Racitor de vin

vinoteca

Dacă sunteți un iubitor de vin, vă veți dori cu siguranță cel mai bun răcitor de vin, un echipament conceput pentru a păstra băutura rece și a o degusta la temperatura potrivită.

Contrar credinței populare, un răcitor de vinuri nu este conceput pentru a îmbătrâni vinul; dimpotrivă, este un răcitor de sticle care va menține sticlele la temperatura ideală, astfel încât acestea să fie întotdeauna gata de servire.

Cele mai multe dintre aceste module unice sunt reglate pentru a răci vinul la diferite niveluri de răcire, de fapt, unele sunt împărțite în zone, fie pentru a separa vinurile albe de cele roșii, fie pentru a selecta sticlele care vor fi savurate imediat.

În general, există două tipuri de răcitoare de vin, în primul rând cele cu compresor, care sunt perfecte pentru zonele calde și sunt capabile să aducă sticlele la cele mai potrivite temperaturi.

Pe de altă parte, există răcitoare termoelectrice, principalul lor avantaj este că sunt silențioase, dar sunt recomandate mai ales celor care locuiesc în zone reci. Cu toate acestea, ambele tipuri sunt echipamente adecvate și eficiente în cazul în care temperaturile sunt stabile.

Dacă sunteți în căutarea unui răcitor de vinuri care să fie întotdeauna gata cu sticlele în interior la gradele care vă plac cel mai mult, ați ajuns la locul potrivit pentru cele mai bune opțiuni din care puteți alege.

Cele mai bune și mai eficiente răcitoare de vinuri

Care este cel mai bun răcitor de vinuri?

Pentru a-l alege pe cel mai potrivit, trebuie să cunoașteți caracteristicile de bază, cum ar fi intervalul de temperatură pe care îl poate menține, umiditatea pe care o asigură sau capacitatea suportului pentru sticle, deși veți găsi și echipamente care variază în ceea ce privește materialul exterior, dimensiunea rafturilor, designul, calitatea și prețul.

Dar aici, analizând proprietățile și avantajele diferitelor modele, am reușit să facem o listă cu cele mai bune răcitoare de vin pe care le puteți cumpăra, unde veți găsi cu siguranță un echipament perfect adaptat la ceea ce aveți nevoie.

Iată cele mai bune răcitoare de vin:

1. Vinoteca Orbegozo VT 2400

41E1URN9GwL

Vezi pretul Emag

Tipul de refrigerare este termoelectric, deci va fi un echipament care nu va genera mult zgomot în timp ce își face treaba.

La fel ca și cel precedent, este împărțit în două părți, fiecare cu propria temperatură reglabilă. În secțiunea superioară există spațiu pentru 8 sticle cu o temperatură cuprinsă între 7 și 18°C, în timp ce secțiunea inferioară variază între 11 și 18°C, cu o capacitate de 16 vinuri.

De asemenea, structura este metalică, rezistentă și de bună calitate, cu o culoare neagră elegantă, care va pune în valoare spațiul în care o amplasați.

Este un produs care îndeplinește ceea ce așteptați de la el, cu performanțe bune și un raport calitate-preț excelent.

2. Klarstein HEA3-Vinamora

41cZPfrbx1L

Vezi pretul Emag

Caracteristica cea mai specială a acestui produs este că este ecologic. Are cinci rafturi detașabile din oțel, cu iluminare interioară cu LED-uri strălucitoare, care conferă răcitorului de vinuri un aspect atrăgător.

Aparatul este eficient din punct de vedere energetic, silențios și ușor de curățat. Capacitatea sa este pentru 12 sticle și, la o temperatură ambiantă de 30°C, le va răci între 11 și 18°C.

Designul este compact, cu o ușă din sticlă și un panou de control tactil care poate fi configurat cu butoane soft și, de asemenea, dacă preferați să citiți temperatura în grade Fahrenheit, o puteți face.

3. Tristar WR-7508

31P8r-vlhBL

Vezi pretul Emag

Este ideal să îl avem în colțul sufrageriei din casa noastră. Frigiderul este mic, cu o capacitate de opt sticle și răcește cu 16°C sub temperatura ambiantă.

Sistemul său este termoelectric cu eficiență energetică de clasă A. Funcționează rapid, atingând temperatura dorită într-un timp scurt.

Vă va plăcea designul său modern și, dacă îl preferați cu o capacitate mai mare, este disponibil și pentru 12 sticle.

Utilizatorii care îl au deja îl descriu ca fiind un produs bun, perfect pentru ceea ce aveți nevoie, cu un interior spațios și funcționare silențioasă.

4. Vinoteca Lacor 69175

41Lt0pXgxEL

Vezi pretul Emag

Este un produs european cu un design atractiv pe o structură metalică vopsită de o calitate excepțională.

Răcitorul stochează până la 28 de sticle pe șase panouri de aluminiu proiectate inteligent pentru a preveni împiedicarea între sticle. Temperatura este reglabilă între 12 și 18°C.

Veți fi uimit de cât de eficient răspunde acest frigider, chiar și în sezoanele de vară, când temperatura exterioară este de peste 30°C.

Măsoară aproximativ 60 cm înălțime, 30 cm lățime și 35 cm adâncime. Este o piesă robustă, cu un finisaj bun, balamalele sunt rezistente, iar prețul este corect pentru calitatea produsului pe care îl veți primi.

5. Klarstein 10028338

41SqTLaJp9L

Vezi pretul Emag

Caracteristica cea mai atractivă este interiorul modern, iluminat în albastru, cu un corp negru, proiectat pentru a conține până la 12 sticle de vin.

Cel mai bun lucru este că are un consum continuu de energie, confortabil și economic datorită relației sale respectuoase cu mediul înconjurător și, în același timp, este unul dintre cele mai silențioase pe care le puteți obține.

Unitatea are o putere de 70 W, iar temperatura este reglabilă între 10 și 18°C.

Este o mașină făcută pentru a se potrivi nevoilor dvs. și este gata să se potrivească în acele spații mici din casa dvs. datorită dimensiunilor sale compacte de 34 cm lățime x 48 cm înălțime x 50 cm lungime.

6. Orbegozo VT 3000

41NFp0VSJ9L

Vezi pretul Emag

Puterea sa este de 140 W și are o înălțime de aproximativ 98 cm, o lățime de 35 cm și o adâncime de 50 cm, cu o capacitate de 30 de sticle.

Designul are o structură neagră și o margine din oțel cu un finisaj excelent.

Echipamentul funcționează bine, cu o calitate superioară și un preț competitiv. Este mai mult decât ceea ce aveți nevoie și va fi o achiziție foarte satisfăcătoare.

7. Sogo NEV-SS-150

513H5nkBJ9L

Vezi pretul Emag

Dacă vă plac vinurile mai reci, acest model este cel care atinge cele mai scăzute temperaturi.

Acest răcitor de vinuri cu un suport pentru vinuri cu 16 spații reglează temperatura între 7 și 13°C. Nu utilizează un compresor, astfel încât zgomotul pe care îl generează este foarte redus.

Este simplu de utilizat, are doar trei butoane care vor emite un sunet de fiecare dată când le apăsați.

Spre deosebire de alte răcitoare de vin, unul dintre avantajele acestui răcitor este că atinge rapid temperatura dorită, astfel încât nu va dura mult timp pentru a avea vinul așa cum vă place.

8. Răcitor de vin DCG cu capacitate pentru 18 sticle MWS2712- MF48

517DfM6YYSL

Vezi pretul Emag

Oferă o calitate excelentă și cel mai bun lucru este că este cel mai economic din această listă. Designul este modern, cu o ușă din sticlă și o ramă neagră, care va pune în valoare orice spațiu în care îl veți amplasa.

Structura interioară are șase nivele cu curbe pentru a plasa 18 sticle într-un mod stabil, pe lângă lumina interioară care conferă un aspect fin piesei.

Acest răcitor de vin consumă puțină energie și va menține sticlele la temperatura dorită.

Dacă nu doriți să investiți atât de mulți bani, dar doriți să aveți un răcitor de vin de calitate, acesta este echipamentul potrivit pentru dumneavoastră.

9. Klarstein HEA8-Reserva-12-One

01GmVhVRioL

Vezi pretul Emag

Secretul unui vin bun este să îl oferiți la temperatura potrivită, iar cu acest dispozitiv, dvs. și oaspeții dvs. aveți satisfacția garantată.

Dispune de un spațiu pentru 21 de sticle separate în două zone diferite. Prin intermediul unui panou de control și a două afișaje cu LED-uri, veți putea regla ambele părți ale echipamentului în funcție de preferințele dumneavoastră.

Designul este unul dintre cele mai elegante, cu rame din oțel inoxidabil, un mâner argintiu și o ușă din sticlă care vă permite să vedeți interiorul.

Această piesă este una dintre cele mai spațioase și mai elegante pe care le puteți obține, ceea ce o face o investiție care merită.

Care este scopul achiziționării unui dulap de vinuri?

La fel ca laptele, un vin se poate strica, iar schimbările de temperatură sau expunerea la lumină pot crește rata de deteriorare. vinoteca-con-botellas-de-vino

Răcitoarele de vinuri funcționează ca un protector al sticlelor prețioase împotriva elementelor contaminante, oferindu-vă un loc frumos pentru a expune și depozita etichetele vechi de vin.

Acest lucru este destul de important, deoarece o depozitare adecvată poate face diferența în ceea ce privește gustul și corpul vinului dumneavoastră și poate chiar să îi permită acestuia să se dezvolte singur pe măsură ce se maturizează. În același timp, învechirea unei sticle prea mult timp poate distruge acele parfumuri și esențe ascunse.

Pentru georgieni, care se pare că produc vin încă din anul 5000 î.Hr., secretul viticultorului se află sub pământ. Servit în ulcioare după ce sunt recoltați și pregătiți, strugurii și sucul lor sunt apoi îngropați în pământ până în primăvară, când lichidul fermentat era separat de pulpă și servit din nou în ulcioare noi, pentru a fi - din nou - îngropat.

Cu toate acestea, nu este nevoie de un proces atât de complicat, întrebarea de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți un spațiu de depozitare este dacă aveți (sau nu) multe sticle - deci ar trebui să luați în considerare dimensiunea spațiului -, dacă locuiți într-un loc cu un climat uscat sau umed și perioada de timp pentru care veți depozita vinul.

În funcție de nevoile dumneavoastră, vă puteți construi propria pivniță de vinuri care să îndeplinească toate aceste trei specificații. Știm cu toții că vinul este un cadou perfect, iar dulapurile pentru vinuri oferă locul perfect pentru a plasa aceste cadouri viitoare.

Care este diferența dintre un răcitor de vin și un răcitor de vin?

Un răcitor de vinuri este un spațiu dedicat pentru depozitarea vinului. Acesta poate fi în pivniță, sub scări sau chiar în dulap. Folosit împreună cu un sistem de răcire și cu rafturi adecvate, vinul va fi depozitat în condiții optime pentru o învechire pe termen lung.

Condițiile pentru o depozitare pe termen lung reușită includ o temperatură constantă între 12 și 14 grade Celsius, controlul umidității, întunericul și lipsa de vibrații. De la câteva sute până la mii de sticle pot fi depozitate în siguranță în răcitoare de vin, cu sisteme de răcire și umidificatoare.

Pe de altă parte, un răcitor menține pur și simplu o temperatură constantă și este utilizat pentru a depozita vinul pentru perioade scurte de timp la temperaturi adecvate. Acesta nu este conceput pentru condiții optime de învechire și diferă de temperaturile de depozitare pe termen lung.

Alegerea pivniței de vinuri: răcită sau pasivă

Poate că cea mai importantă decizie în planificarea depozitării vinului este dacă ar trebui să investiți într-o unitate cu climă controlată sau să vă bazați pe mama natură - temperatura ambiantă - pentru a realiza acest proces.

Răspunsul este că nu este niciodată o idee rea să depozitați vinul într-un loc întunecos și răcoros. Acestea fiind spuse, există o serie de factori care vă pot afecta decizia finală. Doriți să îi cunoașteți?

Dar, mai întâi, aruncați o privire la câteva definiții rapide

Pivniță de vin pasivă

Acestea sunt pereți de vin, camere sau alte locuri de depozitare care folosesc temperatura camerei în loc de aer condiționat. Acest lucru înseamnă pur și simplu că nu se modifică condițiile din încăpere pentru a beneficia de băutură. Pivnițele de vin pasive se găsesc de obicei în subsoluri, dulapuri și alte locuri ferite de razele soarelui.

Vitrine pentru vinuri refrigerate

Acestea sunt vitrine care folosesc tehnologia pentru a aduce vinul în condiții optime. Cu sistemele potrivite și izolarea zonei, acest răcitor de vinuri poate fi setat la temperatura și nivelul de umiditate perfecte pentru a asigura că vinul este învechit în condiții excelente.

Ce mizerie! Deci, de ce tip de răcitor de vin am nevoie?

Există diferite considerente care pot conduce la această decizie. Cel mai important este să știți ce fel de vinuri intenționați să depozitați.

Dacă, de exemplu, cumpărați un vin ieftin pentru o cină cu pizza de joi seara, depozitarea pe termen lung nu este nici pe departe importantă. Trebuie doar să păstrați aceste vinuri departe de soare și de căldură pentru a le păstra perfecte pe termen scurt.

Dacă, pe de altă parte, aveți un vânzător care face recomandări avangardiste cu băuturi din Bordeaux sau Piemont, atunci, prin toate mijloacele, ar trebui să luați în considerare o învechire continuă pentru perioade mai lungi de timp.

În acest caz, vă recomand cu tărie să acordați la fel de multă planificare și atenție zonei de depozitare ca și vinurilor. Nu este nimic mai rău decât să bei un vin Bordeaux scump și foarte vechi care are gustul unei băuturi cu dopuri, rezultat al unei îngrijiri necorespunzătoare.

Alte aspecte importante de luat în considerare

Costul total al proiectului

Adăugarea unui sistem de răcire și o izolație adecvată pot adăuga câteva mii de euro la bugetul dumneavoastră.

Accesul la interiorul pereților

Dacă pereții sunt deja realizați, izolarea corespunzătoare a unui sistem de răcire necesită îndepărtarea cimentului sau a altor materiale. Dacă începeți de la zero, acest proces este mult mai ușor.

Colecția dumneavoastră în viitor

Dacă în prezent depozitați doar vinuri de zi cu zi, dar aveți planuri de a deveni un colecționar de vinuri fine, luați în considerare extinderea depozitării - sau lăsați o cameră pentru aceasta - astfel încât obiceiurile dumneavoastră în materie de vinuri să poată crește în interiorul camerei dumneavoastră.

6 beneficii de a avea propria pivniță de vinuri acasă

Acest obicei al vinului nu este doar pentru cei înstăriți. Din ce în ce mai mulți oameni devin interesați de vin atât ca hobby, cât și ca investiție. Pivnițele de vin au devenit din ce în ce mai populare pentru mulți oameni. Dacă ați aruncat vreodată o sticlă pentru că nu avea gust bun, atunci știți cât de importantă este îngrijirea.

Păstrează vinul intact

Vinul este perisabil. Este un produs natural, așa că se poate deteriora dacă este expus la căldură, la lumină sau dacă este depozitat într-un loc în care factori precum temperatura și umiditatea fluctuează. Chiar și o climă blândă poate strica un vin bun.

Atunci când este depozitat în mod corespunzător, calitatea vinului poate fi păstrată sau chiar îmbunătățită, acesta fiind unul dintre motivele principale pentru care cei mai buni degustători de vinuri au răcitoare de vin.

Frigiderele sunt utile doar pentru amatorii care doresc să își păstreze vinurile pentru o perioadă scurtă de timp înainte de a le consuma. Pivnița de vinuri este destinată celor care își păstrează băuturile ani de zile. În timp, un vin bine păstrat poate dezvolta o aromă și un gust mai complex.

Temperatura ideală pentru orice răcitor de vin este de 13 grade Celsius sau puțin mai scăzută. Umiditatea excesivă poate deteriora dopurile de plută, ceea ce, în cele din urmă, provoacă oxidarea și spargerea. Umiditatea ideală pentru conservarea acestor dopuri este cuprinsă între 50 și 70 la sută.

Oferă protecție împotriva vibrațiilor

Vinurile roșii elimină sedimentele pe măsură ce îmbătrânesc; vibrațiile din mediul înconjurător pot deteriora aceste sedimente și diminua calitatea vinului. Studiile au arătat că un mediu plin de vibrații poate reduce calitatea vinului în mai puțin de 18 luni.

Unul dintre avantajele răcitoarelor de vin este că protejează sticlele de vibrațiile produse fie de mișcările umane, fie de utilaje. Odată ce ați așezat o sticlă cu capul în jos pentru depozitare, aceasta nu trebuie să se mai miște până când nu sunteți gata să o deschideți.

Păstrați-vă colecția organizată

Acest dulap pentru vinuri este deosebit de important dacă dețineți o colecție mare sau dacă intenționați să aveți una. Aceste produse vă permit să vă păstrați întregul inventar într-un singur loc, precum și toate accesoriile care îl însoțesc.

Accesul ușor la toate vinurile dvs. vă poate ușura sarcina de a vă gestiona colecția, deoarece vă puteți depozita și organiza vinurile cu o ușurință relativă. Cu o colecție organizată, veți fi mai conștienți de vinurile pe care le aveți, ceea ce înseamnă că le puteți alege în funcție de calitatea lor.

Veți putea economisi bani

Dacă aveți un loc sigur pentru a vă depozita sticlele, înseamnă că puteți cumpăra cantități mai mari de vin. Cumpărarea în cantitate vă permite să plătiți mai puțin pe sticlă. De asemenea, puteți profita de orice reduceri, cumpărând în vrac la prețuri reduse.

Veți genera profituri pe termen lung

Când aveți o cramă, puteți investi în siguranță în vinuri mai scumpe și de calitate superioară. Dacă aveți un loc unde să vă depozitați sticlele în mod corespunzător, înseamnă că prețul acestora se poate aprecia, ceea ce vă aduce un profit atunci când le vindeți.

De asemenea, puteți face bani vânzând casa dvs. cu o pivniță de vinuri instalată în mod profesionist. Pentru mulți cumpărători, aceste produse reprezintă un plus pentru orice proprietate. Un degustător de vinuri respectat este capabil să plătească o sumă considerabilă de bani adăugată doar pentru confortul de a avea o pivniță de vinuri deja încorporată în casă.

Adăugați decor și stil casei

Aceste dulapuri pentru vinuri nu sunt doar un accesoriu utilitar pentru casă, ci și o investiție estetică considerabilă. Nu uitați că investiți și în casa dumneavoastră. Atunci când acest răcitor de vinuri este instalat de un profesionist potrivit, veți avea posibilitatea de a alege componentele care se potrivesc cel mai bine gustului dumneavoastră.

De ce am nevoie de o unitate de răcire a vinului?

Procesul de învechire a vinului poate fi un concept dificil de înțeles pe deplin, deoarece vinul în sine este un pic temperamental prin natura sa. Această băutură are o mulțime de dușmani care îi pot afecta evoluția - unii dintre acești dușmani care au un impact major sunt temperatura, umiditatea, lumina și curățenia aerului.

Majoritatea locuințelor sau a spațiilor comune nu sunt potrivite pentru depozitarea adecvată a acestor sticle, astfel încât investiția într-un răcitor de vinuri sau un frigider controlat este o parte esențială a acestui proces.

Consistența și volatilitatea climei din pivnița sau garderoba dumneavoastră joacă un rol determinant în optimizarea gustului și dezvoltarea esențelor și aromelor intrinseci ale vinului, care pot fi în cele din urmă deteriorate dacă condițiile nu sunt optime. Un climat foarte cald - mai ridicat decât cel recomandat - va face ca esența să devină opacă, ceea ce va duce la amestecarea dopului cu aroma lichidului.

După cum s-a menționat mai sus, aceste răcitoare de vinuri oferă o stabilitate și o constanță a nivelurilor exogene care au o mare influență asupra capacității de învechire a băuturii, atenuând efectele oricărei inconsecvențe în ceea ce privește clima sau umiditatea și permițând păstrarea sticlelor într-un loc sigur.

Ce vin roșu ieftin ar putea fi învechit în mod corespunzător într-o pivniță de vinuri?

Băuturile roșii din sudul Madiranului sau din Minervois, în Franța, ar trebui să se învechească în mod corespunzător timp de peste 10 ani, la un cost relativ scăzut în comparație cu Napa Cabs sau cu etichetele din Bordeaux.

Un vin spaniol destul de bun, numit Bodegas Castano Hecula Yecla, are un preț mult sub 10 euro și se învechește cu ușurință mai mult de 10 ani. Unele băuturi de tip cabernet sauvignon din Haut-Medoc sunt, de asemenea, o alegere bună.

Care este cel mai bun răcitor de vin electric pentru a stoca 20 sau 30 de sticle?

În funcție de condițiile din încăpere, este important de știut că modelele termoelectrice răcesc la -28 grade Celsius față de temperatura camerei. În plus, îmbunătățirile recente ale acestor aparate reduc vibrațiile tipice ale frigiderului de bucătărie standard. O opțiune bună este răcitorul Kalamera cu 28 de sticle.

Care este costul standard pentru construirea, depozitarea și întreținerea unei crame private?

Pentru a crea unul dintre aceste spații, ai nevoie de minimum 2 500 de euro, dacă o faci cum trebuie - fără manoperă și fără sticle. O unitate de răcire decentă pentru aproximativ 400 de sticle vă va costa în jur de 1000 de euro, în timp ce cele mai ieftine rafturi vă pot costa în jur de 1 euro pe sticlă.

Adăugați alte cheltuieli suplimentare, cum ar fi lucrările electrice, izolarea cu vapori, izolația, pardoseala, acoperirea pereților, înfrumusețarea și etanșarea la intemperii. Toate aceste materiale se pot ridica la aproximativ 800 de euro, la care se adaugă încă 500 de euro pentru o ușă exterioară bună.

Inventarul depinde în principiu de tipul de băutură pe care doriți să o depozitați, puteți găsi unități la un preț de 2 euro, până la etichete mult mai elaborate care pot ajunge cu ușurință la o valoare de 200 de euro. Astfel, în funcție de colecția dumneavoastră, suma poate crește sau scădea.

În ceea ce privește întreținerea, nu se pot spune prea multe, în afară de curățarea din când în când a unității de răcire. Dincolo de asta, practic înlocuiește vinul pe care îl bei - deși acest lucru intră în secțiunea de inventar.

Pot să-mi învechesc vinurile într-un răcitor de vinuri standard?

Deschiderea și închiderea ușii frigiderului va produce mici modificări ale temperaturii sticlelor de șampanie sau de vin. Am spus deja că menținerea unei temperaturi constante este cheia pentru a oferi o longevitate optimă acelor sticle speciale pe care le prețuiți atât de mult. Personal, nu aș recomanda această opțiune.