Repelent anti tantari
Cu toții am avut o noapte proastă din cauza lor. Zbuciumul pe care îl putem simți chiar în ureche ne avertizează de prezența lor - sunt acolo, gata să-ți strice somnul! Dar nu vă faceți griji, cel mai bun repelent de țânțari vă poate reda liniștea la care tânjiți.
Sentimentul oribil pe care îl avem atunci când detectăm unele dintre aceste insecte în mediul înconjurător, indiferent dacă sunt multe sau doar una singură, este un factor de stres care deranjează pe oricine, deoarece acestea nu au nicio discriminare atunci când vine vorba de a ataca cu înțepăturile lor enervante.
Soluțiile posibile variază de la remedii naturale utilizate în mod tradițional până la sisteme de fumigații. Cu toate acestea, există oferte care promit să pună capăt, cel puțin pentru o perioadă limitată de timp, prezenței acestor oaspeți nedoriți. Scopul este de a găsi o alternativă de bună calitate care să vă protejeze fără a vă compromite sănătatea. Deci, relaxați-vă și evaluați această comparație.
Cele mai bune repelente de țânțari
Care este cel mai bun repelent de țânțari?
Cel mai bun repelent pe care îl putem cumpăra va fi cel cu următoarele caracteristici:
- Țineți la distanță insectele: Da, pare repetitiv, dar nu este. Trebuie să vă asigurați că acestea își îndeplinesc cu adevărat funcția de respingere a țânțarilor. Vă veți putea baza pe comentariile și observațiile utilizatorilor lor.
- Utilizarea ingredientelor naturale: În prezent, valul verde a înlocuit utilizarea produselor chimice cu încorporarea plantelor aromatice și a picăturilor de ulei esențial din acestea. Una cu aceste bunătăți ar fi perfectă.
- Utilizarea ingredientelor chimice: Componentele chimice trebuie să asigure un impact redus asupra sănătății. Este important să citiți etichetele și recomandările producătorilor și să întrerupeți aplicarea acestora în cazul apariției unor reacții adverse.
- Timp de protecție: Multe dintre ele pot avea o acțiune prelungită datorită concentrațiilor lor. Emițătoarele electronice de control al țânțarilor cu frecvență specială pot fi utilizate atât timp cât permite bateria sau sursa de alimentare.
Iată dintre cele mai bune repelente de țânțari:
1. Repelent de țânțari portabil Wilxaw
Cu acest repelent portabil de tip breloc veți obține protecție împotriva acelor țânțari care limitează distracția și relaxarea în aer liber . Acesta generează o frecvență ultrasonică care se presupune că este detectabilă de către aceste insecte, fără a deranja oamenii sau animalele. Principala sa atracție este funcționarea prin USBr, fără a fi nevoie de baterii suplimentare. Mai puțin costisitoare decât alte produse.
2. Pyramid Trek 55 repelent lichid pentru țânțari
Pentru un efect de lungă durată, această marcă vine în trei sticle de 120 ml care promit să țină la distanță insectele enervante. Acesta se pulverizează direct pe piele, prelungindu-și acțiunea pentru mai multe ore de protecție. Este uleios și poate fi întins pe tot corpul, fără a provoca disconfort sau iritații. Se recomandă să fie aplicat pe zonele cele mai expuse.
3. Relec Extra Strong Mosquito Spray
Un produs de pulverizare accesibil, realizat cu substanțe chimice pentru a ține țânțarii și insectele la distanță. Într-un flacon de 75 ml, al cărui conținut poate fi pulverizat pe corp, având grijă deosebită la contactul cu ochii și gura. Ideal ca suport în timpul călătoriilor în locuri cu vegetație abundentă, mlaștini și la țară. Este puternic și cu acțiune îndelungată.
4. BriteNway Brățară repelentă pentru țânțari
O opțiune controversată pentru detractorii săi și care promite să vă protejeze familia fără a recurge la o încărcătură chimică mare. Este o brățară care emană un parfum ce combină ingrediente naturale, cum ar fi geraniolul, o substanță activă de origine vegetală, cu scopul de a acoperi dioxidul de carbon din expirația umană, dezorientând țânțarii. Poate fi folosit de oricine, deoarece este reglabil.
5. Fysio Mosquito Repellent Cream
Mai mult decât un repelent, această cremă este un tratament complet de protecție pentru piele. Pe lângă bunătatea sa de a ține țânțarii la distanță, este un excelent hidratant datorită ingredientelor sale care au ca ingredient principal ceara de albine, un reparator de țesuturi. Acesta include ulei de măsline, ulei de cocos și calendula, printre alte uleiuri esențiale. Recomandat pentru întreaga familie.
Ce este un repelent pentru insecte?
Acestea sunt substanțe naturale sau artificiale folosite pentru a ține țânțarii și dăunătorii departe de anumite suprafețe sau de corp. Acestea pot fi aplicate direct pe pielea și pe îmbrăcămintea persoanelor, inclusiv pe zona denumită zona de risc , cum ar fi brațele, picioarele și capul.
Acestea previn răspândirea bolilor prin înțepături de țânțari, cum ar fi zika, febra dengue, febra galbenă, printre altele. Această insectă este considerată în mod special letală, fiind capabilă să producă peste 750.000 de decese pe an în întreaga lume, de unde și importanța încorporării folosirii de repelenți în locurile unde sunt prezente aceste boli.
Ingredientele active pe care ar trebui să le căutați într-un repelent de țânțari
Ingredientele comune includ, în general, dietiltoluamida (DEET) și picaridina. Picaridina este inodoră, așa că este folosită mai frecvent în repelenți.
Printre cele mai frecvent utilizate componente naturale se numără uleiul de melaleuca, uleiul de lavandă, uleiul de migdale, frunzele de eucalipt și diferite plante repelente.
- Eficacitatea repelenților naturali împotriva țânțarilor
Aceste produse alternative sunt sigure, dar mai puțin eficiente decât cele care conțin o bază chimică. Cu toate acestea, utilizarea de spray-uri și repelenți în aplicatoare cu bile cu ingrediente organice a câștigat popularitate în ultimii ani, odată cu apariția valului verde.
Cum să folosiți în siguranță repelentele pentru țânțari
După cum s-a menționat mai sus, DEET, cunoscut și sub numele de N,N-dietil-m-toluamidă, este prezent în majoritatea repelentelor disponibile. Acestea sunt sigure dacă sunt utilizate conform recomandărilor producătorilor, deși trebuie să se acorde atenție oricăror reacții alergice sau complicații de sănătate legate de utilizarea lor.
Unele modalități de reducere a riscurilor atunci când se utilizează repelenți cu DEET, picaridină sau ulei de eucalipt de lămâie, printre altele, sunt următoarele:
- Evitați aplicarea pe răni sau pe pielea iritată.
- Folosiți doar o cantitate rezonabilă pe piele sau pe îmbrăcăminte.
- A nu se aplica sub îmbrăcăminte și încălțăminte.
- A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
- Îndepărtați cu multă apă și săpun.
- Spălați îmbrăcămintea în cazul în care este aplicată înainte de reutilizare.
Lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a folosi un repelent de țânțari
Aveți nevoie de protecție cu rază largă sau limitată? În unele cazuri, aceste produse pot oferi o protecție mai largă, inclusiv împotriva diferitelor insecte, cum ar fi căpușele. Merită să luați în considerare o alternativă multifuncțională.
Spray, loțiune sau cremă? Spray-urile sunt mai frecvente, dar se evaporă mai repede. Șervețelele înmuiate în repelent, creme, precum și loțiuni pot lăsa o urmă grasă pe corp. Iar brățările care promit să descurajeze țânțarii nu sunt susținute de mulți consumatori, care se îndoiesc de eficiența lor. Folosiți-o pe cea cu care vă simțiți cel mai protejat și confortabil.
Cum miroase? Nu tuturor ne place același lucru, iar acest lucru se aplică și în cazul parfumurilor. Puteți găsi prezentări cu parfumuri plăcute în funcție de așteptările dumneavoastră. Dar fără a uita funcția lor, care este de a ține țânțarii la distanță.
Ce ai la tine și ce porți? Unele repelente pe care le puteți găsi pe piață vă pot deteriora hainele și lucrurile care intră în contact cu ele. Cele care provin dintr-o bază naturală nu afectează țesăturile și suprafețele, dar este recomandat să fiți atenți la aplicarea spray-urilor, deoarece acestea tind să se disperseze în mediul înconjurător.
Îl vor folosi și copiii? Trebuie să vă asigurați că alegeți un produs care nu afectează sănătatea membrilor familiei, în funcție de condițiile speciale sau de vârsta acestora.
Tipuri de repelente de țânțari:
În cea mai mare parte folosesc dietiltoluamidă (DEET), care sunt aprobate de asociațiile de sănătate, deoarece cantitățile utilizate nu sunt dăunătoare pentru sănătate sau mediu. Este cea mai eficientă componentă pentru respingerea insectelor, potrivit experților.
Acestea provin din uleiuri extrase din plante cu proprietăți insecticide. Citronela, al cărei ulei este produsul unei plante cunoscute sub acest nume sau sub numele de lemongrass, lemongrass sau lemongrass, este folosită ca repelent de uz casnic.
Aceste accesorii realizate din plastic, cauciuc și pânză poartă cu ele un element repelent care promite să țină insectele la distanță. Acestea sunt non-invazive, deoarece nu sunt aplicate pe piele. Cu toate acestea, nu există studii concludente în această privință.
Acestea emit o frecvență care nu este perceptibilă pentru urechea umană și care, aparent, poate respinge țânțarii. Utilizarea lor este controversată în opinia comunității științifice.
- Repelenți de ventilație:
Acestea sunt dispozitive care împrăștie repelentul prin ventilație internă, dozând cantitatea la discreția producătorului. În cele mai multe cazuri, aceștia folosesc metoflutrinul, care este considerat o neurotoxină cancerigenă.
Sunt aprinse în spații deschise, respingând țânțarii cu mirosul pe care îl emană. Acestea sunt mai puțin eficiente decât produsele cu aplicare directă.
Cum se prepară repelenți de țânțari de casă
Întrebări frecvente
Când ar trebui să folosesc repelenți de țânțari?
În general, repelentul trebuie aplicat ori de câte ori cineva se află în aer liber. Dar când spun ''în aer liber'' nu mă refer doar la pădure și spații deschise, ci la toate tipurile de aer liber, chiar și în afara casei (în funcție de faptul că vă aflați într-o zonă cunoscută ca fiind endemică).
Rețineți că activitatea țânțarilor tinde să fie mai intensă la amurg și în zori.
Există și alte produse nechimice, naturale sau botanice care sunt eficiente în respingerea țânțarilor?
Da. Unele produse pe bază de uleiuri vegetale oferă protecție împotriva țânțarilor. Cu toate acestea, multe studii sugerează că aceste produse acționează pentru o perioadă mai scurtă de timp decât repelentele obișnuite.
Pot fi folosite repelente de țânțari la femeile însărcinate?
Da. Deși multe repelente pentru țânțari conțin DEET, care poate părea periculos la prima vedere, s-a demonstrat că acesta este eficient pentru femeile însărcinate care trec prin al doilea și al treilea trimestru de sarcină.
De fapt, alte studii indică faptul că este sigur și în timpul alăptării. Dar vă sfătuiesc totuși să citiți indicațiile și avertismentele produsului, pentru că unele repelente nu sunt potrivite pentru femeile însărcinate și așa se menționează.
Cum să alegeți repelentul de țânțari potrivit?
Aici nu trebuie să-ți complici viața. Repelentul se alege în funcție de tipul de persoană care îl folosește, de insecta de care doriți să vă protejați și de zona geografică în care vă aflați. Dacă respectați acești parametri, veți găsi repelentul potrivit pentru dumneavoastră.
Totuși, vă recomand să acordați atenție și altor aspecte importante, cum ar fi ca repelentul să nu vă irite pielea și mucoasele, să fie rezistent la apă și la abraziune, să fie eficient asupra unui număr cât mai mare de insecte, să aibă o acțiune imediată și de lungă durată și să aibă un miros plăcut.
Surse:
- Citronela: un repelent natural pentru țânțari - DosFarma