Rama foto digitala

svg%3E

Dacă sunteți unul dintre acei oameni cărora le place să capteze fotografii ale evenimentelor de familie sau ale călătoriilor, dar tipărirea lor pentru a le expune într-un album a devenit o luptă grea din cauza investiției mari pe care o implică, nu vă mai faceți griji, prin intermediul acestui articol veți afla despre cele mai bune rame foto digitale pentru a vă bucura și a păstra aceste amintiri minunate.

Știm cu toții că tehnologia aparatelor foto digitale a schimbat modul în care facem fotografii. Adăugați la aceasta tendința mondială de a folosi dispozitive mobile pentru a face selfie-uri, și veți avea un număr semnificativ de imagini în diverse locuri și ocazii pe care cu siguranță ați dori să le afișați acasă sau la birou.

Ușurința de a edita și șterge fotografiile nedorite este un bonus minunat printre avantajele acestor dispozitive de ultimă generație, dar ce facem atunci când suntem gata și încrezători în albumul foto pe care dorim să-l împărtășim cu familia și prietenii atunci când ne vizitează casa?

Trimiterea colecției prin poștă poate fi o alternativă; o alta ar fi afișarea lor pe ecranul unui calculator sau al unui televizor; cu toate acestea, este mult mai distractiv, decorativ, practic și economic, să cumpărați o ramă foto digitală.

Deoarece suntem siguri că v-ați îndrăgostit de toată această experiență pe care v-o pot oferi aceste dispozitive, vă invităm să continuați să citiți sugestiile noastre înainte de a cumpăra una dintre aceste rame digitale.

 

Cele mai bune rame foto digitale

Care este cea mai bună ramă foto digitală?

A sosit momentul să facem un tur al celor mai bune rame foto digitale.

Selecția pe care v-o oferim aici a fost supusă unui important test efectuat atât pe clienți, cât și pe producători. Astfel, puteți fi siguri că selecția echipamentelor electronice, se va baza pe echilibrul dintre calitățile estetice, costuri și calitate.

Iată cele mai bune rame foto digitale:

1. Seed Nixplay de 7 WiFi

Ideală pentru schimbul și descărcarea imaginilor prin Wifi

svg%3E

Vezi pretul Emag

Rama Seed Nixplay, este accesoriul ideal pentru a vă împărtăși fotografiile cu familia și prietenii, servind în același timp ca o colecție a minunatelor dvs. printuri.

Acest dispozitiv vă permite să vă accesați fotografiile preferate de pe Facebook, Instagram, Dropbox, Flickr și Google Photos sau să le descărcați în siguranță în cloud cu ajutorul aplicației gratuite de la Nixplay - cel mai important producător mondial de rame foto digitale pentru fotografii.

Puteți sincroniza până la 5 cadre și vă puteți bucura de 10 GB de stocare a fotografiilor. Dacă vă înscrieți în contul plus, veți primi 30 de Gigabyte pentru stocarea fotografiilor dumneavoastră. Puteți crea liste de redare de fotografii și le puteți personaliza cu titluri.

Disponibil în 4 culori elegante. Este construit sobru și are un cablu flexibil, semi-rigid, care acționează ca un suport, astfel încât este posibil să se ajusteze unghiul de vizualizare.

De asemenea, poate fi conectat la un încărcător USB, cum ar fi un încărcător de telefon mobil.

Are un ecran de 7 inch de înaltă rezoluție 1024×600 pixeli și încorporează un senzor Hu-Motion care îl pornește atunci când cineva intră în cameră și îl oprește când pleacă.

În cele din urmă vă putem spune că a fost prevăzut cu conexiune wireless, cu Bluetooth, permițând o multitudine de atribuții.

Dimensiunile sale sunt: 8,5 x 1,8 x 11,3 cm, iar greutatea sa este de 245 g. Este simplu, ușor de utilizat și 100% recomandat de către specialiștii noștri.

2. OLDTIME 12' - Rama foto digitală cu senzor de mișcare

Pentru o experiență multifuncțională, recomandată pentru întreaga familie

svg%3E

Vezi pretul Emag

Un alt dispozitiv multifuncțional pe care dorim să vi-l prezentăm sunt cele fabricate de marca OLDTIME.

Concepută nu numai pentru a stoca fotografii, ci are și o componentă multimedia , capabilă să redea următoarele formate: JPG, GIF, PNG, MP-, WMA, AVI, MP4, MPEG1, MPEG2/MP42/4.

Puteți chiar să vizualizați cărți electronice și să vă bucurați de citirea revistelor, cărților sau a oricăror alte fișiere compatibile cu formatele de citire.

Albumul foto are o memorie încorporată de 8 GB, fiind compatibilă cu alte gadgeturi de stocare de până la 32 Gigabyte.

Când realizați prezentări de diapozitive cu fotografiile dvs., puteți ajusta intervalul de timp după bunul dvs. plac și este, de asemenea, echipat cu difuzoare pentru a adăuga o nuanță muzicală distinctivă.

Încorporează o telecomandă, precum și un ceas digital și un calendar. Dispune de un senzor de mișcare pentru închidere automată .

Ecranul său cu cristale lichide de 13,3' are o rezoluție de 1280 x 800; este prevăzut cu două sloturi pentru carduri de stocare MMC și SD, două porturi pentru micro și USB și permite conectarea căștilor.

Este, fără îndoială, una dintre cele mai bune opțiuni pentru un cadou de Crăciun , având în vedere că este orientat către orice public, indiferent de vârstă, adaptându-se la nevoile tuturor, și cu o manoperă excelentă.

3. Andoer 17″ - Rama foto digitală LED de înaltă rezoluție

Pentru iubitorii de rezoluții înalte și de ecrane largi

svg%3E

Vezi pretul Emag

Este rândul lui Andoer care are cu siguranță o părere excelentă din partea specialiștilor.

Această etichetă surprinde iubitorii de rezoluții înalte și formate mari, deoarece ne oferă o ramă foto digitală cu monitor transparent ecran lat cu tehnologie LED de 17' și o rezoluție înaltă de 1440 *900.

Versatilitatea sa ne amintește de o tabletă, deoarece nu este doar o ramă foto pentru imagini JPG, ci și un dispozitiv capabil să redea fișiere MP3/MP4, WMA, MPEG2, MPEG4, DIVX, AVI și cărți electronice.

Acceptă carduri de memorie SD, MMC, MS; de asemenea, HDMI și USB pentru conectarea la computer și la alte dispozitive tactile Android.

Fie manual, fie prin intermediul telecomenzii, vă permite să setați un ceas deșteptător, muzica, videoclipurile, timpul de redare automată.

Vine cu difuzoare stereo și mufă de ieșire pentru căști.

Cu siguranță, în comparație cu alte produse similare, costul său este ridicat, dar puteți fi siguri că ați făcut o investiție de calitate.

4. Braun 21163 Digiframe 80 de 8″

De înaltă definiție cu efecte de tranziție între fotografii

svg%3E

Vezi pretul Emag

Al patrulea produs de pe listă este de la Braun cu modelul 21163 Digiframe.

Cu o ramă neagră și un monitor de 8' cu tehnologie TFT LED, vă puteți afișa colecțiile de fotografii la o rezoluție splendidă de 800 x 600 și 3968 x 2232 pixeli. În cazul videoclipurilor, calitatea ajunge la 1920 x 1080 pixeli.

Full HD, cu o luminozitate de 1400 lux și 2 porturi USB 2.0 cu ajutorul cărora puteți încărca datele JPG.

Suportă SD, SDXC și SDHC și MMC.

Poate fi utilizat atât pe orizontală, cât și pe verticală. După montarea pe perete sau pe mobilă, îl puteți configura cu funcții suplimentare de ceas, alarmă și calendar.

Permite vizualizarea aleatorie a fotografiilor, cu posibilitatea de a adăuga efecte în momentul tranziției fiecărei imagini.

Puteți programa cu ușurință pornirea și oprirea gadgetului dvs. , precum și o configurare a meniului în mai multe limbi.
Deși nu este cel mai puțin scump, designul său plăcut și funcțiile de programare, sunet și rezoluție înaltă îl fac una dintre cele mai bune alternative pentru a vizualiza colecțiile de fotografii ale bebelușului , precum și pe cele ale prietenilor și celor dragi.

5. Fotobază intensă

Include funcții de miniatură și zoom. Ideală pentru cei care nu au chef de tehnologie.

svg%3E

Vezi pretul Emag

De la cei de la Intenso, avem unul dintre cele mai cuprinzătoare gadgeturi pentru afișarea fotografiilor pe care le veți găsi pe piața .

Are o ramă digitală de 8', o rezoluție de 800 x 600 pixeli și un raport de aspect și imagine de 4:3 și 16:9, ideal pentru a vă afișa albumele de peisaje sau de călătorie într-o claritate perfectă.

Greutatea sa redusă de 821 de grame și designul cu margini negre și forme rotunjite îl fac să se potrivească perfect pentru orice mediu casnic.

În plus, tipul său de memorie flash este compatibil cu MultiMediaCard, MS, precum și cu SD și SDHC. De asemenea, are o interfață USB 2.0.

Ideal pentru formatul de imagine JPG.

Cu o capacitate de redare pe ecran complet, în miniatură și cu zoom, precum și cu posibilitatea de a seta limba meniului, contrastul, luminozitatea, saturația culorilor, timpul de tranziție a diapozitivelor, timpul de pornire/oprire, etc.

În cele din urmă, vă putem spune că, cu Intenso, aveți garantat un cadou de aniversare reușit și ușor de utilizat pentru orice membru al familiei, chiar și pentru cei mai tehnofobi.

6. 7' LCD cu telecomandă pentru fotografii INSMA Pousrewde1167

Cu iluminare de fundal albastră și telecomandă

svg%3E

Vezi pretul Emag

A sosit momentul să cunoaștem una dintre cele mai bune rame foto digitale a cărei calitate și incredibilul preț redus, o fac să fie una dintre cele mai bune din rândul concurenței, în ciuda faptului că este un produs generic.

Proiectat într-o culoare albă elegantă, cu un afișaj cu cristale lichide TFT- LCD de 7' pentru a obține o rezoluție de 800 x 480 pixeli, prin intermediul căruia puteți vizualiza imaginile și colecțiile pe care le alegeți.

Are o capacitate de stocare compatibilă cu formatele JPEG, AVI, MPEG-4, MP3, MPG. Funcționează perfect cu cardurile MMC și SD.

Dacă doriți să vă acompaniați ședințele foto cu cea mai bună muzică sau clipuri video, acest gadget este dotat cu o ieșire audio încorporată, difuzoare stereo și o telecomandă.

A fost fabricată cu o margine acrilică pentru a fi instalată cu ușurință pe birou sau pe perete, precum și pentru a contribui la o curățare adecvată.

Printre funcțiile sale complementare puteți seta un ceas, un calendar, un cronometru și o alarmă.

În cele din urmă, dacă vă plac accesoriile estetice, veți fi încântați să aflați că este retroiluminat cu un LED albastru de care vă puteți bucura de fiecare dată când aveți această fantastică ramă foto digitală în uz.

 

Ce este o ramă foto digitală?

svg%3E

O ramă foto digitală este un gadget perfect pentru afișarea și partajarea tuturor fotografiilor dumneavoastră.

Este un dispozitiv ale cărui dimensiuni și formă sunt practic cele ale unei rame foto obișnuite, dar care conține un ecran LCD pentru a afișa diverse fotografii în mod de prezentare.

De asemenea, au avantajul de a se conecta la internet prin intermediul liniei telefonice, astfel încât să puteți descărca și vizualiza imagini și informații noi.

Funcționează în același mod ca un album foto digital, care poate fi configurat în orientare portret sau peisaj.

De asemenea, îl puteți așeza pe o masă în camera de zi, în birou sau în dormitor. Sau pur și simplu atârnați-l pe un perete.

Tehnologia lor digitală oferă o anumită capacitate de memorie încorporată , pe care o puteți extinde cu sloturi convenabile pentru carduri de memorie, mărindu-le capacitatea de stocare.

Acestea vin cu multe caracteristici uimitoare și sunt, de asemenea, un cadou accesibil și ideal pentru prieteni și familie.

Un alt avantaj este că pot fi conectate la o priză de perete tradițională sau pot fi alimentate de o baterie reîncărcabilă încorporată .

Ce se află în cadru?

Cadrul este, de fapt, un computer foarte simplu. Acesta are majoritatea acelorași componente ca și computerul dumneavoastră de birou, dar sunt mult mai simple și sunt configurate pentru a îndeplini o singură sarcină.

 1. CPU

Unitatea centrală de procesare (CPU) din cadrul unei rame foto digitale este similară cu cea utilizată în micile dispozitive electronice portabile de jocuri video.

Sarcina cea mai intensă efectuată de aceste componente va fi descărcarea de imagini online de pe un anumit site web. În restul timpului, nu vor exista complicații majore.

 1. Memorie

O ramă foto digitală are o anumită capacitate de memorie ROM încorporată, care îi permite să citească și să stocheze informații în sistemul de operare al ramei.

De asemenea, dispune de o memorie flash , pentru citirea și scrierea datelor din diferitele formate de imagine, precum și pentru realizarea de configurații software.

Ceea ce este important în cazul în care gadgetul dvs. are ambele tipuri de memorie este că puteți fi siguri că datele dvs. nu se vor pierde, chiar dacă aparatul este deconectat.

 1. Modem

Aceste dispozitive vin de obicei cu un modem wireless de 33,6 Kbps încorporat , care se conectează la internet pentru a descărca noile fotografii pe care le postați.

 1. Monitor

Acestea sunt, de obicei, proiectate în diferite dimensiuni de inch. Acestea constau, de asemenea, dintr-un afișaj cu cristale lichide cu o zonă de vizualizare care depinde, bineînțeles, de dimensiunea cadrului pe care l-am achiziționat.

Sunt mult mai subțiri decât o ramă foto obișnuită, iar în ceea ce privește calitatea imaginilor , vă putem spune că sunt afișate pe 12 biți, ceea ce înseamnă că veți putea afișa aproximativ 4.100 de culori diferite.

 1. Comenzi

Singurele comenzi operate de utilizator ale unei rame foto digitale constau într-un buton de obicei negru, care reglează luminozitatea și contrastul afișajului, și un buton alb, care permite selectarea manuală a funcțiilor de bază.

 1. Sistemul de operare

Rama foto digitală utilizează un sistem de operare numit PSOS (Portable Software On Silicon), care este proiectat pentru dispozitive PDA ( personal digital assistant), adică un fel de asistent digital personal sau calculator de buzunar, cum ar fi echipamentele de testare electrică.

Crearea unei galerii digitale

Odată ce gadgetul dvs. a fost conectat la o linie telefonică și la o priză de curent, acesta începe să afișeze imaginile care au fost stocate inițial în rama foto digitală .

Dacă utilizatorul apasă și menține apăsat butonul de conectivitate, acesta se va conecta la internet.

O astfel de conexiune, fie Wi-Fi , fie prin cablare tradițională, este utilizată doar pentru a descărca noile fotografii și setări în cadru. Prin urmare, nu există interactivitate, acces la internet sau e-mail.

Nu uitați că aparatul este conceput să se comporte ca o ramă foto, nu ca un computer.

După conectare, se selectează fotografiile care urmează să fie trimise. Apoi, descărcarea va începe până la finalizarea completă a acesteia. În cele din urmă, conexiunea la internet este deconectată.

Ramele digitale de mâine

Experții în fabricarea de rame digitale intenționează să includă în modelele lor de mâine un sistem care să permită imprimarea imaginilor atât pe o imprimantă locală, cât și de la distanță. Se lucrează chiar la o funcție care să le trimită prin e-mail.

De asemenea, va avea capacitatea de a reda conținut multimedia, cum ar fi videoclipuri sau sunete înregistrate cu fiecare imagine.

Acesta va încorpora un slot compact pentru memorie flash pentru a afișa fotografii direct de la un aparat foto digital, precum și o mică telecomandă pentru a selecta și a acționa toate funcțiile suplimentare.

Chiar și un alt beneficiu tehnologic este faptul că puteți controla viitoarea dvs. ramă foto digitală prin intermediul Web, astfel încât să puteți oferi o experiență minunată celor dragi.

Tipuri de rame foto digitale

Aceste dispozitive reprezintă o modalitate excelentă de a afișa un număr mare de amintiri preferate fără a aglomera spațiul de acasă sau de la birou. Pentru a face selecția, vă recomandăm să citiți aceste sfaturi:

 • Ramele foto digitale sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni, de la cea mai mică la cea mai mare fiind: 7'; 10,1', 12,1' și 15'.
 • Cele mai multe dintre aceste gadgeturi pot fi atârnate pe un perete, dar atunci când sunt alimentate de la rețea, inevitabil cablul de alimentare va fi vizibil.
 • Cu un finisaj negru elegant, aceste dispozitive se vor potrivi cu majoritatea decorurilor de acasă. Sunt disponibile și modele mai avangardiste, inclusiv rame transparente.
 • Acestea vin cu o varietate de intrări și funcții care vă permit să afișați imagini și clipuri video din diferite formate de stocare, să ascultați muzică și chiar să accesați conținutul prin intermediul telecomenzii.

Ce ar trebui să luați în considerare atunci când cumpărați o ramă foto digitală?

Următoarele sunt principalele caracteristici pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a achiziționa acest tip de echipament tehnologic.

Rezoluția și raportul de aspect

 • Mulți oameni nu se gândesc la rezoluție atunci când vine vorba de o ramă foto digitală - la urma urmei, atunci când imaginea este afișată pe ecranul unui computer, aceasta arată de obicei destul de bine. Cu toate acestea, atunci când alegeți o ramă foto digitală, trebuie să țineți cont de faptul că aceasta va fi afișată în mod constant. De aceea, rezoluția trebuie să fie cât mai mare posibil pentru a afișa fotografiile la cea mai bună calitate posibilă. Vestea bună este că aceste rame sunt de obicei de înaltă definiție, prezentând imaginile într-un mod clar și definit.
 • De asemenea, trebuie să aveți în vedere că este foarte important să știți ce tip de aparat foto ați folosit pentru a realiza fotografiile, primul raport de 4:3 fiind cel mai frecvent. Cel de-al doilea raport de 16:9 este cel mai frecvent întâlnit pe camerele foto și DSLR-urile de înaltă calitate. Prin urmare, trebuie să vă asigurați că selectați o ramă care să corespundă raportului de aspect al camerei dumneavoastră. În caz contrar, fotografiile dvs. pot fi trunchiate, cu benzi negre pe margini și chiar pot apărea neclare.

Portret, Peisaj sau Ambele

În funcție de dispozitivul digital selectat, orientarea imaginilor poate varia. Unele cadre sunt afișate doar pe verticală, în timp ce altele permit doar afișarea în peisaj.

Există totuși unele gadgeturi care includ un accelerometru, care permite cadrului să înțeleagă în ce direcție este orientat.

Este posibil ca această tehnologie să crească prețul produsului dumneavoastră, așa că asigurați-vă că se încadrează în gama și caracteristicile pe care vi le puteți permite.

Mărimea

Mărimea este un alt aspect care trebuie luat în considerare. Ramele digitale nu sunt, de obicei, foarte mari, dar pot avea dimensiuni diferite .

Cele standard acceptă instantanee de până la 5 x 7 inci. Desigur, trebuie să vă amintiți că, atunci când alegeți locul în care să plasați rama digitală, marginea ocupă mult mai mult spațiu decât fotografia în sine.

Formate de imagine

Unele dintre aceste rame foto digitale sunt limitate la afișarea unui singur tip de fișier de imagine. Jpeg este unul dintre cele mai comune; cu toate acestea, unele gadgeturi acceptă format png sau gif.

Așadar, nu uitați să verificați caracteristicile de compatibilitate dacă sunteți interesat să redați alte tipuri de formate de stocare.

Alimentare și conectivitate

Posibilitatea de a vă conecta prin Wi-Fi este foarte utilă, deoarece altfel ar trebui să plasați rama foto digitală în apropierea unei surse de alimentare.

Cu toate acestea, există modele de rame foto digitale care au baterii încorporate care vă vor permite să le țineți deconectate timp de o oră sau două.

În cele din urmă, în funcție de modul în care îl veți utiliza, este posibil să doriți să aruncați o privire la porturile USB și altele asemenea. De exemplu, dacă doriți să redați fișiere audio, este posibil să doriți, de asemenea, să conectați difuzoare.

Considerații operaționale

Nu toate caracteristicile ramei foto digitale sunt egale. Unele sunt mai ușor de operat atunci când navigați prin meniurile lor.

Altele necesită o telecomandă. Prin urmare, dacă nu doriți această componentă suplimentară, trebuie să vă asigurați că comenzile tactile sunt integrate în marginea dispozitivului și că sunt confortabile și ușor de utilizat.

Difuzoare

Cele mai multe rame digitale pot stoca și reda muzică MP3 pentru a însoți fotografiile.

Alte persoane pot reda clipuri audio scurte . Cu toate acestea, asigurați-vă că au difuzoare încorporate de o calitate acceptabilă sau, alternativ, o mufă de ieșire pentru difuzoarele de pe desktop

Ieșire HDMI

Multe modele ale acestor gadgeturi au fost activate pentru HDMI, High-Definition Multimedia Interface adică 'interfață multimedia de înaltă definiție'.

Acest lucru înseamnă că vă puteți vizualiza fotografiile pe un televizor de înaltă definiție, care înlocuiește priza scart.

Opțiuni de afișare

Aceste dispozitive tehnologice pot fi așezate pe o masă sau pe un raft, însă unele permit instalarea pe un perete, conferind spațiilor dvs. un aspect fotografic de galerie de artă .

Prin urmare, vă recomandăm să verificați dacă rama dvs. este însoțită de suporturile de montare corespunzătoare, dacă doriți să vă decorați casa cu o notă avangardistă.

Telecomandă

Majoritatea cadrelor sunt livrate cu o telecomandă care vă permite să scanați cu ușurință întreaga colecție de imagini.

Panoul tactil

Personalizarea fotografiilor și a opțiunilor de vizualizare este complet configurabilă prin intermediul unui panou de butoane dispuse pe marginea dispozitivului dvs.

Alegerea unui cadru compatibil cu internetul

Una dintre noile caracteristici tehnologice care au fost încorporate în aceste dispozitive este capacitatea de a se conecta la internet prin intermediul unui cablu Ethernet, în timp ce altele au capacitatea de a se conecta fără fir sau prin radiofrecvență.

Aceasta permite cadrului dvs. să afișeze și să descarce informații și imagini direct de pe internet.

Caracteristici și funcționalitate ale ramei foto digitale

Ramele foto digitale sunt dotate cu o mare varietate de caracteristici. Unele dintre ele sunt foarte simple și de bază și, prin urmare, valoarea lor ca produs este de obicei mai mică.

Cu toate acestea, unele caracteristici pot îmbunătăți semnificativ utilitatea cadrului.

Acestea sunt câteva dintre aceste caracteristici favorabile:

 • Comutarea imaginilor și a graficii, ca și cum ar fi înlănțuite și fuzionate
 • Decupare automată sau îmbunătățire a imaginii.
 • Posibilitatea de a reda muzică împreună cu prezentarea de diapozitive.
 • Sortarea imaginilor.
 • Diverse stiluri de rame, inclusiv culoare, formă, dimensiune și detalii.
 • Viteza de înlocuire a fotografiilor.
 • Posibilitatea de a configura o introducere cu imagini și sunet.

Îngrijirea ramei foto digitale

Praful, căldura și lumina directă a soarelui sunt principalele elemente care pot cauza uzura componentelor electronice ale ramei foto.

Prin urmare, vă recomandăm:

 • Curățați rama și afișajul cu o cârpă umedă, fără scame, pentru a îndepărta praful.
 • Folosiți aer comprimat pentru a sufla praful din sloturile pentru carduri de memorie și alte deschideri.
 • Nu instalați rama foto digitală în lumina directă a soarelui. Acest lucru ar putea afecta grav afișajul cu cristale lichide.
 • Dacă rama foto digitală se încălzește prea tare, opriți-o timp de câteva ore pentru a o lăsa să se răcească.

Ce pot face ramele foto digitale?

Orice ramă foto digitală poate afișa imagini JPEG. Unele chiar și formate precum BMP și TIFF.

Cu toate acestea, cele mai atractive caracteristici sunt încorporarea de difuzoare mono sau stereo și redarea de fișiere de sunet, cum ar fi MP3 și WAV.

Așadar, pregătiți-vă să le oferiți invitaților dvs. o experiență uimitoare, atunci când redați fotografii din călătoriile dvs. sau o sărbătoare a copiilor , însoțite de coloana sonoră preferată .

Care este dimensiunea cadrelor digitale?

Nu există dimensiuni standard pentru aceste dispozitive; unele au fost fabricate la dimensiuni mici de 1,5', dar și la dimensiuni cuprinse între 19 și 32'.

Cele mai mici rame digitale sunt concepute pentru a fi utilizate ca brelocuri și au, de obicei, o rezoluție de 128 x 128 pixeli.

Următorul format este de 2,8 inci și funcționează foarte bine pentru a fi depozitat într-o geantă sau servietă. Acestea sunt ideale pentru a expune fotografii ale copiilor sau nepoților sau dacă sunteți în vacanță la o casă de vacanță. Rezoluția acestora este de 320 x 240 pixeli.

Cele de 3,5' sunt ideale pentru imagini convenționale, iar dimensiunea lor este perfectă pentru a fi așezate pe o noptieră în dormitor.

Apoi, puteți găsi modele de 8', 9' și 12' cu rezoluții variabile începând de la 800 x 600 pixeli și mai mult, unele modele oferind un raport de aspect mai mare.

În cele din urmă, există cele cu adevărat mari, și anume cele de 15, 19 și chiar până la 32', care oferă o calitate bună de 1366 x 768 pixeli.

Acestea din urmă sunt ideale pentru a expune un fotomontaj de peisaje, opere de artă și chiar portrete ale celor dragi, surprinse de obiectivul unor profesioniști.

Cum se încarcă imagini?

Cele mai simple dispozitive de acest tip conțin o anumită cantitate de memorie internă și un port USB. Deci, trebuie doar să conectați rama foto digitală la un computer prin intermediul magistralei USB. După ce este detectat, puteți glisa și plasa imaginile dorite.

Această capacitate de stocare internă poate varia de la 8 MB la aproximativ 4 GB.

Alteori, gadgetul tău preferat a fost proiectat cu o unitate flash, astfel încât poți conecta direct USB-ul și transfera fișierele care te interesează.

Alte modele ale acestor rame foto digitale au un cititor de carduri încorporat care este compatibil cu SD, CF, SDHC, MMC, MS Pro, MS Duo.

În mod similar, multe dintre aceste dispozitive au conectivitate fără fir sau Bluetooth, ceea ce permite ca rama să fie conectată la o rețea de acasă, la un alt computer, la ipad sau la un telefon mobil.

În sfârșit, vă putem spune că unele rame oferă posibilitatea de a fi programate astfel încât prietenii și familia să poată trimite fotografii către gadgetul dumneavoastră de oriunde s-ar afla, chiar și de pe rețele de socializare precum Facebook.