24 aprilie 2019

Sursa: mi.ru, remnmilitarublog.com

 În cadrul unei alocuțiuni rostite în cadrul Conferinței pentru securitate internațională de la Moscova, pe 24.04.2019, șeful Statului Major General (SMG) al Forțelor Armate ale Federației Ruse, general de armată Valeri Gherasimov, a declarat că relațiile dintre Federația Rusă, SUA și NATO se află la cel mai redus nivel din istorie.  

 

“Este demn de remarcat faptul că, pentru a-și fundamenta politicile, țările occidentale prezintă Federația Rusă drept o amenințare la adresa securității naționale și de coaliție. Acest lucru servește drept argument grav pentru a justifica o cursă a înarmărilor și contribuie la deteriorarea relațiilor ruso-americane și Rusia-NATO, care sunt deja la cel mai scăzut nivel din întreaga istorie a cooperării”, a precizat Gherasimov.

 

“Lupta politică internă din Statele Unite nu permite un dialog constructiv între Moscova și Washington, provoacă dezvoltarea unei isterii anti-rusești și readuce pacea la epoca confruntării din timpul Războiului Rece”, a spus șeful SMG din Federația Rusă.

 

Valeri Gerasimov a avertizat, de asemenea, că “retragerea Statelor Unite din Tratatul START-3 va duce la pierderea singurului mecanism de control din domeniul armamentelor strategice – inspectarea activităților din cadrul obiectivelor rusești și americane”.

 

El a subliniat că “refuzul accesului inspectorilor în obiective va conduce la faptul că, în evaluarea potențialului mijloacelor opuse, vom fi obligați să plecăm de la posibilitățile maximale și nu de la starea reală, care poate fi verificată în timpul inspecției”.

 

“Rezultatul – exacerbarea neîncrederii, o nouă rundă a cursei înarmărilor cu rachete”, a spus șeful SMG.

 

Potrivit lui Valeri Gerasimov, “factorii subiectivi, provocați de politica agresivă a Statelor Unite ale Americii și a aliaților săi, au cea mai mare influență asupra stării securității globale și regionale”.

 

El a adăugat că, pentru a-și menține dominația globală, controlul asupra rezervelor mondiale de resurse naturale și comunicațiilor de transport, Washingtonul neglijează normele de drept internațional și elimină intenționat mecanismul colectiv de securitate al Cartei ONU.

 

Potrivit lui Valeri Gerasimov, acest fapt conduce la distrugerea întregului sistem de stabilitate strategică din lume.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Cea de-a VIII-a Conferință privind securitatea internațională se desfășoară la Moscova, în perioada 23-25 aprilie.

În cadrul forumului sunt discutate probleme privind stabilitatea globală și regională, refacerea Siriei și a Irakului, precum și diferite aspecte ale securității în Europa, Asia, Africa și America Latină.

În plus, sunt luate în considerare aspecte legate de apărarea antirachetă, plasarea de arme în spațiu, menținerea păcii internaționale și noile abordări ale cooperării militare.

Pentru participarea la conferință, în Federația Rusă au sosit peste 1.000 de invitați, între care miniștri ai apărării, șefi ai SMG, delegații din departamentele militare și reprezentanți ai comunității de experți din 111 țări ale lumii și șefi ai unor organizații internaționale precum CSI, OTSC, SCO, ONU, OSCE sau ICRC.

Imagine cu caracter simbolic
Relațiile Federației Ruse cu SUA și NATO se află la cel mai redus nivel din istorie

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ANALIZE & SINTEZE