Regulator de gaz butan

regulador-de-gas-butano

Nu este întotdeauna ușor să cumperi cel mai bun regulator de gaz butan . Există atât de multe mărci și modele disponibile încât uneori este dificil să știm care este cel mai potrivit pentru aparatele noastre pe gaz. În plus, din motive de siguranță, este întotdeauna important să alegeți modelul potrivit pentru a evita scurgerile sau curgerea gazului la o presiune mai mică sau mai mare decât este necesar.

 

Cele mai bune regulatoare de gaz butan

Care este cel mai bun regulator de gaz butan?

Cel mai bun regulator de gaz butan va depinde de tipul de aparate pe care le folosiți și de cerințele acestora în ceea ce privește presiunea gazului și debitul constant. Bineînțeles, trebuie să țineți cont și de cel mai bun raport calitate-preț, astfel încât să fiți siguri că veți lua acasă un model accesibil, care să vă respecte economiile, dar care să vă garanteze și performanțe bune și durabilitate.

Acestea fiind spuse, am pregătit o comparație completă în care veți găsi modele duble , cu reglaj până la 50 mbar, cu furtunuri lungi sau cleme pentru o ajustare ușoară. Le-am enumerat și pe cele mai puțin costisitoare.

Iată cele mai bune regulatoare de gaz butan:

1. Regulator de gaz butan S&M 321771

Pachetul complet

41Y+74I3dXL

Vezi pretul Emag

Acest regulator special de gaz butan poate fi folosit atât pentru instalații de gaz butan, cât și pentru cele de propan. În plus, acesta include un tub sau furtun aprobat cu o lungime de 1,5 metri, cu un diametru intern de 9 mm x 15 mm, și este ideal pentru aragazurile cu gaz și aragazurile care funcționează cu presiuni de până la 30 mbar.

Debitul garantat este de 2,5 kg/h, racordul de intrare este de tip G-56, iar racordul de ieșire H-51. Acesta include două cleme pentru a menține sistemul etanș la apă.

 

2. Com-Gas 200208 regulator de gaz butan

Debit mare și durată de viață bună

41DcpKRBxwL

Vezi pretul Emag

Cu acest regulator puteți obține o presiune de ieșire de 50 mbar, deci va fi util doar pentru acele aparate, aragazuri sau dispozitive care au nevoie de această presiune de intrare. De exemplu, poate fi perfect pentru tigăile mari de paella sau pentru arzătoarele mari pentru utilizări similare, cum ar fi grătarele mari. De fapt, este posibil să observați că temperatura crește cu până la 20% mai mult la unele tipuri de arzătoare și sisteme.

Nu sunt furnizate furtunuri sau cleme, așa că va trebui să le cumpărați separat.

 

3. Regulator de gaz butan Espiroflex M119547

Are totul pentru siguranța dumneavoastră

41RlGTyNtcL

Vezi pretul Emag

Acesta este un regulator de gaz butan echipat cu un furtun lung de 1,5 metri, astfel încât să puteți direcționa cu ușurință gazul către aragaz sau orice alt dispozitiv care are nevoie de el. Merită să știți că adaptorul este universal, astfel încât funcționează atât cu buteliile de gaz Repsol, cât și cu cele Cepsa, de exemplu.

Aparatul este conceput pentru uz casnic, iar furtunul său are o durată de viață de până la 5 ani. Acesta include, de asemenea, cele două cleme, deci este un kit complet de regulator pentru uz casnic.

 

4. Regulator de gaz butan Angope

Pachetul complet

41auDEWn7DL

Vezi pretul Emag

Acest regulator oferă o presiune de ieșire de 29 mbar, ceea ce este excelent pentru majoritatea aragazurilor de uz casnic. Cu toate acestea, s-ar putea să nu fie suficient dacă doriți să o folosiți pentru o tigaie de paella sau ceva de genul acesta.

De asemenea, vine cu un furtun de 1,5 metri lungime pentru o conectare ușoară, care este certificat AENOR UNE 53539 pentru a vă oferi toată siguranța și performanța de care aveți nevoie. De asemenea, este prevăzut cu două cleme cu diametrul de 16 - 18 mm pentru a menține regulatorul și întregul sistem etanș la apă. (Regulator de gaz butan Silverine 973878

Ușor de instalat și sigur

4147uitGwkL

Vezi pretul Emag

Acesta este un regulator de gaz butan cu adaptor pentru Campingaz care are, de asemenea, o duză pentru furtun cu diametrul de 8 mm. În același timp, este capabil să asigure un debit standard de gaz de cel mult 29 mbar, ceea ce este ideal pentru majoritatea aparatelor de gaz de uz casnic, cum ar fi grătarele, încălzitoarele sau chiar pentru camping. În același timp, debitul maxim este de 1 kg/h.

Temperatura maximă de funcționare este de 50 ºC și temperatura minimă de funcționare este de -20 ºC. Este destul de ușor de instalat, doar prin înșurubarea canistrei.

 

6. Regulator de gaz butan Guisón

Calitate bună

410sda7qPQL

Vezi pretul Emag

Regulator de gaz butan excelent, cu o presiune maximă de ieșire de 30 mbar, perfect pentru majoritatea aparatelor și dispozitivelor de uz casnic pe gaz, cum ar fi aragazuri, grătare, tigăi de paella de dimensiuni medii și altele.

Construcția este destul de bună și solidă, plus că are acel declanșator de siguranță în partea de jos care necesită apăsarea acestuia pentru a conecta complet aparatul la cilindru. De asemenea, are robinetul pentru a porni sau opri gazul în partea de sus și are indicatoare ON și OFF pentru cei mai puțin experimentați.

 

Ce este un regulator de gaz butan?

regulador-de-gas-butano

Un regulator de gaz butan este conceput pentru a modera automat gazele de înaltă presiune până la o limită predeterminată de utilizator. Prin urmare, acestea sunt ideale pentru uz casnic , deoarece permit menținerea unui nivel stabil al gazului și obținerea unei utilizări cât mai adecvate și mai confortabile.

Prin reducerea presiunii gazului care intră în aparatele și dispozitivele dvs. de gaz, le face să funcționeze așa cum se dorește, deoarece presiunea totală a unei butelii de gaz poate fi între 800 și 900 kPa, în timp ce presiunea necesară pentru aproape orice aparat de gaz este, de obicei, de aproximativ 2,75 kPa. Mult mai puțin.

În plus, orice regulator de gaz este, de obicei, deja setat din fabrică pentru a funcționa la nivelul perfect pentru orice aparat de gaz de uz casnic,

Care este cel mai bun gaz?

Fie că vă vine să credeți sau nu, războiul dintre butan și propan are legătură, în principiu, cu clima și temperaturile la care este folosit gazul în cauză. Presupunem că o anumită cantitate de butan arde la temperaturi mai ridicate decât aceeași cantitate de propan, ceea ce generează mai multă căldură. Cu toate acestea, regulatoarele de propan compensează acest lucru prin eliberarea de propan la o rată mai mare, astfel încât se va produce aceeași căldură, doar că gazul va fi consumat mai repede.

Cu toate acestea, diferența nu este prea mare pentru a alege una sau alta. Ceea ce este cu adevărat important sunt temperaturile, deoarece butanul se evaporă la 5 °C, dar propanul la -44 °C. Adăugați la aceasta faptul că buteliile de gaz se răcesc pe măsură ce elimină gazul, iar buteliile de butan produc temperaturi foarte scăzute atunci când scad sub 10°C, și veți constata că, atunci când utilizați butanul la temperaturi scăzute, presiunea scade prea repede și veți rămâne fără gaz într-un timp scurt.

Propanul are un punct de fierbere mult mai scăzut, astfel încât poate fi utilizat cu ușurință în orice condiții. După cum puteți vedea, nu trebuie doar să căutați un regulator ieftin, ci și să știți cum funcționează totul pentru a face o alegere bună.

Scopul regulatorului de gaz butan

Funcția și scopul real al unui regulator de gaz butan variază în funcție de utilizarea acestuia, deoarece nu este același în mediul casnic și în cel industrial. Cerințele de flux nu vor mai fi niciodată aceleași.

Cu toate acestea, indiferent de debitul pe care îl poate furniza sau de capacitatea totală pe care o oferă, funcția reală a oricărui regulator de gaz butan este aceea de a acționa ca un fel de gât de gâtul de sticlă. Adică, pentru a încetini presiunea puternică cu care gazele părăsesc pompa de butan și pentru a o aduce la un nivel sigur și aplicabil pentru aparatele cu gaz din casa dumneavoastră.

Îngrijirea și înlocuirea regulatoarelor de gaz butan

Regulatoarele de gaz trebuie acoperite și protejate de apă, praf sau orice altceva care ar putea intra în ele, așa că, de obicei, sunt plasate sub blatul de lucru și orientate în jos, astfel încât să nu pătrundă murdărie în ele. Seturile de regulatoare ar trebui să aibă, de asemenea, o plasă de protecție pentru a preveni insectele. În același timp, acestea au părți mobile care se uzează și se deteriorează, necesitând înlocuirea lor în timp util.

Dacă regulatorul de gaz butan s-a umezit, este important să îl înlocuiți imediat sau dacă a depășit perioada de expirare de aproximativ 15 ani. De asemenea, nu uitați că, din motive de siguranță, aceste regulatoare se înlocuiesc, nu se repară.

Tipul de gaz și presiunea

Unele aparate cu gaz funcționează mai bine cu diferite niveluri de presiune sau cu butan sau propan. Pentru a afla acest lucru, va trebui să citiți eticheta de pe aparat. În orice caz, nivelurile de presiune adecvate sunt întotdeauna în jur de 30 mbar. 28 pentru butan și 37 pentru propan. Cel puțin asta este, de obicei, norma.

Butelii și furtunuri

Fiecare regulator este conceput pentru a funcționa cu un anumit tip de supapă și nu va funcționa cu alte tipuri de supape sau furtunuri de gaz . Acestea fiind spuse, există modele de regulatoare care funcționează numai cu supape jumbo, în timp ce altele funcționează bine cu supape compacte. De asemenea, nu uitați să alegeți furtunul recomandat în funcție de tipul de butelie și de regulatorul pe care îl aveți acasă.

Regulatoarele și identificarea lor

Înainte de a cumpăra un regulator de gaz butan trebuie să vedeți modelul și specificațiile acestuia, astfel încât să aveți puterea potrivită pentru fiecare dintre aparatele dumneavoastră de gaz din bucătărie, baie sau din restul locuinței. Acestea fiind spuse, pe piața pot exista mai multe modele despre care merită să știți:

Regulator de gaz butan jumbo de joasă presiune

Acestea sunt modelele concepute pentru regulatoarele de gaz butan de mare putere, care pot oferi o presiune de ieșire de 28 mbar, pentru cele mai comune dispozitive de uz casnic atunci când funcționează cu butan.

Regulator de gaz butan jumbo reglabil de înaltă presiune

Acest regulator de gaz butan cu presiune variabilă este utilizat numai cu anumite echipamente, cum ar fi lanternele de mână, dispozitive agricole, cum ar fi dispozitivele de decorticare a vitelor sau chiar unele dispozitive de speriat ciorile și alte păsări. Presiunea poate fi variată la aceste modele, dar ele se situează în continuare la aproximativ 500 mbar.

Regulator de gaz butan compact de joasă presiune

Acestea sunt regulatoare fabricate pentru modelele cu supapă compactă care suportă o presiune de aproximativ 28 mbar, nivel adecvat pentru majoritatea aparatelor de uz casnic.

Furtunuri și cleme

În general, furtunurile cu diametru mai mic sunt utilizate pentru regulatoarele de înaltă presiune, deoarece acestea funcționează sub acest precept, în timp ce furtunurile cu diametru mai mare sunt utilizate pentru sistemele de joasă presiune. Acestea fiind spuse, este important ca, pe lângă verificarea calității bune a pieselor, să puteți alege furtunul cu diametrul corect pentru fiecare supapă, în funcție de dimensiunea și presiunea acesteia.