25 martie 2019

Sursa: uawire.org

 Președintele rus Vladimir Putin și președintele turc Recep Tayyip Erdogan intenționează să participe la o reuniune pe 8 aprilie, la Moscova.

 

"Șefii celor două state vor organiza o întâlnire a Consiliului de cooperare la nivel înalt", a declarat sâmbătă, 23 martie, secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov.

 

Serviciul de presă al președintelui rus a anunțat mai devreme că o întâlnire a Consiliului de cooperare ruso-turc la nivel înalt, prezidat de cei doi președinți, va avea loc în luna aprilie la Moscova. Putin și Erdogan au fost, de asemenea, de acord să participe la deschiderea Anului Intercultral Rusia-Turcia, pe 8 aprilie, la Teatrul Bolshoi din Moscova.

 

Ultima întâlnire dintre Putin și Erdogan a avut loc pe 14 februarie la Soci, în cadrul summitului trilateral al țărilor garante ale Procesului de la Astana, la care a participat și președintele iranian Hassan Rouhani.

 

 Comentariu BSMAP: Anterior, pe 19 martie, V. Putin l-a invitat pe R.T. Erdogan, să viziteze Crimeea, pentru a participa la deschiderea Moscheei Catedralei din Simferopol. Evident că președintele turc nu a putut onora invitația, evitând astfel să fie primul președinte al unei țări care vizitează Crimeea după anexarea nerecunoscută.

 

Putin și Erdogan se vor întâlni în aprilie la Moscova

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE