrese tehnologice în ceea ce privește modul în care ne transportăm echipamentul.

Totul a început cu țesăturile cu membrană GORE-TEX, care au 9 milioane de pori pe centimetru pătrat pentru impermeabilizare, protecție împotriva vântului și o bună respirabilitate. Avantajul acestei membrane este că împiedică umezirea țesăturii, ceea ce ar putea fi dăunător, deoarece țesătura umedă absoarbe rapid căldura corpului.

Deși această țesătură a început să fie folosită doar la îmbrăcăminte, în curând a trecut la rucsacuri și alte produse. Ulterior, s-a descoperit că tratamentele cu fluoropolimeri resping eficient lichidul vital, așa că mai multe produse au aceste tratamente.

În prezent, se folosesc materiale respirabile din nailon sau poliester și laminate cu membrane de teflon sau poliuretan. Rezistența legăturilor de carbon și fluor ale teflonului îl fac să fie hidrofob .

Nivelul de impermeabilitate se măsoară prin plasarea unui tub pătrat peste țesătură sau membrană și umplerea acestuia cu apă. Punctul în care începe să curgă este pragul de rezistență al țesăturii. Acesta se măsoară în milimetri și cu cât numărul este mai mare, cu atât materialul este mai rezistent.

Impermeabilitatea aparatelor foto , a telefoanelor și a altor dispozitive electronice a fost, de asemenea, mult îmbunătățită pentru a vă oferi mai multă liniște. Pungi impermeabile, de asemenea, astfel încât astăzi le puteți lua la plajă, la caiac sau chiar pentru scufundări.

Ce înseamnă să fii impermeabil?

Există mai multe niveluri de rezistență și fiecare dintre ele protejează în moduri diferite și în proporții diferite. Astfel, unii saci pot rezista doar la stropituri scurte, dar alții sunt submersibili și pot rezista la cantități mari, astfel încât fiecare tip este ideal pentru o anumită activitate.

Înainte de a merge să vă cumpărați o geantă pentru dumneavoastră, este important să știți ce înseamnă fiecare nivel:

  • Rezistent: vă protejează bunurile de stropi sau de o ploaie ușoară. Cu toate acestea, dacă este lăsată în contact cu un lichid pentru o perioadă prelungită de timp, se va scurge.Această clasificare impermeabilă înseamnă doar că materialul, de obicei nailon, a fost tratat cu un element de hidrofobie durabilă (DWR), care apropie moleculele astfel încât picăturile să alunece și să nu pătrundă în material.Rețineți că un material marcat doar ca fiind impermeabil nu va împiedica pătrunderea unei ploi puternice.
  • Rezistent la apă: acest tip de material împiedică pătrunderea lichidelor, deci este ideal pentru escaladă și călătorii. Articolele cu acest nivel de rezistență au o membrană în materialul țesăturii, care poate tolera până la 7000 de milimetri de presiune cilindrică a apei sau mai mult, iar cusăturile sunt sigilate cu bandă adezivă sau laminat și fermoarele au un fel de protecție. Nu sunt cu adevărat impermeabile, dar sunt perfecte pentru plimbări lungi în ploaie.
  • 100% impermeabilă: acestea sunt cele mai bune genți în ceea ce privește impermeabilitatea. Sunt perfecte pentru aventuri pe râuri și lacuri, canotaj sau surfing, sau pentru a vă menține sacul de dormit uscat în timpul campării, pot respinge, de asemenea, nisipul, murdăria și praful și sunt 100% submersibile.
  • Rezistent la intemperii: aceste tipuri de materiale sunt realizate pentru a împiedica elementele, cum ar fi murdăria și praful, să pătrundă în geantă și să vă deterioreze bunurile. Este o terminologie relativ nouă, dar adaugă o altă linie de apărare pentru bunurile dumneavoastră. În același timp, este bine de știut că aceste materiale au membrane mai subțiri decât cele impermeabile și, de obicei, nu au cusături sigilate. Interesant este că sunt mai rezistente decât cele marcate 'waterproof'.

Sfaturi pentru a alege cea mai bună geantă impermeabilă

Acum că știți tipurile de genți impermeabile, este timpul să vă ajutăm să alegeți una în funcție de activitatea pentru care aveți nevoie de ea. Nu uitați că fiecare tip de geantă oferă diferite niveluri de protecție pentru diferite activități:

Cățărare:

Dacă mergeți în drumeții și la cățărare, veți avea nevoie de o geantă 100% impermeabilă care să vă protejeze lucrurile de toate elementele.
Căutați un model cu un sigiliu etanș care să împiedice, de asemenea, pătrunderea prafului, a murdăriei și a nisipului.
Căutați un model care plutește și care are mai multe buzunare ușor de accesat, care sunt, de asemenea, sigilate și 100% rezistente.

Caiac:

Dacă intenționați să vă aventurați pe râu, să faceți surfing sau canotaj, veți avea nevoie de un rucsac impermeabil . Sunt concepute pentru a menține totul uscat în timpul aventurilor de toată ziua.
De asemenea, se recomandă un rucsac 100% impermeabil, cu fermoare rezistente la elemente și diverse sisteme de închidere pentru o mai mare siguranță.

Ciclism:

Pentru ciclism, cel mai frecvent se folosesc genți rezistente la stropire și la stropire ușoară, dar și la perioade mai lungi de ploaie mai puternică. Nimeni nu vrea să meargă cu bicicleta la universitate pe ploaie și să ajungă cu rechizitele școlare și computerul personal deteriorate.
Ca măsură de siguranță, se recomandă să aveți o geantă cu indicatoare sau un fel de iluminare pentru a evita accidentele pe traseele întunecate sau pe timp de noapte.

Pescuit:

Pentru pescuit, cel mai bine este să aveți o geantă impermeabilă. Veți fi în contact permanent cu lichidul vital și veți avea nevoie ca fiecare piesă a echipamentului dumneavoastră să fie uscată și intactă.
Acestea ar trebui să fie suficient de mari pentru a conține aproximativ 30 litri de depozitare, dar suficient de mici pentru a încăpea în portbagajul mașinii sau în canoe.

Camping:

Nimeni nu vrea ca lucrurile sale să se ude în timpul unei excursii cu cortul și sacul de dormit să ajungă ud. Pentru aceasta, cel mai bine este să aveți o geantă care să fie impermeabilă și, de preferință, să aibă o capacitate de aproximativ 35 litri pentru a vă transporta fără probleme toate echipamentele.
Este bine dacă are cusături sigilate, buzunare interne cu fermoar, flotabilitate și chiar și bandă reflectorizantă pentru a putea fi văzut pe întuneric.