Receptor digital

mejor-receptor-satelite-digital

Dacă credeți că este normal ca receptorul digital prin satelit să funcționeze doar cu televizoare pirat, că vine murdar sau cu conexiunile HDMI deteriorate, atunci vă înșelați total și că un brand de proastă calitate s-a jucat cu dumneavoastră. Dar nu vă faceți griji, ni s-a întâmplat și nouă. Niciun produs nou nu ar trebui să fie defect și de aceea este atât de frustrant să primești noul tău decodor cu probleme.

Uneori se întâmplă ca, pentru că vrem să cumpărăm cel mai puțin scump , să alegem un producător cu o reputație îndoielnică, care se joacă cu timpul și banii noștri și ne vinde produse cu cabluri de alimentare deteriorate, cu un sistem de operare greșit sau cu unul dintre cele care se repornește tot timpul.

Partea bună este că, așa cum o facem întotdeauna, am venit să vă oferim soluția, deoarece vă vom arăta cum să alegeți cel mai bun de pe piața , cu funcții excelente, capacitate pentru funcții suplimentare și unele chiar compatibile cu sistemul Android .

Cele mai bune receptoare digitale de satelit

Care este cel mai bun receptor digital de satelit?

Nu sunt numai cuvinte frumoase, de aceea vă vom oferi câteva sfaturi foarte utile pentru a vă ajuta să achiziționați receptorul ideal pentru dumneavoastră. În primul rând, este important să luați în considerare mai multe lucruri, cum ar fi tipul de semnal pe care îl acceptă, adică dacă este analogic sau digital, digitalul fiind cel mai popular și înlocuind complet analogicul.

De asemenea, este important ca acesta să aibă capacitatea de a lucra cu canale plătite și nu doar cu canale gratuite, pentru care are nevoie, de asemenea, de capacitatea de a citi cartele inteligente de la furnizorul de servicii.

În următoarea listă comparativă includem modele care conțin toate acestea, dar care sunt echipate și cu WiFi, cu aparate de înregistrare pentru a vă păstra programele preferate și chiar unele cu posibilitatea de a se conecta la televiziunea digitală terestră fără antenă satelit. Vă vom vorbi și despre modele accesibile , dar cu sisteme de operare personalizabile, astfel încât să le puteți modifica funcțiile și să le adăugați altele și mai uimitoare.

Iată cele mai bune receptoare digitale de satelit:

1. Vu+ Zero WE (Full HD, DVB-S2, HDMI)

Calitatea s-a tradus printr-o mare popularitate

21zwzLEuy0L

Vezi pretul Emag

Vorbim despre unul dintre cele mai bune modele din prezent, care a câștigat această distincție și respectul și preferința consumatorilor. Acesta este echipat cu un procesor de 742 MHz și o memorie RAM de 512 MB. În plus, are clasa de eficiență energetică A+, astfel încât veți putea economisi la facturile de electricitate.

Formatele video compatibile includ H.264, MPEG1 și MPEG 2, ceea ce se traduce prin posibilitatea de a accesa conținut Full HD . În plus, dispune de un port HDMI, 2 porturi USB 2.0 și 1 port Ethernet pentru a vă conecta la rețea și a vă viziona programele preferate oricând și oricum doriți.

Este disponibil în alb sau negru și, ca de obicei, este prevăzut cu o telecomandă. Are, de asemenea, un tuner DVB-S2, un afișaj LED și o intrare audio analogică.

2. Edision Progressiv HDC + Nano Plus

Versatil și extrem de comod

31VcaghvPFL

Vezi pretul Emag

Vorbim despre un decodor destul de complet, care dispune de o selecție importantă de funcții și capacități. Cu ajutorul acestuia puteți recepționa semnalul canalelor deblocate sau chiar semnalul criptat al canalelor TV preferate și al posturilor de radio cu plată. Acesta este echipat cu un ecran LED și capacitate Full HD pentru a vă bucura de orice conținut de înaltă definiție.

Este dotat cu WiFi integrat , astfel încât conectarea la internet pentru a urmări aproape orice conținut va fi foarte ușoară. Astfel, puteți viziona YouTube, televiziune pe internet, prognoze meteo și chiar fluxuri RSS. Conexiunile includ un port USB pentru redarea de muzică, fotografii și clipuri video, precum și o intrare HDMI pentru conectarea dispozitivelor externe.

În ceea ce privește cartelele inteligente, are un cititor de carduri Conax, astfel încât puteți utiliza abonamentele de la furnizorii dvs. preferați. Suportă rezoluții de 480p, 576p, 720p, 1080i și 1080p.

3. Qviart UNIC QVI01001 - Tuner TV

Model de înaltă rezoluție

31ySxBTDOlL

Vezi pretul Emag

Acest model este de la un producător nu foarte cunoscut, dar este totuși un decodor de foarte bună calitate. Recepționează semnalul HD și este dotat cu funcții IKS, în plus, vă oferă posibilitatea de a vă înregistra serialele și filmele preferate direct pe un hard disk extern sau pe o memorie flash, cunoscută și sub numele de pendrive. Acest lucru este minunat, deoarece, de obicei, aceste dispozitive vă obligă să descărcați conținutul într-o memorie internă, ceea ce vă obligă să îl redați doar prin intermediul dispozitivului.

De asemenea, are posibilitatea de a se conecta la rețea prin cablu Ethernet sau chiar cu WiFi, astfel încât orice conexiune pentru a viziona programele preferate va fi complet rapidă și ușoară. Vă permite chiar să vă conectați prin intermediul tehnologiei 3G. În cele din urmă, este o alegere excelentă pentru vizionarea unui televizor Full HD , deoarece acceptă rezoluții video de 1080p. Este dotat cu ecran, porturi HDMI și USB, suport pentru carduri și jocuri.

4. Receptor Thomson THS 805

Compatibilitate și recepție terestră excelentă

31acM5eLNAL

Vezi pretul Emag

Acesta este un receptor excelent cu compatibilitate video MPEG4 în rezoluție de înaltă definiție, precum și cu acces la canalele de televiziune digitală terestră franceză prin intermediul cardului FRANSAT inclus, pentru care puteți utiliza aparatul fără antenă parabolică. De asemenea, poate suporta introducerea de conținut beIN Sports sau BIS TV prin intermediul Atlantic Bird.

Alte detalii tehnice includ faptul că frecvența de intrare este de 950 și 2150 MHz și că are și un port USB, astfel încât să puteți înregistra conținutul în format digital pe unitățile de stocare externe. În afară de aceasta, are un port HDMI și un tuner DVB-S2 de înaltă definiție. Acesta este echipat cu un ecran de bună calitate , este disponibil în culoarea neagră și are o greutate de 998 de grame, precum și dimensiuni de 21 x 13,6 x 4,2 cm.

5. Vu+ Solo2

Capacitate puternică de 500 GB

31PxrzfRW7L

Vezi pretul Emag

Ajungem așadar la finalul acestei liste cu un model care se remarcă enorm pentru că vine cu un hard disk extern de 500 GB , astfel încât să poți înregistra multe ore de seriale, filme și orice alt conținut pe care vrei să îl stochezi pentru mai târziu. Acesta este disponibil chiar și într-o prezentare cu o capacitate dublă, adică până la 1 TB. În același timp, este disponibil în alb sau negru.

Fiind un dispozitiv de înaltă calitate, conceput pentru utilizatorii moderni care profită la maximum de abonamentele TV, acesta include o conexiune HDMI, este capabil să recepționeze semnale Full HD , iar tunerul este de tip DVB-S2 cu sistem de operare Linux. Are o memorie RAM de 512 MB și o conexiune Gigabit LAN, astfel încât vă puteți bucura de internet de mare viteză pentru a viziona orice serial, film sau emisiune pe internet. De asemenea, poate suporta și hard disk-uri SATA suplimentare.

Ce este un receptor digital de satelit?

receptor-digital-de-satelite-300x200

Aceste dispozitive, deși există o mare varietate și fiecare dintre ele poate funcționa în moduri diferite, sunt receptoare capabile să preia semnalele DVB-S și DVB-S2 de la transmisiile digitale prin satelit și să le transforme astfel încât să poată fi ascultate pe televizorul sau radioul dumneavoastră. Cu modelul potrivit, puteți asculta radio, televiziune prin satelit sau chiar cablu digital.

Tipuri de receptoare de satelit

După cum am spus, deși toate îndeplinesc în principiu aceleași funcții, nu toate receptoarele sunt la fel și nu funcționează în același mod. Pentru a vă asigura că îl luați acasă pe cel care vi se potrivește cel mai bine, aruncați o privire la diferitele tipuri disponibile pe piață, dintre care unul se va potrivi cu siguranță:

Receptoare normale

Acesta este unul dintre cele mai comune modele pe care le vedeți și este, de asemenea, unul dintre cele mai simple în ceea ce privește instalarea și funcționarea. Acestea preiau semnalul care vine de la LNB-ul antenei și îl transformă în sunet și video, astfel încât să ne putem bucura de el așa cum ar trebui să fie.

Amintiți-vă că aceste semnale prin satelit sunt criptate și comprimate pentru a putea călători ușor și fără erori sau pierderi de calitate, astfel încât receptorul are, de asemenea, un decodor care este responsabil pentru inversarea întregului proces, astfel încât să putem vedea și auzi aceste semnale la televizor sau la radio.

Fiind cel mai simplu model, este, de asemenea, unul dintre cele mai ieftine și mai ușor de găsit în magazine.

Receptoare HD

Funcționarea sa este foarte asemănătoare cu cea a receptoarelor normale, fără prea multe diferențe. Adică, acest receptor preia semnalele de satelit, le convertește și apoi le redă pe un televizor. Cu toate acestea, principala diferență este că sunt capabile să reproducă astfel de transmisii la calitate HD .

De aceea, acestea sunt alegerea ideală dacă doriți ceva simplu și dacă sunteți în căutarea unei calități cel puțin HD. Nu uitați că, pentru a profita la maximum de noul dumneavoastră televizor HD, veți avea nevoie de un semnal de intrare HD, astfel încât acest receptor va fi esențial.

Cu toate acestea, nu uitați că acestea vor fi compatibile doar cu televizoarele HD, deoarece conexiunea dintre dispozitiv și televizor se face cu un cablu HDMI.

Receptoare pentru canale criptate

Cu ajutorul televiziunii prin satelit, veți descoperi că există multe canale sau semnale gratuite pe care le puteți recepționa și urmări fără a plăti sau a vă abona la un anumit serviciu. Cu toate acestea, există multe canale și rețele care își vând frecvențele, cum ar fi ESPN, Bein Sports, Fox Network și altele. În aceste cazuri, utilizatorul trebuie să se aboneze la un anumit canal sau furnizor de semnal, care îi va oferi un decodor special pentru a decripta aceste semnale. Acest decodor sau receptor de canale criptate funcționează de obicei cu IKS.

Desigur, dacă doriți doar să recepționați semnalul deschis prin satelit, fără să plătiți un abonament, nu veți avea nevoie de un astfel de receptor.

Receptoare de înregistrare digitală

Aceste modele sunt printre cele mai complete și sunt de obicei incluse în pachetele de abonament pentru canalele de televiziune digitală cu plată. Cu toate acestea, le puteți cumpăra și separat și vă puteți bucura de toate avantajele lor fără nicio problemă.

Acestea sunt dispozitive complete de divertisment, deoarece, pe lângă recepția, conversia și reproducerea semnalelor, vă permit să stocați conținut, să puneți pe pauză, să dați repede înainte, să derulați înapoi sau chiar să măriți sau să micșorați imaginea. De asemenea, îl puteți programa în timp ce sunteți plecat de acasă pentru a înregistra acel program care vă place atât de mult, dar pe care l-ați ratat pentru că sunteți la serviciu. Pur și simplu vă întoarceți acasă seara și îl redați ca și cum l-ați fi urmărit în direct.

Specificațiile pe care ar trebui să le aibă noul tău receptor de satelit

Acum că știi ce tipuri de receptoare sunt disponibile, este timpul să cunoști și specificațiile care fac diferența între modelele bune și cele mai bune de pe piață, astfel încât să te poți bucura de programele tale preferate cât mai confortabil și mai comod posibil.

Receptor de semnal radio

Această funcție permite receptorului dvs. să capteze nu numai undele de emisie de la emisiunile TV, ci și de la emisiunile radio. Acest lucru vă va permite să ascultați radioul prin intermediul televizorului, așa cum le place multor utilizatori. Un mare avantaj este acela că vă puteți invita prietenii în casă, puteți deschide televizorul, puteți asculta radioul și puteți asculta muzică bună. Ar putea să vă salveze petrecerea sau pur și simplu să îi dea o atmosferă muzicală plăcută.

Porturi USB

Acestea sunt una dintre cele mai bune adăugiri la receptorul digital prin satelit, permițându-vă să conectați iPod-uri, laptop-uri sau alte dispozitive la receptor. Astfel, puteți asculta muzică direct pe televizor, puteți viziona programele sau aplicațiile de pe computer pe ecranul televizorului, puteți reda un clip video stocat sau chiar puteți face o prezentare de fotografii, ideal pentru a vă revigora amintirile frumoase la orice reuniune de familie.

Suport pentru redarea pe mai multe ecrane

În multe cazuri, veți dori să utilizați receptorul doar pe un singur televizor. Cu toate acestea, pentru unii utilizatori este important ca un singur set să poată transmite semnale către două sau mai multe ecrane diferite. În aceste cazuri, este esențial ca receptorul să aibă ieșirea corespunzătoare pentru a face acest lucru. În caz contrar, va trebui să cumpărați un adaptor suplimentar, ceea ce va duce la pierderea unora dintre funcțiile receptorului.

Conectivitate la internet

În zilele noastre, Conectivitatea WiFi este extrem de importantă, chiar și atunci când televizorul funcționează cu un semnal prin satelit. Deoarece dacă receptorul dumneavoastră se poate conecta la rețea, va putea, de asemenea, să transmită fără probleme conținut multimedia , cum ar fi muzică sau videoclipuri direct din aplicații sau site-uri web, precum și să utilizeze funcția IPTV , adică televiziune prin internet.

Conectarea receptorului digital de satelit oriunde

Un mare avantaj al acestor receptoare este că le puteți instala practic oriunde. De exemplu, le puteți instala în mașină atunci când plecați într-o călătorie, astfel încât familia să aibă acces la televizor atunci când faceți o oprire. Perfect dacă aveți copii nerăbdători, deoarece veți avea la dispoziție o mulțime de canale pentru a-i distra.

Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie doar de o antenă portabilă de satelit sau de o antenă și de un fel de sursă de alimentare. Dacă veți utiliza televizorul prin satelit timp de 1 sau 2 ore, puteți stabili conexiunea cu bateria mașinii, dar dacă utilizarea va dura mai mult de 3 sau 4 ore, vă recomand o baterie externă sau un generator de curent portabil. În caz contrar, încercați să amplasați antena cu vedere directă la cer, fără obstacole, și conectați antena la receptor, iar receptorul la televizor.

Avantajele televiziunii prin satelit

Dacă încă nu sunteți convins de avantajele televiziunii digitale prin satelit, iată câteva avantaje care vă vor face să vă cumpărați noul receptor:

Este mic și compact

Au trecut vremurile antenelor de satelit cu diametrul de câțiva metri. Noile modele vin cu antene mult mai mici și mai compacte, care sunt foarte ușor de instalat. Receptoarele sunt, de asemenea, destul de compacte și suficient de mici pentru a se potrivi confortabil pe dulapul televizorului, fără a deteriora decorul sau a ocupa prea mult spațiu.

Are capacitatea de a găsi cele mai bune semnale în mod automat

Aceste receptoare se ajustează automat pentru a găsi cele mai bune semnale fără nicio problemă. Astfel, vă puteți bucura de semnale de până la 4K fără a fi nevoie să mutați antena de fiecare dată.

O gamă largă de canale

Puteți găsi canale dedicate sportului, știrilor, istoriei, desenelor animate, adulților, geografiei sau științei. De asemenea, veți descoperi că lumea divertismentului este larg deschisă pentru dumneavoastră, cu concerte, spectacole, evenimente internaționale și multe altele.

Puteți viziona două canale în același timp

Când utilizați un receptor de satelit, puteți împărți ecranul în două părți pentru a viziona două canale în același timp. Da, este ca atunci când joci un joc video cu prietenii. Astfel, acum puteți sta confortabil și să urmăriți finala ligii sau stabilirea noilor finaliști ai turneului dumneavoastră sportiv preferat. Pur și simplu urmăriți ambele meciuri de o parte și de alta a ecranului și asta e tot.

De fapt, este posibil să înregistrați două canale în același timp, în cazul în care există două programe pe care le iubiți, dar pe care nu le puteți urmări pentru că nu sunteți acasă.

Setați controlul parental pe orice canal

Da, este posibil să setați canale pentru adulți sau să dați peste un conținut nepotrivit pentru copii. La urma urmei, este vorba de televiziune. Pentru aceasta, aceste receptoare vă permit să setați controlul parental pe anumite canale, cu parole individuale, astfel încât numai dumneavoastră să le puteți viziona. Există, de asemenea, posibilitatea de a le bloca complet, astfel încât nimeni să nu poată vedea semnalul respectiv.