23 august 2019

Sursa: iz.ru, remnmiltaryblog.com

  Președintele rus, Vladimir Putin, a cerut Ministerului Apărării, Ministerului de Externe și altor instituții de profil să analizeze nivelul de amenințare reprezentat de testarea de către SUA a unei rachete de croazieră cu bazare terestră și să ia măsurile necesare pentru pregătirea unui răspuns simetric. Această solicitare a fost făcută pe 23 august, în cadrul unei consfătuiri cu membrii Consiliului de Securitate al Federației Ruse.  

 

În același timp, Vladimir Putin a declarat că lansarea rachetei efectuate de către SUA confirmă încălcarea de către Washington a Tratatului privind lichidarea rachetelor cu rază scurtă și medie de acțiune (Tratatul INF).

 

“Acest tip de armament intră în categoria celor interzise de Tratatul INF din 1987. În plus, utilizarea în timpul testului a unei instalații de lansare universale MK-41 confirmă pe deplin validitatea afirmațiilor pe care partea rusă le-a exprimat față de Statele Unite în perioada valabilității tratatului”, a spus Vladimir Putin, a cărui declarație a fost postată pe site-ul Kremlinului.

 

Șeful statului rus a atras atenția că SUA au efectuat testarea rachetei la numai 16 zile după ieșirea din Tratatul INF. Potrivit declarațiilor acestuia, “lansarea nu a fost improvizație, ci o ultimă verigă a unui lanț de evenimente, care au fost planificate și desfășurate anterior”. Putin a subliniat că Federația Rusă și-a avertizat anterior partenerii că Statele Unite crează arme interzise de tratat de mult timp.

 

“Dar, în loc să corecteze această situație inacceptabilă și să revină la respectarea tratatului, americanii au organizat o campanie de propagandă despre presupusa nerespectare a prevederilor acestui tratat de către Federația Rusă. Deoarece acum este evident pentru toată lumea, că unicul scop a fost să mascheze munca depusă de Washington cu încălcarea Tratatului și intenția inițială de a se retrage din acesta”, a menționat Vladimir Putin.

 

Comentariu BSMAP:  Pe 22 august, Putin a declarat în cadrul unei conferințe de presă televizate că noua rachetă testată de SUA în perioada 17-18 august ar putea fi lansată cu ajutorul sistemelor existente în România și, probabil, în curând și în Polonia, precizând că Rusia se confruntă cu o nouă amenințare la care va trebui să reacționeze în mod corespunzător.

Foarte probabil, pe lângă măsurile anunțate deja de Moscova privind modernizarea și dezvoltarea sistemelor de rachete, în perioada următoare se va înregistra o creștere a agresivității Rusiei în Marea Neagră, iar în cadrul exercițiilor militare vor fi intensificate scenariile de apărare și răspuns la atacurile cu rachete cu rază mică și medie de acțiune lansate de pe teritoriul României.

 

 

Putin a solicitat un răspuns simetric la testarea de către SUA a unei rachete interzise de Tratatul INF

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE