05 iulie 2019

Sursa: debka.com

  Președintele Vladimir Putin a confirmat pentru prima dată joi (4 iulie) că luni (1 iulie) pe un submarin militar rus de top a avut loc un incendiu grav soldat cu decesul a cel pu'in 14 marinari.

 

De asemenea, a fost confirmat faptul că submarinul este unul cu propulsie nucleară, Putin cerându-i ministrului apărării Serghei Shoigu să-l asigure că reactorul nuclear a fost izolat.

 

Shoigu a dat asigurări că reactorul a fost oprit și izolat și că se află în stare de funcționare completă, precizând că focul a izbucnit în compartimentul pentru baterii al submarinului.

 

Comentariu BSMAP: Inițial s-a considerat că situația submarinului rusesc a generat valul de îngrijorare semnalat în rândul oficialilor amercani și ruși.

 

Informații de ultim moment furnizate de agenția israeliană debka.com relevă însă că marți, 2 iule, un submarin american a interceptat un submarin nuclear rus în apele americane din Alaska, iar echipajul submarinului nuclear rusec a lansat o torpilă Balkan 2000 spre nava americană. Torpila nu a lovit submarinul american, însă unda de soc a scuturat puternic nava. În acest contex, marți noaptea au avut loc consultări urgente atât la ​​Casa Albă, cât și la Kremlin. Vicepreședintele SUA, Mike Pence și-a anulat deplasarea la New Hampshire după ce a fost rechemat la Washington pentru o conferință convocată de președintele Donald Trump fără explicații.

 

Putin confirmă incendiul de pe un submarin nuclear, însă îngrijorarea a fost dată de un alt eveniment

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE