Radio portabil

radio-digital-portátil

S-a născut ca un dispozitiv de însoțire și rămâne și astăzi un dispozitiv prin excelență. Da, mă refer la radio. Și cine a spus că programele de radio sunt pentru bătrâni? Acestea sunt informative și, de asemenea, foarte distractive. Așadar, pentru a înveseli o excursie sau pentru a fi la curent cu știrile în timp ce faceți camping în mijlocul pustietății, trebuie să aveți cel mai bun radio digital portabil de pe piață.

Care este cel mai bun radio digital portabil?

În ciuda a ceea ce mulți ar putea spune, radioul refuză să moară. Un model digital portabil este întotdeauna un cadou bun sau un excelent companion personal pentru sport, camping sau activități zilnice.

Înainte de orice, este necesar să aveți în vedere nevoile dumneavoastră ca și consumator pentru a face o selecție de zece. Doriți un radio multibandă ? În timp ce pentru unii presetările sunt importante, deoarece aceștia ascultă doar anumite canale, alții sunt mai preocupați de durata de viață a bateriei. Privind cu atenție aceste caracteristici vă va permite să obțineți un model care merită fiecare bănuț cheltuit.

Iată cele mai bune radiouri digitale portabile :

1. Sangean DT-250 radio portabil

Include ceas

5104-KJxsNL

Vezi pretul Emag

Radioul analogic , uriaș și greu de yaya ta este de domeniul trecutului. Acest radio portabil este ideal pentru a vă însoți la sala de sport sau pentru a alerga în aer. Puteți asculta programul de radio preferat de unul singur, cu căștile incluse, sau puteți asculta știrile sau muzica prin difuzoare împreună cu familia sau prietenii. Are un afișaj LCD cu iluminare de fundal, ceas și indicator de baterie descărcată.

2. Radio digital portabil Sony ICF-P26

Cu curea de mână

4129+n8I17L

Vezi pretul Emag

Este vorba despre un model vertical compact, complet negru și cu un design destul de minimalist, care are integrat un radio AM/FM de acord . Are un difuzor, dar în același timp are și o mufă dedicată pentru căști pentru ascultare personală. Are indicatori LED de reglare și de stare de încărcare. Funcționează cu doar două baterii AA.

3. Radio de buzunar Avantree SP850 cu Bluetooth

Le face pe toate!

41Ps3LL20BL

Vezi pretul Emag

Dispune de căutare și stocare automată și manuală a canalelor. În plus, puteți conecta cablul USB ca o antenă pentru a crește semnalul în zonele închise. De asemenea, are un sunet fantastic, cu șase moduri de egalizare. Datorită conectivității sale Bluetooth, puteți conecta căști wireless sau poate deveni o super boxă pentru playerul dvs. muzical, tableta sau telefonul mobil.

4. Radio digital portabil Sytech SY1639RJ

Gata de plecare

41aE5lOPl-L

Vezi pretul Emag

Dacă vorbim despre modernitate, acest radio digital portabil are un design super modern și simplu în același timp. De culoare neagră, cu o margine roșie foarte cool, este compact și ușor. Acest radio FM digital PLL are un ecran cu LED-uri care afișează numere mari, precum și căutare și memorare automată a posturilor și un slot Micro SD care vă permite să redați fișiere MP4.

5. Radio de buzunar Retekess PR12 cu baterie reîncărcabilă

Recepție mai stabilă a semnalului

51A8SNzRaJL

Vezi pretul Emag

Afișajul digital LCD retroiluminat al acestui radio digital portabil arată clar frecvența ascultată și nivelul bateriei. Este destul de rezistent, datorită carcasei sale din ABS. Are difuzoare de înaltă calitate, cu sunet clar, puternic și de calitate. Acesta poate fi controlat la o varietate de 16 niveluri de volum. În plus, are un slot pentru carduri SD.

6. Radio digital de buzunar cu difuzor PRUNUS DEGEN-DE333

Ușor de utilizat

41jPf0ljz3L

Vezi pretul Emag

Dispune de o antenă magnetică internă și de o antenă externă retractabilă, care optimizează recepția semnalului oriunde și oricând. Are un design portabil și ușor, ceea ce îl face ușor de transportat. În plus, vine cu o geantă portabilă. Dar, în plus, este atât de simplu încât funcționează cu doar trei butoane care vă permit să reglați nivelul volumului, tunerul de semnal și să porniți și să acordați.

7. Radio digital portabil Elbe RF-93

Ceas deșteptător încorporat

41X3p18NhjL

Vezi pretul Emag

Are ce e mai bun din ambele lumi, deoarece include un difuzor puternic și o mufă pentru căști. De asemenea, permite scanarea automată sau manuală a memoriei și are o memorie pentru 10 posturi AM și 10 posturi FM, 20 în total. Acest radio digital este la fel de portabil și ușor de transportat pe cât de mult doriți, datorită dimensiunilor sale, curelei de mână și a clemei pentru pantaloni.

Comparație: cele mai bune radiouri digitale portabile

Ce este un radio AM FM?

radios-digitales-portátiles-300x300

Radioul AM FM există de zeci de ani și este relevant și astăzi. Este un dispozitiv de recepție pentru canalele radio AM și FM. AM utilizează modulația de amplitudine pentru transmisiunile sale, este simplu și ideal pentru transmiterea pe distanțe mai mari. În timp ce FM utilizează modulația de frecvență, având un nivel mai complex de modulare și funcționând bine pe distanțe mai mici de puțin peste 160.000kl. Posturile de radio de discuții tind să folosească AM, în timp ce FM este utilizat în principal pentru muzică.

Ce trebuie să căutați atunci când cumpărați un radio digital portabil?

De la inventarea sa și până în prezent, radioul AM FM a parcurs un drum lung. A trecut de la analogic la digital și i s-au adăugat o serie de caracteristici și tehnologii, extinzând opțiunile de pe piața . Prin urmare, pentru a-l procura pe cel mai bun pentru dvs., va trebui să vă concentrați asupra următorilor factori atunci când cumpărați :

Portabilitate - Acest lucru poate părea redundant atunci când vorbim despre un radio digital portabil, dar trebuie să știți că nivelul de portabilitate variază între fiecare model al fiecărui brand. Acest lucru se datorează faptului că acestea variază în funcție de dimensiuni, greutate sau caracteristici de portabilitate și pot avea un clip sau un mâner. Acest lucru îl va face mai mult sau mai puțin potrivit pentru alergare, camping, călătorii și alte activități.

Opțiunea de alimentare - Acest aspect este vital la un model digital portabil, iar dacă alegeți un model cu baterie reîncărcabilă, va fi important să vă asigurați că poate prelua cât de mult doriți și să dureze doar câteva minute, mai ales dacă îl veți folosi pentru alergare sau pentru călătorii. Iar dacă este alimentat cu baterii, trebuie să vă asigurați întotdeauna că aveți la dumneavoastră o pereche de rezervă, așa că este recomandat să folosiți baterii ușor de găsit.

Rezistent la intemperii - Vă place să luați radioul digital portabil cu dvs. atunci când faceți activități în aer liber sau în camping? Apoi, veți dori ca acesta să fie rezistent la apă și la praf.

Calitatea sunetului - Calitatea sunetului este vitală pentru radioul dvs. digital portabil. Este bine dacă aveți opțiunea de a controla frecvențele înalte și joase, pentru a echilibra manual sunetul, dacă este necesar. O antenă reglabilă este, de asemenea, utilă, deoarece puteți reduce cu ușurință interferențele statice pentru a recepționa mai clar canalele.

Preselecții - Ați putea pierde programul preferat încercând să scanați manual stațiile , așa că este ideal ca radioul digital portabil pe care îl alegeți să aibă mai multe preselecții.

Aparență - Da, aparența contează în acest caz. Și, deși avem gusturi diferite, există un radio digital portabil care seamănă cu toată lumea. În principiu, există modele simple, de epocă, pentru nostalgici, și modele moderne.

Difuzor vs. căști - Dacă utilizați radioul digital portabil în timp ce alergați sau pentru o excursie sau o drumeție solo, veți dori cu căști. Dacă vă place mai mult să împărtășiți ceea ce ascultați în camping sau acasă, de exemplu, veți dori un difuzor puternic . Dar ar trebui să știți că puteți avea ce e mai bun din ambele lumi în multe modele.

Buget - În funcție de bugetul tău, îți vei permite luxul de a avea opțiuni mai puțin ieftine sau nu, dar ceea ce nu trebuie să pierzi din vedere este că are un raport calitate-preț excelent . Un radio digital portabil pentru a fi de bună calitate nu va trebui să aibă trei cifre în preț, ci poate fi între 50 și 20EUR.

Suplimente - Există lucruri care nu sunt vitale, dar care vă pot optimiza experiența cu radioul digital portabil, cum ar fi venirea cu un temporizator, un ceas deșteptător sau cu USB pentru a conecta un Mp3 player sau un telefon inteligent. Un afișaj LCD sau un afișaj LED va permite o mai bună utilizare, în timp ce o lanternă poate fi foarte utilă pentru camping.

Cum funcționează un radio AM FM?

Acest radio este transmis prin aer, sub formă de unde radio. Aceste unde fac parte dintr-o gamă largă de unde electromagnetice care transportă semnalele programelor radio de la emițătoarele uriașe atașate la stații până la cea mai mică antenă a radioului digital portabil pe care îl aveți acasă sau care vă însoțește la alergare.

Modulația este procesul care permite transmiterea cu succes a programului radio, deoarece presupune adăugarea acestuia la o undă radio purtătoare. Astfel, în cazul în care programul este adăugat la purtătoare în așa fel încât semnalul programului provoacă fluctuații ale frecvenței purtătoarei, atunci este vorba de modulație de frecvență, adică FM. Acum, dacă transmisia presupune ca vârfurile undei purtătoare să fie mai mici sau mai mari, atunci este cunoscută sub numele de modulație de amplitudine sau AM.

Radio AM FM sau aplicații?

Este adevărat că, datorită diverselor aplicații, puteți asculta posturile preferate pe telefonul mobil sau pe tabletă. Dar ceea ce continuă să încurajeze utilizatorii să opteze pentru un radio digital portabil este tocmai faptul că acesta nu depinde de telefonul mobil, puteți pleca într-o excursie sau o alergare fără a fi chinuiți de apelurile de la serviciu și deconectați.

În același timp, poate fi o opțiune accesibilă , deoarece plătiți o singură dată pentru radioul digital portabil și îl puteți folosi oricât doriți, fără a fi nevoiți să plătiți abonamente lunare, ca în cazul aplicațiilor.

Deși există aplicații radio AM FM gratuite, acestea nu oferă aceeași calitate sau caracteristici ca o versiune premium. Un radio digital portabil este de obicei prevăzut cu o antenă pentru a îmbunătăți recepția semnalului peste tot, ceea ce nu este cazul telefonului mobil. La fel ca și faptul că durata de viață a bateriei este adesea mai mare decât cea a unui smartphone.

Tipuri de aparate de radio AM/FM

Cumpărăturile inteligente au mult de-a face cu clarificarea opțiunilor pe care le aveți, astfel încât să știți ce este mai bine pentru dumneavoastră.

de buzunar - portabile și poate cele mai practice pentru alergare sau alte activități mobile, deoarece sunt foarte mici și compacte, un fel de mini-radio.

Walkman - Funcționează foarte bine și pentru a asculta muzică în deplasare, dar cu căști. Este capabil să redea muzică digitală și casete, în funcție de model.

Digital - Capabil să redea muzică în format digital, cum ar fi MP3 și altele asemenea, echipat cu un tuner AM/FM mai sensibil și un afișaj digital.

Boombox - De obicei, are un panou radio AM/FM, funcție de CD sau casetofon și una sau două difuzoare. Este de obicei în formă de cutie, portabil și ideal pentru întâlniri la care participă mai multe persoane.

De ce să cumpărați un radio portabil în locul altor aparate moderne?

Oricât de inovatoare ar fi dispozitivele de astăzi, acestea au întotdeauna defecte. Și nu puteți compara durata de viață a bateriei telefonului mobil cu cea a unui radio digital portabil, de ce? Cu cât dispozitivul are mai multe funcții, cu atât bateria tinde să se uzeze mai repede.

Un radio digital portabil poate fi la fel de comod de transportat ca și un telefon mobil, chiar mai mult, deoarece este adesea mai mic decât telefoanele mobile și telefoanele fără fir de astăzi. De asemenea, cântărește mai puțin decât un telefon mobil sau un MP3 player, dar poate fi echipat cu un cronometru și multe alte funcții pentru o experiență optimă.

Alertă de urgență

Mai ales dacă vă place să mergeți cu cortul sau să faceți drumeții, aceasta este o caracteristică importantă de luat în considerare. Întotdeauna este posibil ca telefonul mobil sau orice alt instrument cu ajutorul căruia puteți obține instantaneu informații meteorologice sau de urgență să nu primească semnal sau să nu funcționeze. În acest caz, radioul digital portabil vă poate salva, atâta timp cât acesta oferă o codificare specifică a mesajelor de alertă pentru avertismentele de urgență.

Stație de andocare MP3

Aceste radiouri nu sunt de domeniul trecutului, dovadă fiind faptul că majoritatea noilor radiouri mici pe care le puteți găsi astăzi au posibilitatea de a conecta playerul mp3 la radio. Astfel, radioul digital portabil poate acționa și ca un difuzor extern pentru playerul digital sau telefonul mobil.

Durata de viață a bateriei

Acest lucru depinde în principal de cât de mult îl folosiți, cu cât îl folosiți mai mult, cu atât bateria va dura mai puțin. Dar este de asemenea adevărat că un radio digital portabil cu difuzoare mari va consuma mai multă baterie decât unul mai mic și mai simplu, ca să nu mai vorbim de unul cu două difuzoare și un ecran LCD! Difuzorul utilizează mai multă baterie decât căștile. În orice caz, este recomandabil să aveți întotdeauna baterii de rezervă.

Sfaturi utile suplimentare

Știți deja că difuzoarele, ecranele LCD sau LED și o mulțime de caracteristici suplimentare pot face ca bateria să dureze mai puțin decât în cazul unui radio digital portabil mai simplu.

Aceste caracteristici vor crește și prețul, dar trebuie să știți că nu este necesar să plătiți până la 50EUR pentru un astfel de model, când există opțiuni cu până la 20EUR mai puțin care sacrifică doar un ecran LCD, de exemplu. Realizarea acestui tip de echilibru în funcție de nevoile și așteptările dumneavoastră poate face diferența între alegerea celui mai ieftin radio digital portabil și cel care vi se potrivește cel mai bine.

Pe de altă parte, trebuie să țineți cont de faptul că bateriile adaugă greutate dispozitivului. În acest sens, nu este necesar să cumpărați un radio digital portabil care utilizează mai mult de patru baterii AAA sau AA dacă îl doriți pentru uz personal, pentru plimbări în parc sau pentru drumeții. Desigur, dacă aveți nevoie de ea pentru casa dvs., aceasta nu va fi cu siguranță o limitare.

În altă ordine de idei, dacă locuiți departe de orașe sau de stațiile de radio, ar fi bine să căutați un radio portabil cu antenă. Acest lucru vă va permite să recepționați clar semnalele.

Întrebări frecvente

Există multe motive pentru a achiziționa un nou radio digital portabil, fie pentru uz personal, fie ca un cadou. Dar, haideți, în ciuda acestui fapt, este normal să aveți încă îndoieli. Acest lucru este de înțeles mai ales dacă v-ați născut în era digitală și mobilă.

De aceea, vă las cu răspunsurile la probabil cele mai frecvente două întrebări adresate de noii utilizatori și chiar și de utilizatorii mai puțin noi, ideea fiind că trebuie să aveți o imagine cât mai clară înainte de a cumpăra.

Radioul AM/FM acceptă comunicarea în ambele sensuri?

Nu, este un dispozitiv de comunicare unidirecțională care vă va permite doar să recepționați semnalul de la postul dumneavoastră preferat pentru a asculta programe, știri și muzică.

Am probleme de recepție cu radioul AM/FM. Ce ar trebui să fac?

Acest lucru se poate întâmpla, da. Cu toate acestea, există anumiți pași pe care îi puteți face pentru a determina cauza acestei probleme și chiar pentru a o remedia singuri prin acești pași simpli:

  • Asigurați-vă că vă aflați într-o zonă de acoperire radio digitală.
  • Puteți efectua o nouă scanare a canalelor sau chiar o resetare din fabrică a receptorului, folosind manualul din fabrică ca ghid pentru a face acest lucru.
  • Mutați aparatul până când găsiți un loc cu o recepție mai bună a semnalului.
  • Asigurați-vă că sunt conectate corect căștile.
  • Opriți alte dispozitive electronice din apropiere care ar putea cauza interferențe.