22 noiembrie 2019

Sursa: interfax.ru

 Pe 22 noiembrie, în cadrul ședinței Consiliului de Securitate, președintele rus Vladimir Putin a declarat că noul program de înzestrare cu armament până în 2033 ar trebui să prevadă extinderea liniei de arme cu laser și hipersonice, precum și a roboților și dronelor de atac.

 

"Anul viitor, vom începe să elaborăm Programul de înzestrare cu armament până în 2033 și, în consecință, un program pentru dezvoltarea complexului militar-industrial. Sarcina principală a noii perioade este de a construi caracteristicile calitative și cantitative ale armelor și echipamentelor", a spus Putin.

 

„Vorbim despre arme moderne și promițătoare, de arme de înaltă precizie și sisteme de apărare aerospațială, utilizarea activă a inteligenței artificiale în crearea de produse militare, inclusiv necesitatea de a extinde gama de sisteme hipersonice și laser - armele bazate pe „noi principii fizice” - precum și de aeronave de recunoaștere și atac fără pilot și sisteme robotizate capabile să îndeplinească sarcini diverse pe câmpul de luptă”, a precizat președintele rus.

 

Acesta a mai spus că, în următorii ani, nivelul armamentului modern din armata rusă ar trebui să crească până la 70%, iar în forțele de descurajare nucleară să depășească acest nivel. "În practică, acest lucru înseamnă că, în pofida tuturor schimbărilor tehnologice care se petrec din lume, trebuie să menținem echiparea Forțelor Armate  la cel mai ridicat nivel științific și tehnologic", a spus Putin.

 

De asemenea, Putin a enumerat și detaliat punctele cheie cărora trebuie să li se acorde o atenție specială.

 

"În primul rând este necesar să se asigure dezvoltarea echilibrată a tuturor componentelor organizației militare, în principal prin utilizarea eficientă și rațională a fondurilor bugetare, a resurselor materiale și tehnice", a spus el.

 

Potrivit lui Putin, resursele materiale și tehnice din Rusia nu sunt atât de mari în comparație cu cât de mult cheltuiesc alte puteri pentru apărare.

 

„În al doilea rând, este important să îmbunătățim sistemul de management al organizației militare. Acest sistem ar trebui să fie modern, fiabil, multifuncțional, să aibă dezvoltate sisteme avansate de informații, analiză și comunicații”, a continuat președintele rus.

 

În soluționarea problemelor în domeniul apărării și securității, acesta cerut o cooperare clară între structurile de forțe și guvern, la toate nivelurile, precum și crearea unor „condiții decente de lucru” ca o condiție determinantă a dezvoltării întregii organizații militare din Rusia.

 

Președintele rus a mai cerut să nu se permită abateri în indexarea veniturilor militarilor. În ultimii doi ani, acestea au fost majorate cu 8,3%, au fost majorate pensiile militare, din 2016 peste 42.000 de militari au primit locuințe permanente în Forțele Armate și alte structuri, iar aproape 275.000 au primit locuințe oficiale, a amintit acesta.

 

„Peste 405 miliarde de ruble (6,35 miliarde USD) au fost alocate pentru dezvoltarea unui sistem ipotecar de finanțare pentru militari, inclusiv în acest an au fost alocate aproximativ 142 miliarde de ruble”, a adăugat Putin.

 

„Oamenii ar trebui să simtă că, atunci când îndeplinesc cele mai importante (sarcini), departe cămin și de familie, în condiții asociate unui risc crescut și de multe ori poate cu prețul vieții - atunci când îndeplinesc aceste sarcini, oamenii ar trebui să înțeleagă și să simtă protecție din partea patriei, a autorităților și a statului pentru care luptă”, a declarat în final președintele rus.

 

 

 

 

 

Putin: noul program de înzestrare va fi bazat pe creșterea ponderii armamentului de înaltă tehnologie 

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE