20 decembrie 2019

Sursa: mil.ru, remnilitaryblog.com

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 20.12.2019, în cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), a fost organizată ceremonia de arborare a drapelului Sfântului Andrei pe noul remorcher de salvare SB-742.

 

La ceremonie au participat reprezentanți ai conducerii FRMN și Bazei Navale – Novorossiysk, ai uzinei producătoare, ai administrației locale, veterani și pensionari, care au felicitat echipajul remorcherului de salvare SB-742 cu ocazia începerii îndeplinirii misiunilor în compunerea FRMN.

 

În perioada următoare, echipajul noului remorcher va începe îndeplinirea de misiuni de curs, după care va trece la desfășurarea de activități planificate de pregătire pentru luptă.

 

SB-742 este al patrulea remorcher de salvare Proiect 22870 construit pentru FRMN. Primele trei nave de acest tip, Professor Nikolai Muru, SB-739 și Căpitan Guriev îndeplinesc deja misiuni în compunerea Direcției activități de căutare și avarie-salvare din cadrul FRMN.

 

Nava, dezvoltată de Biroul de Construcții Vympel din Nyzhniy Novgorod, este destinată pentru acordarea de ajutor navelor avariate și salvarea personalului, remorcarea navelor, precum și pentru stingerea incendiilor pe navele avariate și pe instalațiile de coastă. Remorcherul are capacitatea de a menține navele avariate pe linia de plutire și de a executa lucrări complexe cu scafandri, la adâncimi de până la 60 de metri. De asemenea, poate îndeplini misiuni de colectare a produselor petroliere de pe suprafața apei și poate efectua lucrări de prospectare și sondare.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Remorcherul de salvare SB-742, Proiect 22870, a fost construit la Șantierul Naval din Astrakhan, filială a Centrului pentru reparații navale Zvezdochka din Severodvinsk.

Construcția navei a început pe 15 noiembrie 2016 și fost lansată la apă pe 22 mai 2019.

Remorcherul de salvare SB-742 este a șasea navă de acest tip construită la șantierul din Astrakhan. Primul remorcher, SB-45, a fost predat Forțelor Navale în anul 2014. Au urmat navele Profesor Nikolai Muru (SB-565, 2014), SB-738 (2016), SB-739 (2017), Căpitan Guriev (2018) și SB-742 (2019).

Trei dintre aceste remorchere se regăsesc în compunerea FRMN: SB-739 aparține Divizionului 145 Nave de Salvare – Sevastopol, iar Profesor Nikolai Muru și Căpitan Guriev fac parte din Divizionul 183 Nave de Salvare – Novorossiysk.

Recent, remorcherul de salvare SB-739 a îndeplinit misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană. Acesta a însoțit fregata Amiral Makarov și nava de patrulare Vasili Bykov ale FRMN, care au executat exerciții comune, în vestul Mării Mediterane cu nave de luptă din cadrul Forțelor Navale ale Algeriei.

 

Remorcherul de salvare SB-742 a fost introdus în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE