22 noiembrie 2019

Sursa: dumskaya.net

 Pe 21 noiembrie, siteul ucrainean dumskaya.net a făcut public documentul privind situația celor trei nave predate de Rusia pe 18 noiembrie, după ce, în noiembrie 2018, le-a capturat cu tot cu echipajele ucrainene în Str. Kerci. 

 

Raportul, întocmit în numele comandantului Forțelor Navale Ucrainene, amiral Igor Voronchenko, a fost publicat de fostul procuror militar principal al Ucrainei, Anatoly Matios.

 

Potrivit documentului, partea rusă a luat din vedetele blindate „Nikopol” și „Berdyansk”, câte trei stații radio "Harris" (una HF și două VHF), câte patru echipamente radio "ICOM" și unul "Motorola", și câte un terminal satelitar "Iridium". De asemenea, au fost extrase radarele "Furuno", bărcile gonflabile cu motor, echipamentele de recunoaștere, stingătoarele de foc, plafoniere, radiatoarele, vase de toaletă și multe altele. Armamentul, cu excepția tunurilor de 30 mm, montate la bord și toată muniția au fost luate. În plus, „Berdyansk” are  străpunse, de către proiectilele rusești, o conductă blindată și camera motoarelor, iar motor stâng este deteriorat.

 

De pe  remorcherul „Yana Kapu”, au fost de asemenea luate stațiile de radio "Harris", "ICOM" și "Motorola", toate echipamentele de timonerie, sistemele de alimentare cu combustibil, prizele și plafonierele, iar o gaură în camera motoarelor este acoperită superficial.

 

Comentariu BSMAP: Într-o declarație făcută pe 20 noiembre, după sosirea navelor în portul Ochakov, președintele ucrainean V. Zelenski a afirmat că în trei luni navele vor fi reparate.

 

În mod ironic, pe 22 noiembrie agentia rusă de presa Interfax a publicat un articol în care "o sursă apropiată" declară că Rusia a predat navele ucrainene spălate și reparate, dar fără armamentul standard la bord.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Raportul privind situația celor trei nave capturate  de Rusia și predate pe 18 noiembrie

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE