15 noiembrie 2019

Sursa: rbc.ua, 112.international

 Pe 14 noiembrie,  la finalul summitului BRICS desfășurat în perioada 13-14 noiembrie în Brazilia, președintele rus Vladimir Putin a declarat că Ucraina și forțele separatiste din Donbas trebuie să dezangajeze forțele de-a lungul întregii linii de contact din Donbas.  

 

"Vedeți, este necesar să dezangajăm trupele de-a lungul întregii linii de contact, astfel încât cel puțin să nu se mai tragă, pentru ca oamenii să nu mai moară", a declarat Putin, subliniind că părțile ar trebui să facă acest lucru cât mai repede posibil.

 

În prezent, Misiunea Specială de Monitorizare (SMM) a OSCE a confirmat finalizarea separării forțelor și echipamentelor din zona nr. 3, în apropierea localității (satului) Petrivske din Donbas.

 

Miercuri, 13 noiembrie, Ministerul de Externe al Ucrainei și reprezentanți ai forțelor separatiste au confirmat finalizarea retragerii pentru separare a forțelor din această zonă.

 

Semnarea “formulei Steinmeier” de către Ucraina este o condiție necesară pentru participarea la summitul în format Normandia. Punerea în aplicare a Planului Steinmeier ar trebui să fie precedată de retragerea trupelor din Donbas în trei zone, urmată de o dezangajare a forțelor la scară mai mare, pe întreaga linie de contact.

 

Întâlnirea în format Normandia (Ucraina, Rusia, Germania, Franța) ar putea avea loc pe 24 sau 26 noiembrie, conform unei surse apropiate aministației ucrainene.

 

În teren, pe 13 noiembrie a început deminarea teritoriilor din Bohdanivka și Petrivske. După prima zi de activitate au fost verificați 700 metri pătrați, fiind găsite și neutralizate șase dispozitive explozive.

 

Comentariu BSMAP: Summitul BRICS reprezintă o conferință anuală pe tema relațiilor internaționale, la care participă șefii de stat și de guvern din cinci țări: Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud. Ediția curentă este cea de-a unsprezecea și s-a desfășurat în Bazil, capitala Braziliei. 

 

 

Putin susține dezangajarea forțelor pe întreaga linie de contact din Dobas

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE