16 noiembrie 2019

Sursa:

  Pe 15 noiembrie, Biroul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat că toate părțile au convenit ca summitul în formatul Normandia să aibă loc pe 9 decembrie în Paris.

 

„Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avut o discuție telefonică cu președintele Franței, Emmanuel Macron. Președintele francez a subliniat că Ucraina a îndeplinit toate condițiile necesare pentru desfășurarea summitului în formatul Normandia. Drept urmare, toate părțile au convenit data organizării - 9 decembrie, în Paris”, se arată în comunicatul administrației prezidențiale ucrainene.

 

În cadrul convorbirii telefonice, E. Macron și V. Zelenski au mai discutat și despre cooperarea economică între cele două state și au convenit să continue dialogul bilateral în timpul vizitei oficiale a lui Macron în Ucraina. De asemenea, Zelenski l-a informat pe președintele francez despre situația actuală de securitate din Donbas.

 

Anterior, în aceeași zi, E. Macron a declarat că liderii Franței, Germaniei, Rusiei și Ucrainei (formatul Normandia) se vor întâlni la Paris pe 9 decembrie pentru a-și intensifica eforturile de soluționare a conflictului Donbas. Acesta a precizat că summitul nu a putut fi organizat în cursul lunii noiembrie datorită agendelor foarte încărcate ale liderilor celor patru state.

 

Pe 10 noiembrie, în mass-media au fost vehiculate informații potrivit cărora summitul urma să aibă loc pe 24 sau 26 noiembrie.

 

 

Reuniunea în formatul Normandia va avea loc pe 9 decembrie, la Paris

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE