03 iulie 2019

Sursa: tass.ru, remnmilitaryblog.com

  Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 03.07.2019, că președintele Vladimir Putin a promulgat Legea privind suspendarea participării Federației Ruse la Tratatul privind lichidarea rachetelor cu rază scurtă și medie de acțiune (Tratatul INF).

 

Textul legii, care a fost adoptată în Duma de Stat pe 18 iunie și în Consiliul Federației pe 26 iunie, a fost publicat pe portalul oficial de informații juridice.

 

În lege se precizează că revenirea Federației Ruse la obligațiile stipulate în tratat se poate face în urma unei decizii a președintelului. Legea intră în vigoare la data publicării acesteia.

 

Anterior, șeful Comitetului pentru apărare și Securitate din cadrul Consiliului Federației, Viktor Bondarev, a declarat că “adoptarea unei decizii de suspedare a prevederilor tratatului reprezintă o măsură necesară și un mod adecvat de acțiune în domeniul controlului armamentelor”.

 

SUA au acuzat pentru prima dată Federația Rusă de încălcarea Tratatului INF în luna iulie 2014. Ulterior, Washingtonul a susținut în mod repetat această concluzie. Moscova a respins categoric acuzațiile părții americane de încălcare a tratatului și a emis propriile acuze în ceea ce privește respectarea acestuia de către SUA.

 

Pe 25 iunie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut Rusiei ca în termen de cinci săptămâni să distrugă rachetele care încalcă Tratatul.

 

 

 

 

Putin a promulgat Legea privind suspendarea participării Federației Ruse la Tratatul INF

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE