02 martie 2020

Sursa: tass.ru, remnmilitaryblog.com

 Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat, pe 02.03.2020, că noile armamente hipersonice rusești permit menținerea balanței strategice și stabilității în lume. În cadrul unui interviu acordat agenției Tass pentru proiectul 20 de întrebări pentru Vladimir Putin, șeful statului a subliniat că “americanii au creat sistemul de apărare antirachetă pentru a încălca această stabilitate și echilibrul strategic”.

 

Potrivit precizărilor sale, la Washington s-a crezut că “dacă își crează o umbrelă antirachetă atunci cealaltă parte nu va putea să răspundă în mod coresăunzător, în situația întrebuințării armamentelor nucleare”.

 

“Însă, după ce am creat aceste complexe moderne (hipersonice), inclusiv complexe ce depășesc cu ușurință orice sistem de apărare antiarachetă, menținem această stabilitate și echilibrul strategic. Acest lucru este deosebit de important nu numai pentru noi, ci și pentru securitatea internațională”, a spus Putin.

 

În replică la cuvintele jurnalistului Andrei Vandenko, potrivit căruia “dacă o pușcă hipersonică atârnă pe perete, în actul al doilea sau al treilea va trebui să tragi cu aceasta”, președintele a spus că, în viața reală, funcționează alte legi.

 

“Pentru teatru, acest lucru este, probabil, corect, dar, pentru viața reală, în sfera securității, în sfera politicii, se aplică reguli ușor diferite. Această armă va trage dacă este singură, dar dacă astfel de arme stau unele lângă altele este puțin probabil ca cineva să le întrebuințeze”, a declarat Putin.

 

După cum a explicat liderul rus, acestă situație este denumită stabilitate strategică și echilibru de forțe. Potrivit precizărilor sale, datorită acestui echilibru, după cel de-al Doilea Război Mondial, lumea a fost ferită de alte conflicte armate de amploare.

 

 

 

 

 

 

 

 

Putin: Noile armamente hipersonice ale Federației Ruse asigură menținerea echilibrului strategic

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE