Roata fitness

rueda

Dacă ești unul dintre cei cărora le place să fie funcționale și practice acasă, făcând mai multe treburi, cum ar fi să faci ordine, să pictezi, să dai câteva tușe de remodelare la anumite obiecte, cu siguranță că dacă ai cel mai bun pistol cu aer cald vei putea să realizezi lucrări ca un profesionist.

Pistoalele cu aer cald, cunoscute și sub numele de pistoale de căldură sau pistoale termice, sunt unelte electrice utilizate pe scară largă de pasionații de bricolaj.

Unele persoane tind să le asocieze sau să le confunde cu uscătoarele de păr, dar adevărul este că sunt foarte diferite datorită temperaturilor ridicate și a puterii cu care funcționează și care le permit să fie eficiente pentru topirea, decaparea, decaparea vopselelor, încălzirea metalelor, printre alte utilizări.

Prețul pistoalelor termice tinde să varieze, dar acestea sunt de fapt destul de accesibile. Există unele modele care vin cu accesorii foarte utile, iar altele care, în ciuda faptului că sunt de bază, se dovedesc a fi de bună calitate.

Dacă intenționați să cumpărați un pistol termic online, veți găsi cu siguranță o mare varietate de modele pentru utilizări de bază și profesionale.

În sine, utilizarea corectă a dispozitivului este ceea ce va garanta un rezultat bun.

Cele mai bune pistoale cu aer cald

Care este cel mai bun pistol cu aer cald?

Principalii factori de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți un pistol termic sunt temperatura de funcționare și volumul de aer pe care îl expulzează. Un pistol bun ar trebui să atingă minimum 600 de grade Celsius, dar putem găsi unele modele care depășesc această caracteristică. În mod similar, volumul de aer ar trebui să fie reglabil și să fie cuprins între 200 de litri pe minut și 600 de litri pe minut.

Acești doi factori ar trebui să fie reglabili separat, cu posibilitatea de a alege între mai multe moduri de funcționare. În plus față de cele de mai sus, siguranța este un factor cheie, pistolul de pulverizare trebuie să fie echipat cu un termostat pentru a proteja elementele de supraîncălzire.

De asemenea, trebuie să aibă două funcții de bază, și anume un buton de oprire rapidă care permite oprirea rapidă a pistolului în caz de urgență, precum și un buton de 'funcționare continuă' care permite pistolului să funcționeze singur, astfel încât mâinile să fie libere pentru îndoirea țevilor sau pentru alte sarcini.

Iată cele mai bune pistoale cu aer cald:

1. TACKLIFE puternic pistol cu aer cald

Pentru toți iubitorii de bricolaj și de tendințe DIY Do it yourself, adică 'Fă-o singur', astăzi a devenit indispensabil, să avem o serie de instrumente care să ne faciliteze realizarea tuturor acelor creații și meșteșuguri pe care le avem în minte.

Ținând cont de acest lucru, am selectat o altă variantă dintre cele mai bune alternative în ceea ce privește pistoalele cu aer cald. Tacklife, care ne surprinde de mult timp cu echipamente de calitate profesională.

De data aceasta, dispozitivul are două intervale de temperatură, prima funcționând la 50 ℃: 250-500L/M, care este utilă pentru răcirea pistolului sau a oricărui material care este foarte fierbinte, în timp ce a doua gamă poate varia între 50 ℃ și 650 ℃ la 250- 500L/M, care poate fi ajustată în funcție de cerere. Dispune de 4 duze suplimentare pentru a redirecționa aerul cald și, datorită motorului său puternic, veți putea să contractați materiale termocontractabile, dar și să îndepărtați vopseaua, rugina de pe șuruburi și chiar și cărbunele ușor.

2. TECCPO

rueda

Vezi pretul Emag

În sfârșit, a venit rândul uneia dintre cele mai distinse mărci în materie de unelte semi-profesionale, este vorba despre Teccpo, producător de echipamente pentru bricolaj, construcții și remodelare, care a conceput un pistol de căldură cu un motor puternic de 2000 W, ceea ce reprezintă o creștere cu 150% a performanțelor în comparație cu alte mărci convenționale, și dispune, de asemenea, de o protecție inteligentă pentru această componentă în caz de supraîncălzire, datorită unui angrenaj rotativ care face ca aparatul să continue să sufle aer rece până când se oprește.

Siguranța și calitatea sunt impecabile, deoarece duzele sunt fabricate din oțel inoxidabil, izolatorii din plastic sunt de top, iar mânerele ergonomice din cauciuc oferă o experiență de prindere confortabilă, indiferent de orele petrecute la lucru. Acesta este însoțit de o garanție de 24 de luni și de un kit de accesorii excelent.

3. Pistol cu aer cald Bosch GHG 23-66

5142-VL5OJL

Vezi pretul Emag

Proiectare universală și utilizare a decapantului cu aer cald cu treaptă rece de 50ºC. Are o putere de până la 2.300 W, capabilă să decapare vopsele și emailuri. De asemenea, poate fi utilizat pentru lipirea și fixarea diferitelor materiale.

Include sistemul Thermostop, pentru deconectarea automată în caz de suprasarcină. Pentru o muncă mai precisă, are 10 debite de aer și diferite setări de temperatură cu trepte de 10 grade cu 10 grade până la un maxim de 650 de grade Celsius

Cântărește doar 670 de grame, astfel încât nu veți obosi să îl folosiți.

4. Pistolul cu aer cald Mannesmann M 49500

41FyG5JFtXL

Vezi pretul Emag

Un pistol cu aer cald foarte eficient, cu o putere de până la 2000 de wați, suficient pentru a atinge temperaturi de până la 550 de grade Celsius, pe care le putem regla după bunul nostru plac datorită diferitelor moduri de configurare.

Acest pistol este excelent pentru lucrări precum îndepărtarea vopselei vechi, îndepărtarea autocolantelor, îndepărtarea semnelor auto și chiar dezghețarea încuietorilor înghețate.

Unul dintre cele mai interesante aspecte ale pachetului este că include un set de duze pentru diverse aplicații, inclusiv o duză ascuțită, o duză reversibilă, o duză cu unghi larg și o duză de precizie pentru zonele dificile.

5. Black & Decker KX1650-QS

41eResTbf4L

Vezi pretul Emag

De la o marcă cunoscută de materiale de construcții, acest pistol termic este robust și puternic, bine construit și eficient pentru lucrări complexe de decapare a vopselei, potrivit utilizatorilor săi.

Un dispozitiv economic, ideal pentru îndepărtarea lacurilor, adezivilor și cleiurilor. Dispune de 2 setări de căldură și de flux de aer.

Pentru comoditate, este inclus un suport pentru aplicații cu mâinile libere, iar mânerul este ergonomic. Cablul este suficient de lung pentru a lucra confortabil. Se încălzește în doar 30 de secunde.

6. Skil 8004AA

41HTiQLIMlL

Vezi pretul Emag

Aparat exclusivist cu 60 de niveluri de temperatură de la 50 la 650 C. Siguranța este garantată datorită controlului constant al căldurii pentru protejarea sculei și a funcționării neîntrerupte.

Echipat cu un afișaj LCD care vă permite să vizualizați temperatura și fluxul de aer. De asemenea, dispune de o funcție de memorare pentru a stoca ultima temperatură utilizată, chiar și atunci când scula nu este pornită.

Puteți controla temperatura reglabilă în mod continuu până la 650°C, iar debitul de aer variabil dispune de 5 setări între 250 și 500 l/min.

Pistoale cu aer cald - Ghid de cumpărături

Ce este un pistol cu aer cald?

51yhvvxWdbL

Este o unealtă electrică care utilizează căldura radiantă, adică emite un flux constant de aer cald. Să spunem că este un aparat similar unui uscător de păr, dar cu o putere mult mai mare și putere de încălzire , capabil să atingă 600 ºC.

Pistoalele termice sunt utile pentru tot felul de reparații casnice, de la înmuierea vopselelor vechi sau a masticurilor în vederea îndepărtării, la tuburi și folii de contracție, iar uneori (cu accesoriul potrivit) sunt folosite pentru lipire.

De asemenea, sunt utile pentru îndepărtarea tuturor tipurilor de adezivi, inclusiv autocolante pentru bara de protecție. Acestea cântăresc doar câteva kilograme și sunt disponibile în varietăți cu fir și fără fir. Gama de prețuri este variată, dar sunt instrumente mai puțin costisitoare decât multe alte dispozitive similare.

Unul dintre marile avantaje pe care le au pistoalele termice față de alte instrumente care produc căldură este faptul că acestea nu au flacără. În timp ce flăcările pot deteriora suprafața pe care o tratați, pot încălzi și chiar pot provoca un incendiu, aerul fierbinte de la un pistol termic este o sursă mai sigură pentru proiectele de îmbunătățire a locuinței.

Cele mai multe proiecte cu pistol termic necesită 750 grade Fahrenheit (399 grade Celsius). Multe pistoale termice au o opțiune de reglare a temperaturii. Alte caracteristici importante includ un suport sau picioare pe care să se odihnească atunci când nu este utilizat, precum și o parte care permite direcționarea fluxului de aer.

Sfaturi pentru cumpărarea unui pistol termic

Equipar-Magazine

Există o serie de caracteristici care trebuie luate în considerare pentru a face mai ușoară și mai sigură utilizarea unui pistol termic.

Dacă aveți de gând să folosiți pistolul termic pentru o gamă largă de aplicații, cumpărați unul care permite o varietate de setări de temperatură. Unele modele au un cadran cu variație continuă care vă permite să măriți și să micșorați temperatura în câteva minute.

În plus față de reglarea temperaturii, capacitatea de a controla fluxul de aer poate fi extrem de utilă. Unele modele pot avea o singură setare a fluxului de aer, în timp ce altele pot avea o setare joasă, medie și înaltă.

Întrerupătorul principal de comandă poate fi un întrerupător standard de pornire/oprire sau poate fi un întrerupător cu om mort . Modelele cu întrerupător de siguranță sunt considerabil mai sigure, deoarece se vor opri dacă unitatea este scăpată accidental în timpul funcționării. Acest lucru poate fi de neprețuit în cazul în care unitatea se află într-o zonă greu accesibilă.

O altă caracteristică de siguranță care trebuie luată în considerare este un întrerupător termic. Aceasta va opri scula dacă oricare dintre componentele interne se supraîncălzește. În cazul în care deconectarea termică este întreruptă, există o defecțiune care trebuie identificată și corectată înainte de a utiliza în continuare unitatea.

Alte caracteristici care pot fi utile includ un suport care vă permite să folosiți pistolul fără mâini. Acest lucru poate fi deosebit de util atunci când îndoiți obiecte din plastic sau metal. O gamă de accesorii pentru duze va face, de asemenea, ca pistolul să fie mai avantajos într-o varietate de aplicații.

Diferențe între un pistol de căldură și un uscător de păr

[#Z]

Oamenii pot fi confuzi și pot crede că aceste două dispozitive sunt la fel, dar adevărul este că sunt diametral opuse în ceea ce privește utilizările și capacitățile lor.

Uscătoarele de păr și pistoalele termice sunt ambele dispozitive electrice care emit un jet de aer cald. Cu toate acestea, ele nu sunt identice și sunt utilizate în contexte diferite. Uscătoarele de păr sunt bune pentru a usca părul în cea mai mare parte și pot fi folosite uneori și în cazul unui pistol termic.

Un pistol termic emite temperaturi mult mai ridicate în comparație cu uscătoarele de păr și sunt utilizate în scopuri comerciale. Nu trebuie folosit niciodată pe păr, deoarece îl poate arde. Acestea sunt două dispozitive complet diferite și nu ar trebui să fie utilizate în mod interschimbabil.

Uscătoarele de păr sunt dispozitive electromecanice care emit aer cald sau rece pentru a usca rapid părul după duș. Acestea sunt concepute să emită aer și să ajute la accelerarea evaporării apei din păr.

Uscătoarele de păr sunt, prin urmare, o caracteristică comună a aproape tuturor saloanelor de coafură și a buticurilor. Acestea joacă un rol important în controlul legăturilor de hidrogen care modelează părul.

Uscătoarele de păr sunt fabricate folosind plastic cu elemente de încălzire ceramice. În prezent, multe uscătoare de păr sunt disponibile cu diverse tehnologii, cum ar fi funcțiile ionice, despre care se spune că reduc electricitatea statică dintre firele de păr și fac părul mai puțin creț și mai neted.

Au, de asemenea, un buton 'cool' care nu oferă căldură, ci doar uscare la temperatura camerei pentru a reduce încrețirea părului.

În comparație , pistoalele termice sunt dispozitive electronice care sunt utilizate pentru a emite aer cald. Acestea pot emite căldură între 100 °C și 550 °C (200-1000 °F), iar unele modele comerciale pot ajunge până la 760 °C (1400 °F).

Pistolul termic are forma unui pistol, după cum sugerează și numele. Din punct de vedere al formei, seamănă cu un uscător de păr cu duză, însă diferă prin faptul că emite o temperatură a aerului mult mai mare în comparație cu uscătoarele de păr.

Acestea cuprind o sursă de căldură, de exemplu un element încălzit electric sau o flacără de gaz, și au un ventilator electric care are capacitatea de a mișca aerul cald.

De asemenea, acestea pot fi prevăzute cu o duză care permite utilizatorului să direcționeze aerul cald către un anumit obiect. Duza este disponibilă în mai multe forme diferite, în funcție de cerințele utilizatorului. Pe mâner se află un declanșator care, atunci când este apăsat, pornește aparatul. De asemenea, poate fi prevăzut cu un suport extern, dacă utilizatorul nu dorește să îl țină în mână pentru perioade lungi de timp.

Pistoalele termice sunt utilizate într-o varietate de aplicații, inclusiv în fizică, știința materialelor, chimie, inginerie și alte medii de laborator și atelier. În funcție de utilizare, tipul de pistol termic diferă.

Acestea diferă, de asemenea, în ceea ce privește temperatura de încălzire și modul în care este direcționat fluxul de aer. Cea mai frecventă utilizare a pistolului termic este pentru îndepărtarea vopselei de pe perete, unde zugravul încălzește vopseaua până când aceasta fierbe și apoi o răzuiește cu un cuțit de chit.

Este, de asemenea, un procedeu obișnuit în electronică pentru deslipirea componentelor de pe o placă de circuit. Lipirea reprezintă îmbinarea a două componente prin topirea metalului prin aplicarea de căldură. Deslipirea este atunci când metalul este încălzit din nou pentru a separa componentele.

În unele cazuri, oamenii au folosit un uscător de păr în loc de un pistol termic și susțin că este funcțional, dar că este nevoie de mai mult timp pentru ca căldura să se acumuleze.

Cum funcționează un pistol termic?

Căldura este produsă de un ventilator de aer din spatele pistolului, care trece aerul peste obiecte sau suprafețe pentru a crea un curent de aer cald.

Pistoalele termice trebuie ținute la un unghi de aproximativ 45 de grade față de suprafața pe care urmează să se lucreze și nu trebuie ținute niciodată într-un singur loc mai mult de câteva secunde. În momentul în care vopseaua începe să facă bule sub acțiunea căldurii, mutați pistolul, demontați-l și treceți o racletă.

Nu ardeți vopseaua. Pur și simplu încălziți până când apar bășici sau bule sub vopsea. Pistolul va fi încălzit vopseaua astfel încât să fie netedă, apoi poate fi aruncată relativ ușor.

O parte din vopsea va fi dificil de îndepărtat, deoarece nu a fost încălzită suficient sau este prinsă între caneluri. Nu riscați să ardeți sau să decolorați lemnul folosind pistolul termic în spații dificile.

Cu un pistol cu aer comprimat puteți repara mobila, deoarece acestea sunt capabile să îndepărteze vopselele de pe lemn, cum ar fi vopselele acrilice și lacurile.

Sunt, de asemenea, foarte utile pentru modelarea și sudarea plasticului, sunt folosite și ca fier de lipit sau pentru modelarea țevilor din PVC, nylon, printre altele.

De asemenea, puteți îndepărta cu ușurință autocolante, adezivi, pardoseli din vinil, covoare din linoleum etc.

Sunt, de asemenea, excelente pentru îndepărtarea autocolantelor, adezivi, pardoseli din vinil, covoare din linoleum.

Excelent pentru repararea barelor de protecție ale mașinilor. De asemenea, este ideal pentru repararea sistemelor sau instalațiilor electrice, fie pentru îmbinarea firelor, fie pentru lipirea circuitelor electrice de diferite dimensiuni.

Întrebări frecvente

Se poate folosi un uscător de păr în loc de un pistol termic?

Este bine cunoscut faptul că ambele dispozitive au funcții foarte asemănătoare. Un uscător de păr poate fi folosit în locul unui pistol termic pentru sarcini precum îndepărtarea etichetelor sau autocolantelor, îndepărtarea reziduurilor de ceară de lumânare și alte sarcini similare.

Este sigur să folosiți un pistol termic în interior?

Atunci când utilizați un pistol termic în interior, este esențial să purtați o mască de protecție și să vă asigurați că zona este bine ventilată pentru a preveni acumularea de fum. Ca atare, este recomandabil să se efectueze astfel de lucrări în aer liber, unde nu există riscul de a inhala vapori toxici.

Se poate supraîncălzi un pistol termic?

Atunci când folosiți acest tip de dispozitiv, se recomandă să nu-l utilizați cu duza direct pe o suprafață, deoarece aceasta va duce la supraîncălzire și ar putea lua foc.

Pistoalele termice sunt zgomotoase?

Răspunsul este nu. Ei nu sunt considerați a fi liniștiți. Acestea nu sunt considerate silențioase; totuși, de obicei, dezvoltă doar jumătate din volumul unui uscător de păr.

Este periculos un pistol de căldură?

Fluxul de căldură emanat de un pistol termic este mai puțin periculos decât o flacără goală; cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu poate provoca incendierea, spargerea și rănirea obiectelor inflamabile la contactul cu pielea.