12 iunie 2020

Sursa: ria.ru, remnmilitaryblog.com

 Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova, a declarat, pe 11.06.2020, în cadrul unei conferințe de presă, că intenția României de a include Federația Rusă pe lista amenințărilor naționale poate fi explicată prin dorința consolidării prezenței Statelor Unite și NATO în Marea Neagră.

 

Anterior, Consiliul Suprem de Apărare al Țării, condus de președintele României, Klaus Johannis, a aprobat proiectul Strategiei naționale de apărare pentru perioada 2020-2024. La capitolul Amenințări din acest document este menționată și Federația Rusă. În proiectul strategiei, care a fost trimis în Parlament pentru aprobare, se spune că o astfel de situație ar putea afecta negativ securitatea României.

 

“Evident, noua versiune a strategiei românești va fi folosită pentru a consolida prezența militară a SUA și a NATO în Marea Neagră. Astfel, Bucureștiul însuși, în loc să vorbească de propria declarație, în care spune că este furnizor de stabilitate, contribuie la creșterea suplimentară a tensiunii și neîncrederii în regiune”, a precizat Zakharova.

 

Ea a menționat că, potrivit autorilor documentului, deteriorarea relațiilor dintre Federația Rusă și NATO reprezintă o provocare pentru securitatea națională a Românei, precum și a altor țări membre ale UE și Alianței Nord-Atlantice din Regiunea Mării Negre.

 

“Desigur, ar fi important de menționat cine a contribuit la deteriorarea acestora, pentru a nu da vina pe țara noastră, ci pe cei care au agravat indicatorii de mai sus”, a subliniat Zakharova.

 

Potrivit declarațiilor sale, considerarea Federației Ruse drept sursă a problemelor globale nu este ceva nou în politica țărilor occidentale.

 

“Faptul că Bucureștiul folosește doar metoda plagiatului confirmă ideea că, așa cum se observă, există o lipsă a gândirii independente în rândul politicienilor români, o disponibilitate de a discuta despre intențiile de confruntare ale altora în ceea ce privește Federația Rusă, chiar cu prețul sacrificării propriilor interese, care, printre altele, se datorează apartenenței noastre comune la Marea Neagră”, a încheiat Zakharova.

 

 

 

 

 

Reacția Ministerului de Externe rus față de planurile României de a considera Federația Rusă stat ostil

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE