Robinet de dus termostatic

mejor-grifo-termostatico-para-la-ducha

De mai multe ori, în miez de noapte, în timpul dușului, am rămas înghețată de frig sau arzând de apă fierbinte pentru că unul dintre copiii mei a deschis robinetul din baia alăturată.

Nu vi s-a întâmplat niciodată să intrați în baie și chiar în acel moment un alt membru al gospodăriei a deschis robinetele și dușul liniștit devine un calvar? Da, și eu. De aceea am decis să caut cel mai bun robinet termostatic de duș.

Aceste robinete la dușurile din locuința dvs. vor fi foarte utile dacă sunteți un grup familial mare, în care toată lumea trebuie să folosească dușurile cam la aceleași ore, vă vor ajuta să nu vă ardeți cu apă foarte fierbinte.

În plus, veți avea parte de una dintre cele mai bune experiențe de duș imaginabile: presiune ridicată și temperatură prestabilită. Adio zilelor în care te udai încetul cu încetul, începând cu picioarele.

Cele mai bune robinete de duș termostatice

Care este cel mai bun robinet de duș termostatic?

Dacă sunteți hotărât să rezolvați schimbările bruște ale temperaturii apei în timpul dușului, atunci ar trebui să țineți cont de câteva criterii și să știți ce să căutați înainte de a cumpăra produsul.

Pe piață veți găsi un număr nelimitat de astfel de robinete de diferite mărci, cu calități diferite, în funcție de diferite nevoi.

Primul lucru pe care trebuie să îl căutați la unul dintre aceste robinete este că va menține temperatura dușului dumneavoastră, calitatea este un alt factor de luat în considerare, un robinet durabil va fi capabil să ducă multe bătălii în timpul băii.

Dacă aveți, de exemplu, un duș în care apa cade pe verticală , unul cu furtunuri și capete de duș suplimentare poate fi foarte util.

Materialul este și el decisiv, un duș este folosit în fiecare zi, așa că este recomandat să optați pentru acele modele care garantează ani de funcționare, materiale solide, de bună calitate și rezistente.

Un comparativ nu este niciodată de prisos, dacă vă uitați la preț și calitate veți obține informații valoroase. Dacă încă nu sunteți sigur, acest scurt ghid vă poate ajuta

Iată cele mai bune robinete de duș termostatice:

1. Robinet termostatic Amzdeal

Cu buton de siguranță

Fie că este vorba de pentru duș sau pentru baie, nimic nu este mai relaxant decât o baie caldă și plăcută pentru a vă relaxa după o zi lungă, iar pentru asta un robinet termostatic ca acesta va fi cea mai bună alegere.

Acesta este un robinet termostatic cu ajutorul căruia puteți controla fluctuațiile de temperatură atunci când faceți baie, astfel încât nu va trebui să suferiți din cauza unei schimbări bruște la apă rece în mijlocul iernii, ceea ce poate fi destul de neplăcut.

Este foarte ușor de reglat, datorită celor două mânere situate la fiecare capăt al robinetului, și include 5 funcții, cum ar fi economisirea apei, modul de reacție rapidă și un buton care asigură că temperatura nu scade sau depășește 38°C.

2. Robinet termostatic Vinteky

Din aliaj de zinc și oțel inoxidabil

51rS4eHNWBL

Vezi pretul Emag

De asemenea, puteți opta pentru acest robinet termostatic de calitate superioară care, cu designul său modern, minimalist și elegant, va face ca baia dvs. să arate minunat.

Cu două supape de reținere și un buton de siguranță care vă permite să îl rotiți fără să vă ardeți, puteți regla temperatura dușurilor la cea mai potrivită, fără să vă fie prea cald sau prea rece când faceți baie.

Se instalează într-un mod foarte simplu, cu două găuri care sunt instalate pe suporturile pe care le veți plasa pe perete, astfel încât să fie foarte bine încorporat. Designul său îl face ușor de curățat , astfel încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la acumularea de bacterii pe robinetul dvs. termostatic.

3. Grohe 34569000 Robinet termostatic pentru cadă de baie

Fiabilitate și calitate

31ZX-sDVhwL

Vezi pretul Emag

Realizat cu tehnologia turbosat proprie Grohe, acest robinet cu o singură manetă este exact ceea ce căutați pentru a începe să vă bucurați de o apă răcoritoare și delicioasă caldă în timp ce faceți un duș.

Robinetul montat pe perete are o siguranță cu dublă oprire care vă va proteja de apa caldă dacă în altă baie se face un alt duș sau se trage apa la toaletă.

Una dintre cele mai remarcabile caracteristici este faptul că este un mare economizor de energie, vă va ajuta să economisiți cel puțin 50% din apă prin îmbunătățirea consumului și reducerea cu câțiva euro a facturii la utilități.

Este robust, rezistent, ușor de instalat, ușor de curățat, iar cei care îl au deja spun că este cea mai potrivită soluție pentru a combate schimbările bruște de temperatură atunci când se face baie.

Producătorul oferă o garanție de cinci ani.

4. Roca A5A1118C00 - Mixer de baie termostatic extern

Raport calitate-preț excelent

214ERVPFu1L

Vezi pretul Emag

Proiectat, printre alte funcții, pentru a fi instalat în cadă sau jaccuzi, acest robinet este ideal pentru a pune capăt odată pentru totdeauna acelui coșmar de a arde de căldură sau de a îngheța atunci când un alt membru al familiei deschide un robinet.

Are finisaje cromate și un invertor de reglare a debitului, puteți face baie cu multă sau puțină apă fără ca asta să însemne că lichidul dvs. își va pierde din temperatură și nu va trebui să risipiți multă apă până când va ieși apa caldă.

Cei care îl au deja spun că este un produs foarte solid, accesibil și ușor de instalat, nu trebuie să fii foarte expert pentru a-l instala, iar dacă nu ai nevoie urgentă de el, nu trebuie să cauți un specialist.

De asemenea, utilizatorii îi subliniază simplitatea și eleganța și afirmă că este un aparat de lungă durată. Dacă sunteți hotărât să cumpărați , aceasta este o opțiune de luat în considerare.

5. Robinet de duș și cadă HOMFA

Sigur și ușor de utilizat

 

Este un dispozitiv cu un regulator de temperatură prin intermediul unui control termostatic anti-escaldare care vă garantează o baie fără experiențe enervante sau traumatizante.

Este fabricat din alamă foarte elegantă și durabilă, care, împreună cu finisajul cromat lucios, face din această piesă un accesoriu foarte frumos pentru baia dumneavoastră.

O caracteristică specială a aparatului este aceea că este conceput pentru a economisi apă, pe care o puteți cumpăra și în diferite dimensiuni, atât de 3/4 inch, cât și de 1/2 inch.

Designul și structura sa sunt potrivite pentru o coloană de duș verticală și, deși nu are două ieșiri, este un dispozitiv extrem de eficient, cu piese de înaltă calitate și o structură de construcție care îndeplinește pe deplin cerințele.

6. Robinet termostatic Solepearl

Modern și de calitate

41p5CgxNFmL

Vezi pretul Emag

Cu capacitatea de a îmbunătăți orice baie cu un design modern, avangardist și de calitate, acest robinet este ceea ce căutați pentru a menține controlul asupra celor două temperaturi ale apei care iese din dușul dumneavoastră.

Este prevăzut cu un termostat plasat în interiorul unui cartuș pentru a menține temperatura cu o relativă constanță, aceasta fiind principala sa calitate, deoarece nu vă veți arde sau îngheța atunci când îl porniți pentru un duș mai lung sau mai scurt.

Este realizat în finisaje solide și rezistente, în crom și negru, ceea ce îl face un produs cu adevărat durabil, eficient și util, ideal pentru a fi prezent în fiecare duș din casă.

Funcționează la un interval de temperatură cuprins între 20 și 50 de grade și are, de asemenea, o temperatură de siguranță care rămâne activată în mod implicit și care va asigura că nu există schimbări bruște ale temperaturii apei în timp ce faceți un duș.

7. Kisimixer Robinet termostatic

Practic și rezistent

41UBXgDBO3L

Vezi pretul Emag

Robinetul de duș de la acest producător nu trebuie neapărat instalat într-un sistem încorporat, deoarece arată bine și într-o instalație exterioară, ceea ce vă putem asigura este că vă va oferi o experiență de duș excelentă.

Este fabricat din alamă solidă de calitate, cu finisaje cromate anticorozive și rezistente la pătare.

Cea mai izbitoare calitate a acestui robinet este sistemul său de protecție împotriva arsurilor, care menține cele mai înalte temperaturi la 38 de grade, similar cu temperatura corpului și care vă oferă senzația de căldură în timp ce vă aflați sub duș.

Poate fi utilizat pe verticală, dar nu este prevăzut cu accesorii, trebuie să le cumpărați separat. Este compatibil cu sistemul automat de pompă de duș.

Acesta este un produs certificat ISO 9001, iar producătorul este atât de încrezător în calitatea produsului său încât vă oferă o garanție de 10 ani, astfel încât să-i puteți testa rezistența, durabilitatea și robustețea.

Robinete cu presiune și balans vs. robinete termostatice

griferia-termostatica

Ora de baie este unul dintre cele mai așteptate momente dacă ești adeptul relaxării sub apă și, pentru a realiza acest lucru, este important ca, cadă și duș, să ai accesoriile ideale pentru a-ți oferi cel mai mare confort.

Când vine vorba de aceste accesorii, puteți opta pentru diferite tipuri de robinete, de la modele care sunt potrivite pentru o cabină de hidromasaj , trecând prin modele care au încălzitor, până la unele modele electronice care au funcții cu adevărat cool.

Printre grupurile mari de robinete de duș, există modele cu presiune și modele termostatice, dar ce le diferențiază?

Cum funcționează aceste robinete?

Înainte de a lua o decizie, ar trebui să cunoașteți fiecare dintre tipurile de robinete și cum funcționează fiecare dintre ele:

Robinete de presiune:

Acesta este, fără îndoială, cel mai comun model de robinet sau supapă, fiind un singur control care se va ocupa atât de controlul volumului, cât și al temperaturii.

Presiunea în acest tip de robinet este măsurată de un piston sau de o bobină care reacționează la schimbări și menține aceeași presiune, dar poate fi afectată de schimbările de presiune a apei și va fi mai dificil pentru mecanism să mențină aceeași temperatură.

Robinete termostatice:

Pe de altă parte, veți găsi robinete termostatice, care au rolul de a măsura temperatura și de a controla presiunea și debitul de apă care va ieși din capul de duș.

Acest lucru este posibil deoarece un robinet termostatic are un mecanism de ceară care se contractă sau se dilată în funcție de temperatura apei.

Cum pot alege robinetul potrivit?

Când vine timpul să alegeți un nou robinet pentru baie, poate fi dificil să alegeți între un model clasic, cum ar fi un robinet cu presiune, sau unul termostatic.

Atunci când alegeți un robinet termostatic, țineți cont de faptul că, cu acestea, nu va trebui să faceți o reglare mare și sunt o opțiune mai bună dacă aveți acasă copii sau adulți mai în vârstă care, singuri, nu pot regla un robinet clasic, în plus, primele au aproape întotdeauna butoane de siguranță care vă permit să setați o limită, pentru a evita arsurile.

Pe de altă parte, dacă sunteți în căutarea a ceva care este instalare poate mai simplu, atunci un robinet care este un robinet de presiune poate fi cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră.

Chiar aveți nevoie de un robinet termostatic?

Pentru cineva care iubește băile și dușurile fierbinți, să aibă un încălzitor acasă este o necesitate, dar reglarea temperaturii exacte atunci când faci baie devine o adevărată provocare, deoarece poți petrece ore întregi căutând punctul perfect între cald și rece.

Pentru ca acest lucru să nu devină o bătaie de cap, puteți opta pentru un robinet termostatic care va face treaba pentru dumneavoastră, iar temperaturile ridicate din apă sunt capabile să elimine bacteriile care cauzează boli precum pneumonia.

Tipuri de robinete termostatice

Atunci când căutați un robinet pentru dușul dumneavoastră, nu trebuie să acordați atenție doar la faptul că este sub presiune sau termostatic, dar dacă îl căutați pe cel din urmă, trebuie să știți că există diferite tipuri din care puteți alege:

Tipul de bară:

Acest robinet termostatic este unul dintre cele mai cunoscute, este o bară care se instalează în interiorul dușului, cu două comenzi care vă permit să reglați debitul și temperatura apei.

Când vine vorba de un robinet termostatic de tip bar, trebuie să știți că acestea sunt ușor de instalat, ușor de manevrat și nu ocupă prea mult spațiu.

Robinet termostatic expus:

Numele său se datorează faptului că mecanismul robinetului termostatic este expus pe peretele în care este instalat, adică iese în afară de perete și are două ieșiri pentru a controla atât presiunea apei, cât și temperatura exactă la care doriți să iasă.

Robinet termostatic discret:

Pe de altă parte, aveți acest tip de robinet termostatic al cărui corp se află în spatele peretelui, adică trebuie instalat într-un mod diferit, astfel încât doar prizele sau comenzile accesoriului să fie vizibile în duș.

Cum este mecanismul unui robinet termostatic?

Pentru a ști cum funcționează un robinet termostatic, trebuie să știți că acesta este alcătuit din trei părți fundamentale care reușesc să-și îndeplinească funcția de încălzire și menținere a temperaturii apei, așa că să începem:

Element de temperatură:

Acesta este un element sau o parte care se află în interiorul robinetului termostatic și care este sensibil la temperatură, ceea ce înseamnă că, atunci când percepe schimbări de frig sau căldură, se închide sau se deschide pentru a lăsa să curgă mai multă sau mai puțină apă prin canalele sale. Acesta este atașat la piston.

Pistonul:

Acesta este un element care reglează fluxul de apă caldă și rece, ceea ce înseamnă că este partea responsabilă pentru menținerea aceluiași nivel de temperatură.

Arcul de revenire:

Aceasta este o piesă care face opusul pistonului, dar care lucrează împreună.

Arcul deplasează pistonul înapoi, astfel încât acesta să treacă prin portalurile de intrare a apei calde și reci, mărind cantitatea de apă caldă și reducând cantitatea de apă rece, ceea ce, la rândul său, reglează nivelul de temperatură.

Avantajele unui robinet termostatic

Grifo-termostatico

Un robinet termostatic poate fi o achiziție excelentă de care se poate bucura întreaga familie, cu dușuri fierbinți care se potrivesc bine în zilele mai reci, instalarea unuia dintre aceste piese vă va oferi, de asemenea, următoarele beneficii:

Comoditate:

Un robinet termostatic este extrem de practic și convenabil, deoarece vă permite să reglați debitul și temperatura apei, chiar și atunci când există schimbări de presiune cauzate de spălarea toaletelor sau de utilizarea unui alt robinet în cadrul aceluiași sistem de instalații sanitare.

Siguranță:

Siguranța ta va fi întotdeauna primordială, chiar și atunci când faci un duș care poate sfârși prin a te arde din cauza apei prea fierbinți, lucru pe care îl poți evita cu un robinet termostatic care asigură același nivel de temperatură datorită mecanismelor sale de blocare.

Veți economisi energie:

Dacă nu știați, schimbarea constantă a temperaturii atunci când faceți baie consumă energie pe care o veți vedea reflectată ulterior în factura de electricitate. Din acest motiv, este convenabil să aveți un robinet termostatic care reglează căldura, astfel încât să nu trebuiască să mutați robinetele de mai multe ori până când ajungeți la nivelul de temperatură cu care vă simțiți cel mai bine.

Ce trebuie să căutați la un robinet termostatic?

De asemenea, este important să țineți cont de cele mai importante caracteristici și funcții ale unui robinet termostatic, astfel încât să puteți găsi cel mai potrivit model pentru dușul dumneavoastră. Prin urmare, acordați atenție la următoarele:

Design:

Deși fiecare robinet termostatic îndeplinește aceeași funcție, designul lor poate varia enorm și, cunoscând fiecare dintre tipurile pe care le-am menționat în articol, veți ști că există modele mai clasice sau altele cu un design minimalist, unde să alegeți va depinde de gusturile și stilul dumneavoastră.

Comenzile de presiune:

Unele robinete termostatice au funcția de a controla debitul și presiunea apei, în timp ce altele vor controla doar nivelul de temperatură, așa că este recomandabil să verificați această funcție înainte de a vă cumpăra robinetul termostatic.

Controale de temperatură:

Nu am vorbi despre un robinet termostatic dacă nu v-ar permite să controlați nivelul de temperatură al apei care iese din el, așa că aceasta ar trebui să fie întotdeauna o funcție principală. Ceea ce va varia de la un model la altul este modul în care se controlează temperatura.

Gradul de dificultate al instalării:

În cazul în care robinetul termostatic este ușor de instalat, va fi un avantaj în favoarea dvs., prin urmare, va fi întotdeauna o opțiune mai bună să alegeți un model care nu vă ia prea mult timp sau abilități speciale pentru a începe să îl utilizați.

Consumul de energie:

După cum probabil știți deja, un robinet termostatic va reduce, de asemenea, consumul de energie în timpul unui duș fierbinte, deoarece nu va trebui să reglați temperatura apei de fiecare dată când aceasta se schimbă. Iar dacă robinetul este prevăzut și cu un sistem de economisire a apei, puteți utiliza mai puțină energie.