16 noiembrie 2019

Sursa: diana-mihailova.livejournal.com, remnmilitaryblog.com

 Trei remorchere aparținând Forțelor Navale ale Ucrainei, Sapfir, Hajdamaka și Titan, au ieșit, pe 16.11.2019, pe mare, pe direcția sud-est și s-au îndreptat către punctul de transferare a celor trei nave ucrainene, Berdyansk (P175), Nikopol (P176) și Yana Kapu (A947), care au fost reținute în luna noiembrie 2018 de Serviciul de Frontieră al Federației Ruse și Flota rusă din Marea Neagră (FRMN).

 

Remorcherele au ieșit din porturile Odessa, Chernomorsk și Yuzhnoye și s-au deplasat în aceeași direcție, pe ruta de transport recomandată.

 

Se pare că întâlnirea va avea loc la aproximativ 60 de mile marine de Odessa, în apropierea Capului Tarhankut din Crimeea. Se estimează că acestea se vor întoarce în partea ucraineană deja în această noapte.

 

Transferul se va realiza fără armele marinarilor militari ucraineni, precum și fără stațiile de radio (probabil mărcile Harris realizate în SUA, care au fost instalate pe nave) sau documente aflate la bordul navelor.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, predarea navelor ucrainene reținute în Federația Rusă se va face în cursul acestei nopți.

 

Remorcherele ucrainene au ajuns în punctul de preluare a navelor reținute în Strâmtoarea Kerci

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE