Radio pentru santier

mejor-radio-para-obras

Într-o zi lungă și grea, plină de beton și găurire, nimic nu mă concentrează mai bine decât un concert de Guns N' Roses pe fundal. De aceea, a devenit esențial pentru mine să am cel mai bun radio de șantier pe fiecare șantier.

De când le-am descoperit, nu mai pierd iPod-uri din cauza ecranelor ciobite și nici nu mai sunt nevoit să recurg la protecții din plastic pentru dispozitiv care sfârșesc prin a reduce puterea volumului.

Vă avertizăm, poate că nu este o investiție mică, dar merită dacă sunteți un dependent de muncă grea și, pentru că sunt atât de rezistente și zgomotoase, le puteți folosi și în grădină sau la un picnic pentru a distra întreaga familie.

Nimic nu poate merge prost atunci când cumpărați un dispozitiv electronic conceput pentru a rezista la lovituri, căderi și pentru a dura mult timp.

Nici alegerea unui radio bun pentru atelier și pentru sarcini grele nu este atât de ușoară, vă avertizez. Cu toate acestea, dacă ați ajuns până aici, sarcina va fi mult mai ușoară.

Unul dintre lucrurile pe care trebuie să le cunoașteți pentru a face o achiziție bună cu aceste articole este faptul că calitatea sunetului este foarte importantă, deoarece puterea sa va concura cu tunetul unui burghiu, al unui cutter sau al unui mixer industrial.

După aceea, vă puteți îngrijora de capacitatea de reglare a posturilor, de tipurile de intrare suplimentare, de afișarea pe ecran, de funcționarea cadranelor și a butoanelor și chiar dacă are sau nu ora militară.

În cele din urmă, unul dintre cele mai mari secrete pentru ca lecția dumneavoastră să fie cu adevărat reușită este să cunoașteți și să fiți pregătiți pentru tipul de sursă de alimentare necesară. De exemplu, unele modele nu includ baterii, iar altele necesită adaptoare de alimentare. Dacă aveți acest lucru în minte, aruncați o privire la aceste modele.

Cele mai bune radiouri de șantier

Iată dintre cele mai bune radiouri de șantier:

1. Radio de șantier de 300 W Bosch Professional GML 50

Cu subwoofer și telecomandă

318ltvapAOL

Vezi pretul Emag

Pentru toți profesioniștii, dar și pentru amatorii din domeniul construcțiilor și al mecanicii, precum și pentru cei care lucrează singuri, este important să se simtă însoțiți și inspirați de muzica preferată și chiar de știrile locale. Aceste elemente, oricât de simple ar părea, sunt capabile să vă ajute să mențineți un ritm bun în tot ceea ce întreprindeți.

În acest sens, renumita marcă Bosch Professional le oferă utilizatorilor săi modelul GML50 pentru stații radio la fața locului. Cu o putere puternică de 50 de wați, oferă un sunet omnidirecțional de neegalat. Una dintre particularitățile sale este că vine cu un subwoofer integrat plus 4 difuzoare, ideal pentru a asculta tot ce puteți asculta la posturile de radio, dar și ceea ce redați pe sistemul MP3. Acesta are un încărcător de baterii, o telecomandă și numeroase porturi de conectare.

2. Difuzor Bluetooth DeWalt DCR006-XJ XR

Una dintre cele mai compacte

51LsKSubAVL

Vezi pretul Emag

Continuând analiza produselor selectate pentru această recenzie vine rândul prestigioasei companii DeWalt, care din 1922 prezintă inovații și soluții în lumea sculelor și dispozitivelor pentru industria construcțiilor.

De data aceasta este vorba despre o boxă durabilă și robustă, proiectată și optimizată pentru a vă permite să ascultați cea mai bună muzică în timp ce vă aflați în atelierul de tâmplărie, efectuați lucrări mecanice sau în timpul lucrărilor de zidărie. Dispozitivul este alimentat de baterii de 10,8 V și este destinat exclusiv utilizării Bluetooth 4.0.

Una dintre caracteristicile care vă va surprinde este că este un dispozitiv compact și atrăgător datorită combinației de galben și negru; este alimentat de o sursă de alimentare de curent alternativ și cântărește doar 2,8 kg, ceea ce îl face portabil. În cele din urmă vă pot spune că atunci când cumpărați un produs Dewalt , aveți garanția solidității și a satisfacției.

3. CLATRONIC BR 836

Rezistent la șocuri și stropi

41N1PWbA7pL

Vezi pretul Emag

Ultimul, dar nu cel din urmă din această selecție este radioul de șantier super compact și portabil de la noul producător Clatronic cu modelul BR 836. Acesta a fost conceput special pentru mediile industriale și de atelier, unde uneltele și materialele folosite zilnic ar putea pune în pericol telefonul mobil, pe care îl folosiți pentru a asculta muzică în alte medii.

Pe lângă portabilitatea sa datorată dimensiunilor sale de 17,2 x 17,2 x 22,5 cm și greutatea de 1,35 kg, are un mâner de transport și o carcasă rezistentă la stropi și șocuri. Un alt aspect care caracterizează acest dispozitiv este faptul că a fost proiectat cu un afișaj LCD durabil și un indicator luminos LED pentru a notifica starea de încărcare.

În ceea ce privește sunetul, conectivitatea se face prin intermediul unui port USB; reglarea sunetului posturilor funcționează perfect.

4. Radio de șantier DeWalt DCR016-QW

Putere în volum

51FtQ5BXfxL

Vezi pretul Emag

Acesta este unul dintre cele mai robuste și mai rezistente modele dintre toate. Ceea ce îmi place cel mai mult la acest radio este că îl poți auzi clar tot timpul, fie că este vorba de tonurile înalte ale lui Freddie Mercury sau de basul unei linii de bas bune.

De asemenea, are o intrare auxiliară pentru a reda orice muzică personală și poate fi comutat între alimentarea de la rețea și un acumulator litiu-ion. Dar cel mai bun lucru este că protecția în formă de cușcă asigură o siguranță maximă.

5. Makita DMR107 radio de șantier

Include baterii

41mFzTym1wL

Vezi pretul Emag

Acest player este destul de modern și funcțional în același timp. Este compact, dar are totuși un cadru robust, astfel încât nu contează dacă este răsturnat într-un accident. În ceea ce privește performanța, are o baterie de 7,2 V și 18 V care durează destul de multe ore - o zi de 12 ore fără preîncărcare, garantez.

Un alt avantaj este butonul de scanare, posibilitatea de a avea 5 posturi care pot fi pre-salvate și o intrare suplimentară compatibilă cu playerele MP3 .

6. Radio de lucru portabil profesional GPB de la Bosch

10 memorii de stații

51wm-q8oZSL

Vezi pretul Emag

Cu un stil și o calitate puternice, este surprinzător de accesibil. Oferă unul dintre cele mai bune sunete pe care le puteți avea, chiar și în gama de redare obișnuită. Acest lucru este posibil datorită celor două difuzoare de 5 W care realizează un sunet stereo și a butonului său de egalizare pentru a atenua distorsiunile.

Bateria sa nu este inclusă, dar funcționează perfect conectat la adaptorul său și dacă aveți deja câteva baterii acasă, nu veți avea probleme. În plus, are rezistență garantată la căderi.

7. Radio de încărcare Stanley FMC770B-QW

Compact și ușor

41Ir3FPRecL

Vezi pretul Emag

Merită pentru că este mai puțin costisitor și practic decât un cadru mare de fier pentru muzică. Dar nu numai că vine cu ușurință și economie, ci include și mult dorita funcție bluetooth pentru a trimite semnale de la un computer, telefon mobil sau tabletă.

Totul este acționat de butoane foarte practice, iar ceasul său păstrează ora indiferent dacă este deconectat de la sursa de alimentare. Nu veți putea să vă încărcați telefonul, dar puteți asculta muzică cu un cablu de pe el. Și, bineînțeles, include o antenă FM pentru o conexiune radio decentă.

Ghid de cumpărare: Cele mai bune radiouri de șantier

De ce aveți nevoie de un radio de șantier?

Dacă ați încercat deja să lucrați din greu cu un radio obișnuit, fie acasă, fie pe un șantier mare de construcții , probabil că nu vă puneți această întrebare, dar începătorii trebuie să știe mai multe.mejor-radio-para-obras

O muzică bună pentru inspirație sau pentru a asculta ce se întâmplă în lume este cea mai bună companie în muncile singuratice, de rutină sau de lungă durată, cum ar fi cea de muncitor sau de om de serviciu. Problema este că nu orice radio va fi eficient și sigur în astfel de condiții rustice.

Majoritatea jucătorilor nu vor avea suficientă putere pentru a depăși zgomotul produs de unelte sau utilaje grele. Deci, din acest punct de vedere, nu vă va fi de mare folos, deoarece nu veți putea urmări versurile unui cântec, dacă asta este ceea ce căutați.

Dar asta nu e tot. Chiar mai importantă este siguranța dumneavoastră, un radio obișnuit poate fi un potențial pericol într-o zonă de lucru și nimeni nu dorește ca o conexiune inutilă sau o scânteie să provoace un șoc electric doar pentru că ne dorim să avem muzică lângă noi.

Din fericire, acesta este principalul obiectiv al pieței de radiouri pentru șantiere de construcții, deoarece acestea sunt capabile să cânte cu voce tare fără ca semnalul, cablajul sau componentele interne să fie expuse la deteriorări ușoare sau la interferențe electrice.

De asemenea, un radio de marfă va dura mai mult timp, deoarece praful, vopseaua și orice alte resturi industriale nu vor pătrunde și nu vor afecta funcționarea sa obișnuită.

Ce radio de șantier va fi cel mai potrivit pentru cazul dumneavoastră?

Desigur, nu toate modelele sunt egale și nu se concentrează pe aceleași puncte forte. Un radio pentru un șantier de construcții arhitectural de mari dimensiuni va trebui să fie destul de puternic dacă doriți ca tot personalul să se bucure de motivația muzicală.

Pe de altă parte, dacă sunteți în căutarea unui companion mic și practic pentru serile de bricolaj în garaj sau pe terasă, ar fi mai bine să vă concentrați asupra unei bune mobilități și a unei construcții robuste.

Dar, în orice caz, cel mai bine este să vă puneți două întrebări cheie care vă vor ajuta cu siguranță să luați o decizie bună.

Ce fel de muzică doriți să ascultați?

Nu ne referim la genul de muzică pe care îl preferați, puteți asculta jazz, rock sau pop dacă preferați, dar ceea ce ar trebui să luați în considerare este modul în care vă place să consumați acea muzică.

Pentru cei care sunt mai pretențioși și cărora le place să asculte liste de redare personale sau recomandări Spotify, de exemplu, puteți obține dispozitive care acceptă conexiuni de la dispozitive mobile și aplicații muzicale prin bluetooth.

Iar dacă sunteți mai de modă veche și vă place să fiți uimit sau să vă țineți la curent cu cele mai recente hituri, veți fi încântați să aflați că marea majoritate a formatelor radio de lucru pot fi conectate la posturi FM și chiar AM.

Pentru ca aceste sisteme analogice să fie mai eficiente, puteți opta pentru funcții mai specifice, cum ar fi posibilitatea de a vă salva posturile preferate ca presetări, astfel încât să nu mai fie nevoie să le selectați manual la începutul fiecărei zile.

Este disponibilă și funcția de scanare a posturilor, astfel încât posturile să poată fi acordate automat și clar atunci când vă aflați în locuri cu acoperire slabă.

Doriți să încărcați și alte dispozitive cu acest radio?

Dacă aveți de gând să aveți un dispozitiv atât de mare și de zgomotos la locul de muncă, de ce să nu-l folosiți ca stație de încărcare pentru alte emițătoare electronice?

Dacă folosiți aceeași marcă pentru mai multe dispozitive, le puteți conecta pe toate la același instrument de încărcare, un exemplu practic fiind o lampă de masă mică. Trebuie doar să vă amintiți să conectați bateria centrală a radioului la rețeaua electrică, astfel încât acesta să aibă o putere de 100 de grade în fiecare zi.

Caracteristici comune

Aparatele de radio de mare putere funcționează cu 120 V AC sau cu baterii separate. Acestea pot fi alimentate chiar și de mai multe tipuri de tensiune sau de pachete de ioni, cum ar fi M18 sau NiCd.

Modelele care se conectează la o priză au o conexiune standard, iar cablul poate fi pliat și depozitat într-un compartiment special din partea inferioară sau din spate.

Un alt mod de a identifica și caracteriza rapid casetofoanele de garaj este faptul că acestea tind să fie mai grele și mai voluminoase datorită protecției externe și structurii robuste.

Nivelul de apărare poate varia de la o simplă acoperire de colț până la un exoschelet. În cele mai bune versiuni ale sale, acesta constă într-un cadru tubular care înconjoară întregul echipament și îl împiedică să se răstoarne sau să se rupă în cazul unei căderi de pe o schelă înaltă.

În ciuda faptului că sunt mult mai robuste datorită acestor măsuri de protecție, vestea bună este că acestea includ și mânere de transport, astfel încât mobilitatea lor nu este afectată de dimensiunile mari.

Butoane, cadrane și ecrane

Deși poate vi se pare foarte demodat, îmi plac modelele care au cadrane rotative pentru a mări sau micșora volumul, este cel mai practic mod de a face acest lucru fără a pierde timpul. Cu toate acestea, dacă sunteți un pic mai modern, puteți opta pentru butoanele de mărire sau micșorare a volumului, ceea ce permite o mai mare precizie.

Indiferent de numărul de butoane sau de destinația lor, acestea sunt de obicei mari și cauciucate, astfel încât să fie ușor de apăsat chiar și cu o mănușă de lucru.

Veți găsi, de asemenea, un afișaj LCD retroiluminat care indică postul de radio acordat sau sursa de muzică utilizată, volumul, ora și nivelul bateriei, deși fiecare format poate include elemente diferite care sunt afișate pe panoul digital.

Acordor de radio

Am lucrat odată într-un subsol și nu am putut asculta decât un program de muzică pentru copii - ce după-amiază ciudată. Așadar, dacă aveți de gând să folosiți radioul pentru a asculta un anumit program sau post de radio, este important să vă asigurați că modelul dvs. are puterea necesară pentru a putea capta semnalul respectiv.

Din acest motiv este bine să se asigure o antenă integrată cu putere de recepție.

În plus, unele modele pe care le-am deținut vă permit, de asemenea, să schimbați formatul audio de la 'mono' la 'stereo', un lucru care poate părea inutil la început, dar care apoi își dovedește funcționalitatea adăugând claritate unei melodii și eliminând distorsiunile sau vibrațiile din sunet.

Căutarea și scanarea

Când ajung pe un nou șantier, unul dintre primele lucruri pe care le fac este să caut stațiile de rock disponibile în zonă. Există două moduri de a face această scanare.

Prima modalitate este o simplă căutare, o opțiune disponibilă pe aproape orice model. Aici trebuie doar să apăsați un buton pentru a acorda următorul post disponibil, cu un număr în sus sau în jos.

Următoarea alternativă este o scanare rapidă. Este mult mai practic pentru a începe ziua, dar nu este întotdeauna prezent.

Cu această formulă, radioul caută stațiile care intră în zonă și se oprește acolo pentru câteva secunde. Când ascultăm unul care ne place, trebuie doar să apăsăm același buton de scanare și se va opri.

Intrări auxiliare

Deși este un radio, nu înseamnă că tot ce trebuie să ascultați sunt posturi. La fel ca și playerele obișnuite, acestea includ conexiuni pentru MP3, port CD, intrare pentru telefon mobil, tabletă și chiar un port pentru o memorie SD sau USB.

Compartimente

Pe lângă butoanele și ecranele sale, veți găsi compartimente care servesc la adăpostirea, depozitarea și protejarea dispozitivelor mobile externe pe care le conectați, a bateriei și a porturilor de conectare.

Aceste secțiuni sunt sigilate pentru securitate și durabilitate și pot fi prevăzute și cu benzi de fixare.

Conectivitate Bluetooth

Cumpărați un radio compatibil Bluetooth. Această legătură radio permite semnalului muzical să ajungă în locuri unde radioul nu ajunge, cum ar fi garajele închise.

Îmi place să-mi folosesc iPod-ul cu muzică și să-l las ascuns în rucsac. Garantez că acest format nu are interferențe și o calitate foarte bună de redare.

Egalizat

Această funcție se referă la calitatea tonurilor implicate în fiecare tip de muzică pe care o ascultăm.

Posibilitatea de a mări bass și treble sau bass și treble în funcție de ceea ce ascultăm ajută ca sunetele să nu interfereze cu zgomotele unei construcții.

Cum sună radiourile?

Măsurarea intensității sonore

Este vorba despre cât de tare și de zgomotos este radioul și despre nivelul de volum pe care îl poate atinge. În aceste modele rustice, cele mai multe dintre ele includ suficientă putere în difuzoarele lor .

Problema este că, uneori, locurile noastre de muncă sunt foarte diverse și au interferențe de sunet electric și avem nevoie de căști de protecție care ne limitează auzul.

Pentru cazuri extreme, vă pot recomanda să cumpărați aparate auditive care, pe lângă protecție, pot reda și muzica noastră preferată prin Bluetooth.

Calitatea sunetului

Primul lucru pe care îl pierdeți cu zgomotul de construcție este basul, iar dacă adăugați difuzoare mici, atunci gama largă de bas se pierde cu totul.

În calitate de fan rock, acest lucru mă enervează, deoarece este una dintre părțile mele preferate dintr-un cântec. Din fericire, aceste radiouri includ difuzoare mari, capabile să producă un bas bun.

Ce fel de sursă de energie este necesară?

Cel mai recomandat este să cumpărați un radio care se integrează perfect cu stația de lucru. Acest lucru implică alegerea aceluiași producător sau a unor modele compatibile.

Trebuie să știți că nu toate modelele folosesc aceleași baterii și nici nu funcționează la fel cu surse de alimentare obișnuite. Pregătiți-vă să cumpărați un adaptor, dacă este necesar, sau o baterie, dacă aceasta nu este inclusă în produsul ales.

Unealtă cu unealtă

Pentru a face o bună comparație trebuie să luați în considerare fiecare element în parte și să verificați dacă opțiunea preferată are tot ceea ce vă trebuie pentru a avea performanțe excelente.

O idee bună este să începeți prin a vă asigura că ascultați în aer liber, numărul de intrări ale dispozitivelor mobile, volumul maxim , distorsiunea percepută și, în final, numărul de posturi pe care le puteți recepționa.

În ceea ce privește tipul de difuzor, puteți alege între un singur format, stereo mare sau stereo mic.

3 beneficii ale unui radio la locul de muncă

Divertisment

Munca manuală și încărcare poate fi monotonă, de rutină și chiar plictisitoare, dar nimic nu te va înveseli mai mult decât o muzică puternică sau un program interesant care să facă fiecare zi diferită.

Aceasta este principala motivație pentru a avea un radio la locul de muncă și, dacă este un loc comun, poate fi un element excelent de relație de lucru și o motivație comună.

Educație

Conectarea la mediul înconjurător ne oferă un punct de informare și de noutate. Un program radio bun ne poate pune în mișcare neuronii în timp ce mâinile noastre își fac treaba cu materialele.

Puteți găsi tot felul de informații audio, chiar și un radio cu conexiune la tabletă poate reda o carte audio completă la locul de muncă, dacă doriți.

Mai puțin stres

S-a dovedit că, în fața stresului și a oboselii zilnice de la locul de muncă, un element precum muzica relaxantă sau motivantă poate fi soluția pentru mai multă performanță și fericire la locul de muncă.